Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Teilors pēc punktiem pārspēj Ramiresu un kļūst par visu četru titulu īpašnieku

Rolands Eliņš

Teilors pēc punktiem pārspēj Ramiresu un kļūst par visu četru titulu īpašnieku
Džošs Teilors. Foto: AP/Scanpix

Skotu bokseris Džošs Teilors kļuvis par piekto mūsdienu boksā, kurš apvienojis visu četru vadošo boksa organizāciju pasaules čempiona titulus. Viņš to paveica Lasvegasā, pēc punktiem pieveicot Hosē Ramirese, kuru divreiz nosūtīja nokdaunā. Visi trīs tiesneši cīņu novērtēja identiski ar rezultātu 114:112.

Retas ir profesionālā boksa cīņas, kurās tiek noskaidrots konkrētas svara kategorijas neapšaubāms pirmais numurs. Kopš WBO pievienošanās vadošo organizāciju sarakstam, tikai četri bokseri bija apvienojuši visus četrus titulus – Bernārds Hopkinss, Džermeins Teilors, Terenss Krofords un Oleksandrs Usiks. Šonakt viņiem
pievienojās Džošs Teilors (18-0), kurš, ierodoties uz cīņu 1. pusvidējā svara kategorijā (līdz 63.5kg), lika galdā savus WBA un IBF titulus, un kuram izdevās pārspēt Hosē Ramiresu (26-1), atņemot viņam WBO un WBC titulus.

Cīņa tika sagaidīta bez patiešām izteikta favorīte, kas bija vērojams arī ringā. Ramiresam izdevās daudz labāks trešais raunds, kad Teilors izturēja tikai ar grūtībām, taču cīņas vidū skotu bokseris divreiz tika pie nokdauna, paveicot to sestajā un septītajā raundā. Attiecīgi cīņas beigās Ramiresam bija daudz grūtāk cerēt uz atrašanos priekšā pēc punktiem un viņš centās visu pabeigt ar nokdaunu, taču tas neizdevās.

Saskaņā ar tiesnešu vērtējumu Ramiress uzvarēja pēdējos divos raundos, kā arī kopumā visu trīs tiesnešu vērtējumā uzvarēja tieši pusi raundu (sešus), tāpēc izšķirošie izrādījās tieši minēti nokdauni, jo šajos raundos Teilors saņēma dubultu pārsvaru. Visi trīs tiesneši sniedza vienādu vērtējumu, ar rezultātu 114:112 piešķirot uzvaru Teiloram.

"Man pret Ramiresu ir tikai pozitīvs sakāmais," pēc cīņas izteicās uzvarētājs. "Šonedēļ es nevēlējos viņam izrādīt nekādu necieņu, viss pateiktais un izdarītais bija tikai daļa no psiholoģiskām spēlītēm, lai tiktu viņam galvā un liktu viņam nesavaldīties, cerēju, ka varēšu izmantot viņa agresivitāti."

"Manuprāt, tiesnešu vērtējums bija pārāk tuvs neizšķirtam," līdz galam apmierināts nebija Teilors. "Manuprāt, pārsvaram vajadzēja būt lielākam. Jūs jau ziniet, ka es nebiju īsti apmierināts ar tiesnešu izvēli, taču es jau netaisījos sūdzēties, jo biju pārliecināts, ka tik un tā uzvarēšu."

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:37, pirms 3 gadiem
"visu pabeigt ar nokdaunu" hmm,kā tas ir?

Man jau liekas, ka viss beidzas ar nokautu, jeb es neko nesaprotu..?

Par pārējiem šedevriem nemaz nerunāsim