Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

31 gada vecumā Maū izcīna pirmo ATP titulu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

31 gada vecumā Maū izcīna pirmo ATP titulu
Nikolā Maū
Foto: AP/Scanpix

Ar negaidītu francūža Nikolā Maū uzvaru noslēdzies Nīderlandes pilsētas Hertogenbošas ATP vienspēļu turnīrs. Turnīra finālā viņš ar 6:3, 6:4 apspēlēja šveicieti Staņislasu Vavrinku. Tikmēr Īstbornas sacensībās pie titula tika spānis Felisiano Lopess.

Maū no kvalifikācijas līdz pirmajam titulam karjerā

Pērn Hertogenbošā uzvaru bija izcīnījis spānis Davids Ferers, kurš titulu ieradās aizstāvēt arī šogad, taču pagalam nesekmīgi – jau 1.kārtā viņu apturēja beļģis Ksavjērs Maliss. Maliss vēlāk aizcīnījās līdz pat pusfinālam, kur viņu uzveica francūzis Nikolā Maū.

Daudziem viņš pazīstams kā garākās tenisa spēles dalībnieks, kad 2010.gadā Vimbldonā piekāpās Džonam Isneram ar 68:70 piektajā setā. Ceļš līdz finālam ranga 240.vietā esošajam Maū sākās jau no kvalifikācijas, bet pamatturnīrā viņam bija veicies ar pretiniekiem – lietuvietis Beraņķis, krievi Kuzņecovs un Donskojs.

Finālā francūzim pretī stājās pavisam citas raudzes tenisists, šveicietis Staņislass Vavrinka (ATP 10.). Pretēji prognozēm finālā labāku sniegumu demonstrēja francūzis, izcīnot uzvaru ar 6:3, 6:4 un tiekot pie pirmā ATP vienspēļu titula karjerā. Pirms tam viņš divas reizes bija cīnījies finālos, zīmīgi, ka abas reizes arī uz zāliena seguma. „Fantastika! Joprojām nespēju noticēt, ka šodien uzvarēju. Ceļgala savainojuma dēļ nezināju, vai vēl vispār varēšu spēlēt, bet mana komanda ir labi pastrādājusi, lai piepildītos mans sapnis”, sacīja Maū.

31 gadu vecais sportists kļuvis par rangā zemāk esošo tenisistu pēdējo piecu gadu laikā, kurš ticis pie titula. Tāpat viņš ir otrais tenisists šogad, kurš titulu izcīnījis sacensības sākot no kvalifikācijas (pirmais Delrejbīčā bija latvietis Ernests Gulbis). Pateicoties iegūtajiem rangā punktiem, Maū rangā pakāpsies par 105 vietām.

Lopess sarūptina Simonu, Vimbldonā abi tiksies vēlreiz

Arī Īstbornas ATP turnīrā bija iespēja uzvarēt Francijas tenisistam – līdz finālam bija aizkļuvis Žils Simons. Viņam pretiniekos stājās spānis Felisiano Lopess. 2008.gadā Roterdamā abu sportistu duelī bija uzvarējis Simons, bet šodien spānim izdevās salds revanšs.

Spēcīga vēja apstākļos Lopess atspēlējās no breika deficīta pirmajā setā un uzvarēja to taibreikā, bet otrajā setā neizmantoja vairākas lieliskas iespējas lauzt pretinieka servi. Otrā seta taibreikā veiksmīgāks izrādījās francūzis, taču ar to viņa veiksmes stāsts apstājās. Lopess uzvarēja visus sešus geimus noslēdzošajā setā, izcīnot pirmo titulu zāliena kortos, bet trešo karjerā – 7:6(2), 6:7(5), 6:0.

„Man ļoti patīk spēlēt uz zāliena, tas ir mans iecienītākais segums, tāpēc iegūt titulu uz tā ir ļoti liels prieks”, pēc panākuma uzsvēra 30 gadus vecais Lopess. Par uzvaru iegūtie 250 reitinga punkti viņam ļaus pakāpties uz ranga 31.vietu. Interesanti, ka abi finālisti spēlēs viens pret otru jau Vimbldonas 1.kārtā.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

  +2 [+] [-]

, 2013-06-23 00:50, pirms 11 gadiem
Visu cieņu, tas jau ir kaut kas! Ernest līdz šodienai bija rangā zemāk esošais tenisists, kurš uzvarējis ATP turnīru šogad!

  +4 [+] [-]

, 2013-06-23 01:32, pirms 11 gadiem
Sveiciens Nikolam- lai shis vinjam ir kaa kompensaacija per zaudeejumu Isneram
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-23 20:59, pirms 11 gadiem
SKALS rakstīja: Te nu liekas ka Vavrinka drīzāk atdeva titulu draugam!
Kas viš pa draugu. Nikola ir zālāja specs, Vavrinka - māla. Visa draudzība.