Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Cīņa par finālu: "Tenax" un "Latgols" 24 stundās aizvadīs divas spēles

Jānis Pārums

Cīņa par finālu: "Tenax" un "Latgols" 24 stundās aizvadīs divas spēles
"Tenax" spēlētāji Egils Politers un Kristaps Krivmanis aizsardzībā pret ludzānieti
Normundu Seņkānu. Foto: LHF

Šovakar plkst. 19:00 Dobeles sporta centra zālē ar vietējā "Tenax" un Ludzas "Latgols" dueli sāksies SynotTip handbola Virslīgas pusfināli.

Dobeles "Tenax" un Ludzas "Latgols" aizvadīs divas spēles divās dienās, tādējādi 24 stundu laikā, iespējams, jau nosakot pirmo finālistu, jo uzvarētāji pusfinālos tiek noskaidroti sērijā līdz divām uzvarām. Piektdien plkst. 19:00 komandas tiksies Dobelē, bet sestdien plkst. 17:00 mērosies spēkiem Ludzā. Ja ar divām spēlēm nebūs gana, trešā un izšķirošā spēle notiks 7.aprīlī plkst. 17:00 Dobelē.

Dobeles "Tenax" šīs sezonas rezultāti komentārus neprasa – 20 spēlēs 20 uzvaras un stabila pirmā vieta regulārajā čempionātā, kas ļauj izslēgšanas spēles uzsākt no pusfināla. Tikmēr ludzānieši pirmo posmu noslēdza otrajā pozīcijā, otrajā piedzīvoja sešus zaudējumus pēc kārtas, ierindojoties ceturtajā vietā, bet ceturtdaļfinālā gana droši divu spēļu summā ar 62:52 (33:26, 29:26) pieveica ASK/LSPA.

Savstarpējās spēlēs visos mačos uzvaras izcīnīja "Tenax", būdama pārāka ar 36:32 un 39:34 pirmajā posmā, kā arī 36:23 un 38:25 otrajā posmā. Tiesa, otrajā posmā "Latgols" abas spēles aizvadīja bez sava līdera Jāņa Pavloviča, vienā nepiedalījās vēl viens komandas vadošais spēlētājs Normunds Seņkāns.

Laika posmā starp SynotTip handbola Virslīgas regulāro čempionātu un pusfinālu "Tenax" ne tikai trenējās, bet arī aizvadīja divas vērtīgas spēles augstākā līmenī, Baltijas līgas ceturtdaļfinālā divās spēlēs pārliecinoši piekāpjoties Minskas SKA. Kā raidījumam "Handbola puslaiks" norādīja dobelnieku galvenais treneris Sandris Veršakovs, spēles pret Minskas klubu bijušas ļoti lietderīgas.

"Minska mums parādīja, kam mums jāpievērš uzmanība. Šīs spēles vērtēju tikai pozitīvi. Pēc tāda pretinieka ir vieglāk spēlēt Latvijā. Latgols līderi Jāni Pavloviču īpaši pieskatīsim, varbūt arī goda sardzi liksim klāt. Mums kādu brīdi nespēlēja Arājs, bet tagad viņš ir ierindā. Visi ir veseli, cik vien veseli šajā sporta veidā var būt. Esam gatavi cīnīties," sacīja Veršakovs.

Tiesa, ceturtdaļfināla vērtīgāko spēlētāju Pavloviču, dobelniekiem nāksies uzmanīt, iespējams, tikai sestdienas spēlē, jo šovakar viņš slimības un arī ģimenes apstākļu dēļ nespēlēs, apstiprināja ludzāniešu galvenais treneris Andrejs Narnickis.

"Diemžēl optimālajā sastāvā nebūsim. Jānis Pavlovičs šodien noteikti nebūs, bet varbūt spēlēs rīt, nāksies iztikt arī bez Gunta Piļpuka, kurš devies atrādīties uz Dāniju. Ne pārāk labi pēc pēdējās spēles ar potīti ir Normundam Seņkānam. 15 spēlētāju sastāvā būsim," atklāja Narnickis.

Svētdien pirmā pusfināla spēle tiks aizvadīta arī otrajā pārī starp "Celtnieks Rīga" un "Ogre/Miandum" komandām.

Izslēgšanas spēles
Rezultatīvākie spēlētāji

Pēc katras no izslēgšanas spēļu kārtām (ceturtdaļfināla, pusfināla, fināla) Latvijas Handbola federācijas sacensību komisija noteiks vērtīgāko spēlētāju, kurš saņems dāvanu karti no Latvijas uzņēmuma Blindsave.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2018-03-23 16:01, pirms 6 gadiem
Iespējams tikai SynoTip handbola virslīgā.