Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas izšķirošajā taibreikā un tiek Dubaijas 1/2 finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka atspēlējas izšķirošajā taibreikā un tiek Dubaijas 1/2 finālā
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Apvienoto Arābu Emirātu lielākajā pilsētā risinās Dubaijas "WTA 1000" dubultspēļu turnīrs uz cietā seguma. Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka šodien ceturtdaļfinālā uzvarēja ķīnieti Džaohuaņu Janu un Veru Zvonarjovu - 6:7, 6:2, 10-8.

Mača trešajā geimā Zvonarjova ieservēja pa pārinieci, kura sakņupa uz cietā seguma un kādu laiku pavadīja tādā pozīcijā [video], izpelnoties vainīgās atvainošanos un līdzjūtību. Mūsējās salauza pretinieces servi (2:1) un nenoturēja savējo - 2:2. Ķīniete noservēja pārliecinoši (2:3), to pašu paveica arī Ostapenko - 3:3. Ķīniete netika galā ar Ostapenko sitienu (breika iespēja), bet Zvonarjova sarūpēja 3:4. Kičenokas serves geims noslēdzās ar eisu (4:4), bet Ostapenko iesita tīklā (setbumba) un ar varenu raidījumu panāca 5:5. Ilgā divcīņā ķīniete sagaidīja Kičenokas neprecīzo sitienu, savukārt Ostapenko neizglāba pie tīkla (trīs setbumbas) un guva nākamos divus punktus. 12. geima izšķirošajā epizodē ķīniete netika galā ar ukrainietes servi - 6:6. Taibreikā ukrainiete triumfēja pie tīkla (2-1), pretinieces atbildēja ar diviem punktiem (2-3), bet divi neprecīzi sitieni noveda pie 3-6. Pirmajā setā 6(3):7.

→ → Nākamajā setā Zvonarjova pieļāva dubultkļūdu (divas breika iespējas), bet tad Ostapenko izpildīja neatvairāmu sitienu - 2:0. Kičenoka aizservēja līdz 3:0. Piektajā geimā Ostapenko ar neatvairāmu raidījumu sarūpēja uzreiz trīs breika iespējas, pretinieces divreiz izglābās, taču pēdējo punktu pielika Latvijas tenisiste - 5:1. Nākamajā epizodē Ostapenko atvēzējās drošam sitienam pie tīkla, bet pretēja pusē esošā ķīniete nemēģināja atsist - viņa sakņupa un ar raketi piesedza augumu. Kičenoka nenoturēja servi (5:2), un otrais sets noslēdzās ar diviem Ostapenko raidījumiem - 6:2.

→ → → Izšķirošajā taibreikā Kičenoka guva divus punktus pēc kārtas (2-1), Ostapenko divreiz iesita tīklā (2-3), Kičenoka triumfēja pie tīkla (3-3), divi neprecīzi raidījumi noveda pie 3-6, Ostapenko noformēja 4-6, Jana pieļāva dubultkļūdu (5-6), ķīniete netika galā ar ukrainietes servi (6-6), Ostapenko iesita tīklā un atriebās nepaklausīgajai bumbai (6-7), Kičenoka triumfēja tīkla tuvumā (7-7), ķīniete panāca 7-8 un netika galā ar Ostapenko servi (8-8), bet Kičenoka nokārtoja bumbu pie tīkla (9-8). Ilgāku pēdējo izspēli sekmīgi noslēdza ukrainiete, iejaucoties Ostapenko cīņā pret oponentēm (10-8).

Jana spēlēja pagājušā gada WTA dubultspēļu finālturnīrā, bet 38 gadīgā Zvonarjova savulaik bija vienspēļu pasaules ranga vicelīdere.

Šodienas panākums Ostapenko ļauj pārsniegt 500 000 ASV dolāru atzīmi, summējot šogad nopelnītās naudas balvas.

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Ostapenko/Kičenoka spēlēja Dohas "WTA 500" finālā.

24. februārī pēc plkst. 18.30 būs dubultspēļu pusfināls.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com

  +1 [+] [-]

, 2023-02-23 16:31, pirms gada
Varena cīņa un lieliska uzvara. Cik labi gan viņas papildina viena otru.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-23 16:49, pirms gada
Iznāca pirms nedēļas Dohā notikušās spēles kopija. Aļona šodien labi servēja.

     [+] [-]

, 2023-02-23 17:15, pirms gada
Kičenokai pamatā vājas serves. Šodien beigās mazliet palīdzēja, pamatā Aļonas geimi ir sekmīgi. Ja spēlē tikai dubultspēles tad jau nu vajadzētu iemācīties servēt,ne tikai pie tīkla no gaisa nosist bumbiņu. Brīnums ka viņas tik tālu tiek. Labi lai veicas pusfinālā ar eisiem.