Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Maiami turnīra ievadā mačs pret "Australian Open" čempioni Babošu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Maiami turnīra ievadā mačs pret "Australian Open" čempioni Babošu
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Maiami turnīru piektdienas vakarā sāks Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko (WTA 5.), kurai ap pusnakti gaidāma cīņa pret Ungārijas labāko tenisisti Timeju Babošu (WTA 47.).

Ostapenko "Miami Open" debitēja 2016. gadā kvalifikācijas turnīrā, kur 1. kārtā ar 5:7, 2:6 zaudēja amerikānietei Sačijai Vikerijai. 2017. gadā Ostapenko ar reitingu tika pamatturnīrā un tur 1. kārtā ar 3:6, 6:3, 2:6 piekāpās vietējai tenisistei Medisonai Brenglei. Šogad Ostapenko bez spēlēšanas jau tikusi līdz 2. kārtai, jo ir starp 32 izsētajām tenisistēm.

Lai arī Ostapenko, baudot izsētās spēlētājas priekšrocības, tikusi pie itin labas izlozes, lai gūtu vismaz dažas uzvaras, izstāšanās jau pirmajā cīņā arī šajā turnīrā nebūs pārsteigums. Grūtie spēlēšanas apstākļi Kībiskeinā ir tikai viena problēma. Otra – Baboša ir laba līmeņa tenisiste. Lai arī ne elites spēlētāja vienspēlēs, tomēr gana meistarīga, lai varētu sekmīgi startēt arī individuālajās sacensībās.

Babošai ir labāka serve nekā Ostapenko, lielāka meistarība spēlē pie tīkla un dažādība ar iespējām variēt (gan "dropšoti", gan "slaiss"), ja nedarbojas kāds no taktikas variantiem. Savukārt agresīvā spēka spēlē no gala līnijas Ostapenko jābūt pārsvaram, jo viņa var pārsist lielāko daļu pretinieču. Tiesa, lēnais segums Aļonai šajā turnīrā neļaus spēlēt tādu tenisu, kādu viņa vēlas.

Ostapenko ar Ungārijas pirmo raketi gandrīz sanāca tikšanās arī Indianvelsā, kur Baboša līdz mačam pret Ostapenko netika, 1. kārtā ar mačbumbu zaudējot Belindai Benčičai. Šoreiz Baboša nodrošināja tikšanos ar "French Open" čempioni, kad otrdien ar 7:6(5), 6:3 pieveica Vācijas tenisisti Monu Bārtelu.

Baboša Maiami turnīrā debitēja 2015. gadā ar zaudējumu pamatturnīra 1. kārtā, bet nākamajā sezonā tika līdz 4. kārtai jeb astotdaļfinālam. Timeja tajā turnīrā apspēlēja gan Karolīnu Pliškovu, gan Naomi Osaku, bet mačā par ceturtdaļfinālu trīs setu cīņā piekāpās Andželikei Kerberei.

Ostapenko ar Babošu 2016. gadā divreiz sacentās uz "hard" seguma. Aprīlī Katovicē telpu apstākļos ar 7:6(3), 2:6, 6:3 uzvarēja Ostapenko, bet augustā Florjanopolisā neilgi pirms olimpiskajām spēlēm ārā notikušā mačā ar 4:6, 6:3, 6:2 pārāka bija Baboša.

Ungārijas tenisiste šogad jau ieguvusi pa vienam titulam gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Baboša janvārī kopā ar Kristinu Mladenoviču triumfēja "Australian Open", bet februārī ieguva "International" līmeņa titulu Taipejā.

Babošai lielākie panākumi ir dubultspēlēs, kur viņai 17 tituli un šobrīd rangā augstā 5. vieta. Tikmēr vienspēlēs trīs tituli un 47. vieta, bet rekords ir 25. vieta.

Baboša šogad uzvarējusi 10 mačos, pusi no šīm uzvarām sakrājot Taipejā, kur viņai spēcīgākā pretiniece bija ranga 60. vietā bijusī Magda Linete. Vairāk par vienu uzvaru Baboša šogad guvusi vēl tikai arī Šeņdžeņas turnīrā, arī tur pieveicot Lineti (2. kārtas mačā).

Babošai šodien būs gada otrais mačs pret Top 10 spēlētāju. Pirmajā viņa uzvarēja, kad "Australian Open" 1. kārtā pieveica devīto raketi Koko Vandevei – 7:6(4), 6:2. Baboša ar šo uzvaru pārtrauca 14 zaudējumu sēriju pret Top 10 spēlētājām, vienīgo iepriekšējo uzvaru gūstot 2014. gadā savās mājās Budapeštā notikušajā "Fed Cup" spēlē pret tolaik 10. vietā bijušo Simonu Halepu (1:6, 7:5, 6:3). Šis rezultāts WTA statistikā nav iekļauts, jo spēle bija Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā, nevis elites divīzijā. Babošai ir 2-16 bilance pret Top 10 spēlētājām.

Tikmēr šogad tikai četras uzvaras sakrājusī Ostapenko mēģinās 2018. gadā pirmoreiz uzvarēt Top 50 spēlētāju (0-5 bilance). Ostapenko pagaidām rangā visaugstāk pieveiktā pretiniece ir pagājušajā turnīrā Indianvelsā uzvarētā Benčiča (#68).

Ostapenko un Babošas mačs būs piektais pēc nozīmes trešajā kortā, kur pirmā cīņa sāksies plkst. 17:00. Tādējādi Aļonas trešais mēģinājums gūt pirmo uzvaru Maiami varētu sākties aptuveni pusnaktī pēc mūsu laika.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-23 12:16, pirms 6 gadiem
Aļonai lēns segums ir traucēklis spēlēt tādu tenisu kādu viņa vēlas?

