Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lāse" tiek "Final 4", DU beidz "Schenker" līgas sezonu ar 0:3

Andrejs Siliņš

"Lāse" tiek "Final 4", DU beidz "Schenker" līgas sezonu ar 0:3
"Lāse-R/Rīga" komanda
Foto: Renārs Buivids

Arī otrajā "Schenker" volejbola līgas ceturtdaļfināla spēlē ar rezultātu 0:3 piekāpjoties Tallinas "Selver" komandai sezonu šajā turnīrā sestdien noslēdza "Daugavpils Universitātes" (DU) volejbolisti. Fināla četrinieka sacensībām kvalificējās arī Rīgas "Lāse-R", kas mājās ar 3:2 uzveica "Biolars/Jelgavu".

Pieckārtējā "Schenker" līgas čempione "Selver" pirmajā spēlē Daugavpilī triumfēja ar 3:0, sperot milzu soli pretī "Final Four", jo uzvarētājs ceturtdaļfinālā tiek noskaidrots divu spēļu summā. Otrajā mačā Igaunijas galvaspilsētā titulētie sāncenši nevēlējās pārlieku iespringt, un uzvaru svinēja diezgan droši. Tikai otrajā setā daugavpiliešiem izdevās tikt līdz vismaz 20 punktiem (23:25).

Uzvarētājiem 13 punktus guva Marti Jukami, bet DU rindās deviņus punktus guva Vitālijs Cinne.

Daugavpils Universitāte regulārajā čempionātā 27 spēlēs ieguva 42 punktus un turnīra tabulā desmit komandu konkurencē ieņēma septīto vietu. Tikmēr "Selver" sakrāja 56 punktus, ar ko bija pietiekami otrajai vietai.

Citā ceturtdaļfināla atbildes spēlē TTU uzņēma Tartu "BigBank" vienību un pirmajā setā bija nepieciešami 74 (!) gūti punkti, lai noskaidrotu uzvarētāju - 38:36. Pēc tik sīvas pretestības izrādīšanas pirmajā setā nākamajos divos "BigBank" vairs nespēja atkārtot to pašu, un TTU svinēja panākumu ar 3:0, bet divās spēlēs uzvarēti seši seti pēc kārtas, un TTU nodrošināja vietu "Final Four" turnīrā.

"BigBank" pagājušajā sezonā, startējot ar nosaukumu "Pere Leib" kļuva par līgas čempioni, bet šajā sezonā finālā nespēlēs tikai otro reizi pēdējo sešu gadu laikā.

Fināla četrinieka sacensībām kvalificējās arī "Lāse-R/Rīga", kas pirmajā spēlē ar 3:1 uzveica "Biolars/Jelgava" komandu. Atbildes mačā šodien "Lāsei" vajadzēja uzvaras divos setos, lai nodrošinātu uzvaru arī divu spēļu summā. Pēc pirmā zaudētā seta (25:27) nākamajos divos rīdzinieki mājās svinēja panākumus (25:18, 25:23), jau priekšlaicīgi nodrošinot uzvaru arī spēļu summā.

Vēl gan tika izspēlēti arī atlikušie seti, lai noskaidrotu uzvarētāju, un spēlē ar 3:2 uzvaru svinēja rīdzinieki.

"Lāse-R/Rīga", kas reizi spēlējusi līgas finālā, trīskārt ieguvusi trešo vietu, bet pēdējās divās sezonās palikusi ārpus medaļnieču saraksta, kvalificējās "Final 4" turnīram.

"Biolars/Jelgava" šosezon regulārajā turnīrā izcīnīja 16 uzvaras 27 spēlēs, tiekot pie 45 punktiem un piektās vietas.

"Schenker" līgas play-off 2013

1/4 fināli

Duelis1.spēle2.spēle
Daugavpils Universitāte - Selver0:30:3
Bigbank - TTU0:30:3
Biolar/Jelgava - Lāse-R/Rīga1:32:3
Poliurs/Ozolnieki - Parnu VK0:324.02.

