Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Ņikitina ar valsts rekordu 50m tauriņstilā tomēr tika EČ pusfinālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ņikitina ar valsts rekordu 50m tauriņstilā tomēr tika EČ pusfinālā
Eiropas čempionāta pusfinālu sasniegusī un 17.vietu izcīnījusī Gabriela Ņkitina. Foto: Latvijas peldēšanas federācija.

Latvijas peldētāja Gabriela Ņikitina Ungārijā notiekošajā Eiropas čempionātā peldēšanā priekšpēdējā dienā ar jaunu nacionālo rekordu izcīnīja augsto dalīto 19.vietu 50m tauriņstila priekšpeldējumos, kas kā vēlāk izrādījās bija pietiekami, lai sportiste iekļūtu arī sacensību pusfinālā.

Gabriela vakar priekšpeldējumos pamatīgi uzlaboja sev piederošo valsts rekordu, 50m tauriņstilā veicot 26,65 sekundēs (770 FINA punkti) un uzrādot dalītu 19.laiku. No iekļūšanas pusfinālā tobrīd šķira nieka 0,04 sekundes, mūsu peldētājai kopā Beatriksu Bordasu no Ungārijas kļūstot par otrajām rezervistēm. Pirmā rezerviste bija britu peldētāja Harrieta Džonsa, kura nopeldēja par 0,02 sekundēm ātrāk nekā Ņikitina.

Tā kā 11.laiku uzrādījusī Kimoa Buša bija trešā no holandietēm, tad viņa netika skaitīta pusfinālā iekļuvušajām, līdz ar to kā noslēdzošā vakara daļai tika ieskaitīta 17.laiku uzrādījusī poliete Kataržina Vasičika, kura atteicās no dalības pusfinālā. Tādējādi iespējas pavērās 18.laiku priekšpeldējumos uzrādījušajai Džonsai no Lielbritānijas, Ņikitinai un Bordasai tobrīd esot tieši aiz strīpas. Vēlāk savu kandidatūru noņēma arī piecpadsmitā ātrākā Silvija Dipjetro no Itālijas, un mūsu Gabriela ar ungārieti varēja pievienoties pusfinālistēm. Pārpeldēšana netika rīkota, un abas ielaida pusfinālā, kur līdz ar to ierasto sešpadsmit vietā bija septiņpadsmit peldētājas.

Vakara programmā mūsu sportiste finišēja pēc 26.88 sekundēm un kopvērtējumā ieņēma augsto 17.vietu, kurā viņa bija arī 2011.gada pasaules čempionātā 50m brīvajā stilā. Pirmo kārtu jeb priekšpeldējumus uzsāka 49 sportistes.