Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals Rio drāmā atspēlē divas mačbumbas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals Rio drāmā atspēlē divas mačbumbas
Rafaels Nadals
Foto: AP/Scanpix

Māla karalis Rafaels Nadals sestdien gandrīz cieta retu zaudējumu uz māla seguma, Riodežaneiro notiekošajā "ATP World Tour 500" turnīra pusfinālā spējot izvairīties no zaudējuma pret Pablo Anduharu – 2:6, 6:3, 7:6(10). Nadals vairāk nekā divarpus stundu ilgajā cīņā atsēlēja divas mačbumbas un svētdienas finālā sacentīsies ar Aleksandru Dolgopolovu. Viņam izdevās sarūpēt pārsteigumu, ar 6:4, 6:4 uzveicot Davidu Fereru.

Pablo Anduhars pasaules reitinga līderim Rafaelam Nadalam bija zaudējis visos piecos iepriekšējos setos, taču vakar tautietim setu atņēma jau ar pirmo mēģinājumu. Ļoti agresīvi spēlējošais Anduhars jau pirmajā geimā nobreikoja Nadalu, bet septītajā geimā, ar diagonālo "forehand" sitienu sodot tautieša vāju otro servi, nokārtoja otro breiku setā – 5:2.

Anduhars pirms trim gadiem "French Open" Rafam trešo setu zaudēja no 5:1 un 40:0 pārsvara, kopumā neizmantojot astoņas setbumbas. Šoreiz Pablo pārsvaru neizlaida, tiesa, jāteic, ka Rafa viņam īpaši netraucēja. Anduhars ar "dropšotu" atspēlēja breikbumbu, bet pēc tam viņam paveicās ar no tīkla atlēkušās bumbiņas piezemēšanos Rafas korta pusē. Nadals setbumbas izspēlē izvēlējās saīsināto sitienu – pasaules pirmā numura bumbiņa pat netika līdz tīklam.

Pablo gan 2., gan 3. seta sākumā neizmantoja labas iespējas iegūt breiku, allaž pieļaujot "forehand" kļūdas. Anduharam uzkrītoši bieži lielo punktu izspēlē neizdevās trāpīt vieglus sitienus no labās puses vai arī gadījās misēklis ar "dropšotiem". Rafa viegli ar 6:3 revanšējās 2. setā, bet noslēdzošajā setā ranga pirmais numurs izlaida breika pārsvaru. Vēlāk bija pamatīga drāma taibreikā.

Abi tenisisti vairākas reizes apmainījās minibreikiem, līdz Nadals ieguva 5:4 pārsvaru, bez tam pašam bija divreiz jāservē. Anduhars atspēlējās un pie 5:6, ar apbrīnojamu "forehand nokrāsojot sānu līniju", atspēlēja mačbumbu – 6:6. Pēc tam pirmo mačbumbu novērsa Nadals, piespiežot Anduharu izsist autā – 7:7. Kārta Anduharam. Iepriekšējā izspēlē ļaujot sevi apspēlēt ar apvedošo sitienu, Anduhars vēlreiz devās pie tīkla. Nadalam atkal labs apvedošais sitiens, tikai šoreiz Anduhars tika klāt bumbiņai, to ar milzu pūlēm pārceļot pāri tīklam – atspēlēta otra mačbumba jeb 8:8.

Anduhars pēc tam uzvarēja līdzīgā izspēlē, punktu pieliekot ar apvedošo sitienu un iegūstot savu otro mačbumbu. Nadalam lieliska serve – 9:9! Anduhars vēl atsita trešo mačbumbu, bet uz neko vairāk nebija spējīgs. Pablo atkal iegāza iepriekš pieminētie sitieni – vispirms drausmīgs "dropšots", bet pēc tam vēl viens "forehand" sitiens tīklā – Rafa svinēja dramatisku uzvaru, taibreikā esot pārāks ar 12:10. Visā mačā, kas ilga 2:46 stundas, Rafam uzvara ar rezultātu 2:6, 6:3, 7:6(10).