Parīzē korti noteikti nav ātrāki un tur viņa spēlēja tādu tenisu kādu vēlējās!

Aļonas spēlē segumam nav pilnīgi nekādas nozīmes - nozīme ir tikai vienam apstāklim - kā strādās viņas pirmā serve!

Viss viņas spēlē ir atkarīgs TIKAI no serves un ne no kkādiem segumiem vai pretiniecēm vai citām bla bla bla lietām - tikai no viņas pašas serves un "kukaiņiem" kas viņas galvā ir ļoti bieži ciemiņi!

Aļonas spēļu aprakstos var iztikt tikai ar vienu teikumu - spēles rezultāts atkarīgs tikai no Aļonas serves!

  -4 [+] [-]

, 2018-03-23 12:30, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Aļonai lēns segums ir traucēklis spēlēt tādu tenisu kādu viņa vēlas?

Parīzē korti noteikti nav ātrāki un tur viņa spēlēja tādu tenisu kādu vēlējās!

Aļonas spēlē segumam nav pilnīgi nekādas nozīmes - nozīme ir tikai vienam apstāklim - kā strādās viņas pirmā serve!

Viss viņas spēlē ir atkarīgs TIKAI no serves un ne no kkādiem segumiem vai pretiniecēm vai citām bla bla bla lietām - tikai no viņas pašas serves un "kukaiņiem" kas viņas galvā ir ļoti bieži ciemiņi!

Aļonas spēļu aprakstos var iztikt tikai ar vienu teikumu - spēles rezultāts atkarīgs tikai no Aļonas serves!
tev dziivee gan nav ieserverts.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-23 14:18, pirms 6 gadiem
noladets rakstīja: tev dziivee gan nav ieserverts.
...Sandim ir taisnība,pēc spēles arī tāds kā Tu sapratīsi !

     [+] [-]

, 2018-03-23 15:03, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Aļonas spēļu aprakstos var iztikt tikai ar vienu teikumu - spēles rezultāts atkarīgs tikai no Aļonas serves!
Viņa ir uzvarējusi arī vāji servējot. Svarīgāks ir kļūdu skaits (vinneri/kļūdas). Lai izdodas.

     [+] [-]

, 2018-03-23 15:03, pirms 6 gadiem
Un atkal jau toķiki liek uz rangā 42 v. zemāk esošu pretinieci..., kaut arī AO čempioni. Bet viss pareizi - viena acīmredzot ir uz pacēluma, kamēr otra turpina mocīties. Tas arī galvanais skritērijs šajā gadījumā. Bet rangs ir tāda tricky lieta, kurā var dažreiz ārti uzlēkt, bet reti kad tik pat ātri nokrist.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-23 15:10, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Viņa ir uzvarējusi arī vāji servējot. Svarīgāks ir kļūdu skaits (vinneri/kļūdas). Lai izdodas.
Var, bet ne bieži. Labi jāspēlē pie pretinieka serves. Aļonai vienu brīdi tieši tā arī bija.

     [+] [-]

, 2018-03-23 15:39, pirms 6 gadiem
artis3711 rakstīja: ...Sandim ir taisnība,pēc spēles arī tāds kā Tu sapratīsi !
Pilniga tumsoniiba. Ar tikai labu pirmo servi neko nevar panaakt. Protams, tas ir ierocis daudziem, bet Ostapenko pirmaa serve nekad, NEKAD nav bijis vinas trumpis. Drizak pat jasaka, ka taa ir vaaja un vajadzetu pamatigi pie taa piestradat. Un viena spele nav raditaaja, es sekoju Ostapenko speleem kops vinai bija 17 gadi un teikt, ka vienigais kaa vina var uzvareet speli ir ar labu pirmo servi nevar. Tadi kaa tu to sapratis gan pec shiis speles gan arii visam parejaam.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-23 16:11, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Viņa ir uzvarējusi arī vāji servējot. Svarīgāks ir kļūdu skaits (vinneri/kļūdas). Lai izdodas.
Tā ir. Vienīgais, ja krīt pirmā serve, tad vienkāršāk turēt galvu skaidru un labāk trāpīt.

     [+] [-]

, 2018-03-23 19:08, pirms 6 gadiem
A.O. galvenais ierocis vienmēr ir bijis pretinieču serves atņemšana jeb spēle pie pretinieces serves ,kad ar agresīvu serves uzņemšanu pretiniece nespēj ar savu servi gūt punktus.
Vienīgi WTA līmenī šāds spēles plāns pagrūti reizēm realizējams ,ja vēlas servi atņemt jau ar pirmo uzņemšanu un nevēlas iesaistīties nedaudz garākās izspēlēs izkārtojot sev izdevīgāku sitienu, kas jau arī ir pats interesantākais tenisa spēlē veidot savu taktiku.

     [+] [-]

, 2018-03-23 23:25, pirms 6 gadiem

  -1 [+] [-]

, 2018-03-23 23:44, pirms 6 gadiem
lūdzu ieliekat man mīnusu ikviens kas komentē un kaut reizi ir spēlējis tenisu. vienkārši gribss saprast kas tie spriedēji ir!

     [+] [-]

, 2018-03-23 23:50, pirms 6 gadiem
CaptainCrazy rakstīja: https://youtu.be/daUj1Okkmfo
Šoreiz noderīgi, paldies

     [+] [-]

, 2018-03-24 01:28, pirms 6 gadiem
March 23
6
lat Jelena Ostapenko
d
hun Timea Babos
6-4,6-4