Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbja treneris Bresniks: "Tā bija kā mīlestība no pirmā acu skatiena"

Jānis Celmiņš

Gulbja treneris Bresniks: "Tā bija kā mīlestība no pirmā acu skatiena"
Ginters Bresniks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Satiekot viņu no rīta, man ir jānojauš, kā saplānot dienu, lai nebūtu garlaicīgi un izdotos noturēt interesi,” intervijā „Sporta Avīzei” pauž Ernesta Gulbja treneris Ginters Bresniks, atklājot, ka no viņa puses darba uzsākšana ar Gulbi bijusi kā „mīlestība no pirmā acu skatiena”.

Pērnā gada aprīlī viņš nespēlēja pārāk labi, un saņēmu zvanu ar jautājumu, vai Ernests varētu uz vienu divām nedēļām bāzēties Vīnē, lai nedaudz paņemtu pauzi no ATP tūres un sāktu trenēties nopietnāk. Tā kā man patika Ernests un biju ziņkārīgs, kas tad noticis ar viņu, kāpēc viņa spēle nesokas, tad piekritu. Viņš ieradās Vīnē, un no manas puses tā bija kā mīlestība no pirmā acu skatiena. Viņam atlika pieskarties raketei un izdarīt pirmo sitienu, lai es ieraudzītu potenciālu un saprastu, ka viņš var būt ļoti labs, ja pieies tai lietai nopietni. Visticamāk, ka arī viņam es patiku, jo pēc tam viņš ieradās vēl uz pāris nedēļām. Un tā tas sākās,” par sadarbības pirms sākumiem stāsta Ernsta treneris. „Pateicu, ja gribi strādāt nopietni, esi laipni lūgts. Ja ne, tad iznieko kāda cita laiku. Es neskatīšos, kā tu iznieko savējo,” skaidro Ginters Bresniks.

„70–80% spēlētāju ir sastādīts dienas treniņplāns, un viņi to dara katru dienu. Ar Ernestu ir citādi – katrā treniņā ir jāimprovizē. Satiekot viņu no rīta, man ir jānojauš, kā saplānot dienu, lai nebūtu garlaicīgi un izdotos noturēt interesi. Dažkārt nav nepieciešams trīs stundu treniņš tikai tāpēc, ka vajag. Efektīvāks var izrādīties intensīvs stundas treniņš. Mēs varam ierasties ar mērķi izservēt 300 serves, bet pēc 10–15 minūtēm es redzu, ka ir jādara kas cits. Ernestam treniņi nedrīkst uzdzīt rutīnu,” par darbu ar Latvijas labāko tenisistu stāsta treneris.

Kā Bresniks sadzīvo ar latvieša jociņiem? „Viņš joko visu laiku. Manā skatījumā lieliska humora izjūta ir viena no inteliģences pazīmēm, un viņam tāda piemīt. Tur klāt viņa joki, vismaz manā virzienā, nav cieņu aizskaroši. Viņš ne kad man nav pārmetis par lieko svaru vai slikto formu (smejas), bet, ja es no rīta ne tā pateikšu „labrīt!”, tad uzreiz varēšu sākt aizstāvēties,” atklāj tenisa speciālists.

Labus vārdus viņš velta arī Latvijas Deivisa kausa izlases kapteinim Kārlim Lejniekam. „Es nezinu, kā strādāja jūsu iepriekšējais kapteinis, bet es jūtu, ka Kārlim rūp Latvijas teniss. Viņš uztraucas ne vien par komandas līderiem Gulbi un Jušku, bet arī jaunajiem spēlētājiem. Uzskatu, ka Kārlis var un viņam ir jādod padomi jūsu jaunajiem spēlētājiem (brāļiem Podžus), kā nepieļaut kļūdas un attīstīties par labu spēlētāju,” uzskata Bresniks.

Pilna intervija ar Gulbja treneri lasāma jaunākajā „Sporta Avīzes” numurā.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 14:29, pirms 11 gadiem
Jā, Gulbis ir kā pasaka par balodi un ligzdu, bet kad atrodas pareizā pieeja, var notikt lielas lietas un tā ligzda arī tomēr izskatīsies pēc kārtīgām mājām.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 14:34, pirms 11 gadiem
diez kādreiz sportacentra/sporta avīzes autori iemācīsies tekstu pārbaudīt, pirms tas tiek publicēts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-23 14:47, pirms 11 gadiem
Laba intervija!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 15:06, pirms 11 gadiem
Ginča izskatās lāga vīrs, ar pieredzi, tāds, kuru Gulbis arī respektē!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-23 15:57, pirms 11 gadiem
Jānis Celmiņš varētu iet pamācīties latviešu valodu vai arī beigt izmantot copy/paste, nelasot tekstu.

     [+] [-]

, 2013-04-23 16:19, pirms 11 gadiem
"Viņš ieradās Vīnē, un no manas pus es tā bija kā mīlestība no pirmā acu skatiena.."
Nez ko Ernests domā šo tekstu lasot.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 16:20, pirms 11 gadiem
Raksts tiešām labs, bet tās kļūdas rakstā ohhhhh.....

     [+] [-]

, 2013-04-24 11:14, pirms 11 gadiem
Pilna intervija ar Gulbja treneri lasāma jaunākajā „Sporta Avīzes” numurā.