Nadals sestdien dramatiskā veidā savu uzvaru sēriju uz māla pagarināja līdz 27 nezaudētiem mačiem. Rafa pēdējo neveiksmi uz sava mīļākā seguma piedzīvoja pagājušā gadā Monterkarlo finālā pret Novaku Džokoviču. Rafa uz māla spāņiem karjeras laikā zaudējis tikai piecas spēles (70-5). Pēdējā no tām bija 2012. gadā Madridē pret Fernando Verdasko. Tiesa, toreiz Nadals zaudēja uz zilā māla. Uz sarkanā jeb tradicionālā māla spāņiem viņš nav zaudējis kopš 2008. gada Romas turnīra, kurā piekāpās Huanam Karlosam Ferero. Nadals karjeras laikā uz māla zaudējis tikai 21 spēli!

Kamēr Rafa ar milzu pūlēm tika līdz finālam, turnīra otrais numurs Davids Ferers to nespēja. Viņš jau piektdien ceturtdaļfinālā pret Tomasu Belluči izskatījās diezgan nepārliecinoši, taču pretinieka paviršais teniss kombinācijā ar paša apņemšanos ļāva atspēlēties un gūt uzvaru trīs setos. Sestdien pusfinālā pret teicami spēlējošo Aleksandru Dolgopolovu viņam pretinieks neļāva atspēlēties – 4:6, 4:6.

Ukrainas pirmais numurs bija uzvarējis tikai vienu no iepriekšējām astoņām spēlēm pret Fereru, spāni pieveicot uz māla 2011. gadā Nicā. Dolgo Rio ieradās ar pieticīgu formu, taču šonedēļ Brazīlijā ir spējis nodemonstrēt savu labāko tenisu, kas viņam savulaik ļāva tikt Top 20. Aleksandrs šonedēļ pirmajos divos mačos pēc zaudēta 1. seta spēja uzveikt Nikolasu Almagro un Fakundo Baņi, bet piektdien ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:1 "saplosīja" Fabio Foņīni. Tagad bija kārta Fereram.

Dolgopolovs savu servi zaudēja tikai vienreiz, bet pats tika pie trim breikiem. Abiem bija 24 nepiespiestās kļūdas, bet tīri uzvarētu izspēļu, kas arī nosvēra svaru kausus ukraiņa pusē, vairāk bija Dolgopolovam – 32:16. Dolgopolovs ne brīdi nesamazināja apgriezienus un guva pelnītu uzvaru. Aleksam pirmā Top 10 uzvara kopš 2012. gada maija, kad viņš Madrides "māsterī" uzveica Žo-Vilfrīdu Tsongu. Dolgopolovs svētdien spēlēs savā sestajā ATP finālā (2-3), kas viņam būs pirmais kopš 2012. gada oktobra Valensijā.

Dolgopolovs savam nākamajam pretiniekam Nadalam zaudējis visas četras spēles, visas divos setos. Tikai vienā no astoņiem izspēlētajiem setiem ukrainis spējis uzvarēt vairāk nekā trīs geimos. Tas notika ar abu vienīgajā iepriekšējā spēlē uz māla, Nadalam 2010. gadā Madridē esot pārākam ar 6:4, 6:3. Rafa pusfinālā pierādīja, ka šonedēļ ir uzvarams. Dolgopolovs pēdējos divos mačos ir demonstrējis tādu tenisu, kas viņam varētu ļaut gūt vēl vienu lielu uzvaru. Fināls plkst. 22:00.

"Rio Open". ATP "World Tour 500" turnīrs Riodežaneiro uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (8) Pablo Andujar2:6 6:3 7:6(10)
Alexandr Dolgopolov – (2) David Ferrer6:4 6:4

"Open 13". ATP "World Tour 250" turnīrs Marseļā telpās uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(3) Ernests Gulbis – (1) Richard Gasquet6:3 6:2
(2) Jo-Wilfried Tsonga – Jan-Lennard Struff7:6(4) 7:5

"Delray Beach Open". ATP "World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Marin Cilic – (2) John Isner7:6(5) 6:3
(4) Kevin Anderson – Steve Johnson6:2 6:4

  +1 [+] [-]

, 2014-02-23 08:47, pirms 10 gadiem
Cilics pamatigi ieskrejies,Baigi zolidi izskatas,atri vien bus atpakal tuvu top10