Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" aizmaina Bogdanoviču uz Vašingtonu

Emils Ozerinskis

"Nets" aizmaina Bogdanoviču uz Vašingtonu
Bojans Bogdanovičs
Foto: Anthony Gruppuso-USA TODAY Sports

Līdz Nacionālās basketbola asociācijas maiņu darījumu gala termiņam atlikušas mazāk par 24 stundām un komandu ģenerālmenedžeri steidz izdarīt vienošanās par spēlētāju apmaiņām. Savstarpēji par darījumu vienojušās Vašingronas "Wizards" un Bruklinas "Nets" komandas, iesaistot darījumā četrus spēlētājus un drafta izvēli.

ASV galvaspilsētas komanda maiņas darījumā pastiprinājusi komandas sastāvu ar horvātu uzbrūkošo aizsargu Bojanu Bogdanoviču un amerikāņu spēka uzbrucēju Krisu Makkulogu. Savukārt uz līgas vājāko vienību Bruklinas "Nets" ceļo kanādiešu spēka uzbrucējs Endrū Nikolsons un amerikāņu aizsargs Markuss Torntons, kuram tā būs atgriešanās Bruklinā. Tā pat "Nets" saņems Vašingtonas šī gada drafta pirmās kārtas izvēli.

Vašingtonas "Wizards" ar 34 uzvarām un 21 zaudējumu ieņem trešo vietu Austrumu konferencē. Maiņas darījumā Vašingtona atvieglojusi komandas finansiālo slogu, jo Bogdanovičs vasarā kļūs par brīvo aģentu. Savukārt Makkulogs saņem rūkija līgumu, īpaši neapgrūtinot komandas finansiālo situāciju. Tāpat horvātu perimetra spēlētājs ir produktīvākais no maiņā iesaistītajiem basketbolistiem un palīdzēs Skota Bruksa komandai sezonas atlikušajā daļā.

Bruklinas "Nets" ar 9 uzvarām un 47 zaudējumiem ir pārliecinoši vājākā komanda visā līgā, algu budžetā tērējot vismazāko naudu. Nikolsons šajā un nākošajās trīs sezonās saņems vairāk kā 6 miljonus sezonā, tomēr tuvākajā laikā Bruklina par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs necīnīsies, tādēļ pieņēmusi kanādieša līgumu, lai iegūtu papildus drafta izvēli šajā vasarā. Līdz ar to brukliniešiem būs divas izvēles pirmā raunda izskaņā, jo Bruklinas pašas izvēli ar savu var apmainīt Bostonas "Celtics". Torntonam nedaudz vairāk kā miljonu vērtais līgums šosezon beidzas un viņš kļūs par brīvo aģentu.

27 gadus vecais Horvātijas izlases spēlētājs Bojans Bogdanovičs šajā sezonā "Nets" rindās vidēji izcēlies ar 14,2 punktiem, aizvadot savu produktīvāko sezonu NBA. Savukārt otrgadnieks Kriss Makkulogs šosezon rotējis starp D-līgu un NBA, "Nets" sastāvā vidēji gūstot 2,5 punktus 14 aizvadītās spēlēs.

Tikmēr 29 gadus vecais aizsargs Markuss Torntons Vašingronā vidēji atzīmējies ar 6,6 punktiem. Tortornam šī būs atgriešanās "Nets" komandā, kuru basketbolists pārstāvēja 2014. gadā. Tikmēr 27 gadus vecais Edrū Nikolsons ticis pie 2,5 punktiem vidēji spēlē.

Papildināts: Jaunākā informācija liecina, ka Bruklinas "Nets" izpirks Markusa Torntona līgumu, nepaturot spēlētāju sastāvā uz atlikušo sezonas daļu.

Izmantotie resursi:
NBA - National Basketball Association Teams,...

  +3 [+] [-]

, 2017-02-23 00:55, pirms 7 gadiem
Priekš Bogdanoviča super, nav ko darīt tur nevienam tajā Nets komandā, kurai sliktākā bilance no visiem. Bogdanovičs varēs vismaz vēl paspēlēt un nenojūgties, bet pa lielam nekāds dižais treids, jāgaida lielās ziņas

     [+] [-]

, 2017-02-23 01:22, pirms 7 gadiem
Būsim nedaudz precīzāki - nevis Nets ir iespēja ar Celtics samainīt pikus, bet otrādāk

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 09:40, pirms 7 gadiem
Krisu Makkulogu? Uzvārds jau nu drausmīgi iztulkots, šādos brīžos iekavas ar oriģinālu tiešām prasās.