Final 4 dalībnieces

Tallinas Selver
TTU
Lāse-R/Rīga

Atlikusī ceturtdaļfināla atbildes spēle starp "Poliurs/Ozolniekiem" un "Parnu" notiks rīt. Pēc pirmā mača ar 3:0 vadībā igauņi.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-23 21:43, pirms 11 gadiem
žēl, tas nozīmē final 4 paliksim bez medaļām.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-24 00:06, pirms 11 gadiem
zadovskis7 rakstīja: žēl, tas nozīmē final 4 paliksim bez medaļām.
gribētos zināt kas Tu tāds esi un kapēc tev tāds niks, savādāk vēl kāds noturēs par mani.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-24 00:09, pirms 11 gadiem
Godigi, tiesam apnicis, ka sportacentrs.com taa nostajas Lases pusee: sodien knapi izlida 3. setaa un raksta taa it kaa stabili pec tresa seta butu vinnejusi. Citas speles ari sezonas laika 1:3 vai 0:3 zaude bez variantiem un raksta, ka pietruka resursu vai gandriz uzvareja, kgan pec rezultatiem pat tuvuma nav bijis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-24 00:41, pirms 11 gadiem
zadovskis7 rakstīja: žēl, tas nozīmē final 4 paliksim bez medaļām.
moš vari nomainīt niku un nevazāt manu uzvārdu pa SC komentāriem ?

  +4 [+] [-]

, 2013-02-24 02:17, pirms 11 gadiem
Tātad Lāse-R nesā krekliņus ar Minhauzena kompelksa reklāmu. Minhauzena kompleksa īpašnieks Atis Sausnītis. Atis Sausnītis ir Volejbola Federācijas prezidents. Tiesnesis tā netīšām kļūdījās ar pāris vērtējumiem. Mazs smaķelis virmo, ne?

Patiesībā, ja ne pāris šie negodīgie punkti trešais sets būtu vinnēts un attiecīgi jādomā viss spēles rezultāts Biolaram būtu savādāks. Malači Biolars, jo ar šādu sastāvu tik labu spēli parādīt - bija prieks skatīties.

Un diemžēl jāpiekrīt, ka sportacentrs lobē Lāsi - pat spēles tiešraides laikā ceturtdien komentētājs atklati pateica: Vilde pasauca malā, lai mūsējos sapurinātu - wtf... kopš kura laika Lāse ir sportacentrs mūsējie?

  -1 [+] [-]

, 2013-02-24 06:24, pirms 11 gadiem
Man nepatīk šī izspēles sistēma, kad skaita setus. Kad Lāse jau uzvarējusi 2 setus, tālāk ne skatītājam interesanti ne spēlētājiem. Uzskatu, ka jāuzvar spēle un ja 1-1 tad zelta sets.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-24 10:06, pirms 11 gadiem
Spēle bija interesanta. Un mazliet Biolar pietrūka veiksmes spēles galotnē. Un protams arī galvenā tiesneša kļūdas,palīdzēja Lāsei tikt pie uzvaras. Bet priekšā vēl Latvijas čempionāts,gatavosimies tam un šo spēli atstāsim aiz muguras.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-24 10:40, pirms 11 gadiem
sasperjods, 00:11, pirms 10 stundām, ignorēt, atbildēt
Pēc Elvi tik tāda Ožu agaoniija
pārējais ir tsli ni ausgtšt=kā līmeņa voļļa

Par kādu Elvi ir runa? Ja par Kuldīgas , tad jau tās sākums bija paredzams ar agoniju, kā jau visi naudas raušanas nāsīs, atmazgāšanas pasākumi.

     [+] [-]

, 2013-02-24 17:27, pirms 11 gadiem
Ivulis rakstīja: Tātad Lāse-R nesā krekliņus ar Minhauzena kompelksa reklāmu. Minhauzena kompleksa īpašnieks Atis Sausnītis. Atis Sausnītis ir Volejbola Federācijas prezidents. Tiesnesis tā netīšām kļūdījās ar pāris vērtējumiem. Mazs smaķelis virmo, ne?

Patiesībā, ja ne pāris šie negodīgie punkti trešais sets būtu vinnēts un attiecīgi jādomā viss spēles rezultāts Biolaram būtu savādāks. Malači Biolars, jo ar šādu sastāvu tik labu spēli parādīt - bija prieks skatīties.

Un diemžēl jāpiekrīt, ka sportacentrs lobē Lāsi - pat spēles tiešraides laikā ceturtdien komentētājs atklati pateica: Vilde pasauca malā, lai mūsējos sapurinātu - wtf... kopš kura laika Lāse ir sportacentrs mūsējie?
Līdz šim nezināju, ka sportacentrs.com ir galvenais iemesls tam, ka "Biolars" nevinnēja. Paldies par info!