Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Midltons pagarinājuma pēdējā sekundē atnes ''Bucks'' pirmo uzvaru pār ''Heat''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Midltons pagarinājuma pēdējā sekundē atnes ''Bucks'' pirmo uzvaru pār ''Heat''
Kriss Midltons. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles sākušās ar nervus kutinošu spēli, kurā viss izšķīrās papildlaika pēdējā sekundē. Milvoki ''Bucks'' viens no līderiem Kriss Midltons ar pustālo metienu sekundi līdz beigām atnesa uzvaru ''Bucks'' ar 109:107 pār Maiami ''Heat''. Rezultāts sērijā 1-0.

Austrumu konferences duelī starp Maiami ''Heat'' un Milvoki ''Bucks'' pirmā spēle bija saspringta un tās uzvarētājs noskaidrojās pēdējās minūtēs. ''Bucks'' vēlējās revanšēties par pirms gada piedzīvoto zaudējumu otrajā kārtā piecos mačos ar 1-4, kamēr ''Heat'' otro gadu pēc kārtas plānoja vēlreiz visus pārsteigt izslēgšanas spēlēs.

''Heat'' savu uzbrukumu balstīja uz tālmetieniem, visa mača laikā realizējot 20 no 51 trejačiem (39.2 %), kamēr ''Bucks'' spēli virzīja uz soda laukumu un divpunktu metieniem. Ne tas labākais vakars grieķim Jannim Adetokunbo, kurš realizēja tikai 10 no 27 divpunktu metieniem un aizmeta garām visus trīs tālmetienus. Neveiksmes uzbrukumā tika kompensētas ar cīņu par atlēkušajām bumbām. ''Bucks'' kontrolēja cīņu par atlēkušajām bumbām, savācot par gandrīz divdesmit vairāk (76:57).

Divās no pirmajām trim ceturtdaļām atsevišķi uzvarēja ''Heat'', taču pirms ceturtās ceturtdaļas divu punktu pārsvars piederēja ''Bucks'' (80:78). Izšķirošie notikumi par uzvaru laukumā risinājās tās un papildlaika laikā. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām aizsardzībā sadursmē cieta Adetokunbo, taču grieķis maču turpināja.

''Heat'' nācās apturēt mājinieku iespēles soda laukumā ar noteikumu pārkāpumiem, kas lika Milvoki bieži stāties uz soda metienu līnijas (20/32). Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām Brūks Lopezs ar diviem soda metieniem panāca 97:93. Ariza ar tālmetienu panāca minimālu 96:97, bet Batlers, dodoties caurgājienā, izprovocēja uz piezīmi Lopezu. Batlers realizēja vienu no metieniem, bet nākamajā uzbrukumā Adetokunbo atbildēja ar to pašu. Pēdējais uzbrukums piederēja ''Heat'', Batleram esot precīzam caurgājienā.

Uzvarētājs noskaidrojās papildlaikā. Tajā viss izšķīrās pēdējā minūtē. Pēc Holideja diviem punktiem no groza apakšas ''Bucks'' panāca 107:104. Par spēles varoni kļuva Kriss Midltons, kurš 0.5 sekundes līdz beigām ar pustālo metienu atnesa uzvaru ''Bucks''. Jau pēc divām dienām komandas aizvadīs sērijas otro maču.

NBA izslēgšanas spēles 22. un 23. maijā

SpēleRezultātsSērija
Bucks-Heat109:107P1-0
Clippers-Mavericks
Nets-Celtics
Nuggets-Trailblazers

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 00:10, pirms 3 gadiem
Viena no drausmīgākajām PO spēlēm kura redzēta pēdējās sezonās

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 00:35, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viena no drausmīgākajām PO spēlēm kura redzēta pēdējās sezonās
Interesanti kāpēc? Normāla špiļka bija.

     [+] [-]

, 2021-05-23 01:04, pirms 3 gadiem
nja, nekas labs tur nebija. Bucks neizprotami muļļājās, bet nu laikam tas kā katru gadu.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-23 08:42, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Viena no drausmīgākajām PO spēlēm kura redzēta pēdējās sezonās
Var piekrist. Es par Miami, bet šiem galīgi negāja ne Batleram, ne Adebaijo ar Herro. Arī Dragičam ne labākā spēle. Ja sakārtosies - Miami var sēriju paņemt, jo Bucks tradicionāli PO neko nevar.

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:42, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Var piekrist. Es par Miami, bet šiem galīgi negāja ne Batleram, ne Adebaijo ar Herro. Arī Dragičam ne labākā spēle. Ja sakārtosies - Miami var sēriju paņemt, jo Bucks tradicionāli PO neko nevar.
Kādā ziņā tev likās, ka Dragičam ne labākā spēle? Man likās, ka labi izmantoja savas iespējas uzbrukumā. Aizsardzībā savu spēju robežās.