Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Bērziņš otro nedēļu pēc kārtas iekļūst desmitniekā, Lohs atkal uzvar

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Bērziņš otro nedēļu pēc kārtas iekļūst desmitniekā, Lohs atkal uzvar
Gints Bērziņš. Foto: Chine Nouvelle/SIPA/Scanpix

Pasaules kauss kamaniņu sportā, kas šajā nedēļas nogalē norisinās Insbrukā, Austrijā, turpinājās ar vīriešu sacensībām, kurās pie astotās uzvaras aizvadītos astoņos posmos tika vācietis Fēlikss Lohs, bet Bērziņš spēja otro nedēļu pēc kārtas iekļūt desmitniekā.

Latviju šajās sacensībās pārstāvēja trīs vīri: Gints Bērziņš, Artūrs Dārznieks un Riks Kristens Rozītis.

Pirmajā braucienā no latviešiem desmitniekā spēja iekļūt tikai Bērziņš, kurš veica salīdzinoši veiksmīgu braucienu ar labām līnijām un tikai nelielām kļūdām, kuras ātrumu īsti neietekmēja. Savukārt Rozītis un Dārznieks, kuri startēja viens pēc otra, ar lēnu starta uzrāvienu un kļūdām devītajā virāžā nespēja iespraukties labāko kamaniņbraucēju piecpadsmitniekā, ieņemot attiecīgi 17. un 18. vietu.

Otrajā braucienā pirmais no latviešiem trasē devās Dārznieks, kurš starta uzrāvu tādu pašu kā pirmajā braucienā, kopumā nobraucot stabili, bez lielām kļūdām. Uzreiz aiz viņa startēja Rozītis, kurš uzlaboja startu par trīs sekundes simtdaļām, tomēr pirmajā virāžā pieļāva nelielu kļūdu. Kopumā Rikam sakarīgs brauciens. Gan Dārznieks, gan Rozītis pacēlās par divām pozīcijām augstāk nekā bija pēc pirmā brauciena, kas līdz ar to ļāva Rozītim iekļūt top15 un kvalificēties rītdienas sprinta kausa sacensībām. Savukārt Bērziņš trases astotajā un devītajā virāžā pieļāva kļūdas, kas gan netraucēja pakāpties par vienu vietu augstāk, proti, uz devīto.

Uzvaru svinēja titulētais vācietis Fēlikss Lohs, kurš laboja šīs trases rekordu. Šī šosezon vācietim jau bija astotā uzvara pēc kārtas, kas ļāva jau nodrošināt uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā. Otro vietu ieguva krievs Semjons Pavličenko, kurš tikai sešas sekundes tūkstošdaļas piekāpās vācietim, bet trešo- cits vācietis Johanes Ludvigs.
Rītdien Pasaules kausa posms turpināsies ar sieviešu sacensībām un sprintiem.

PK posms Insbrukas trasē, vīrieši

V.SportistsValstsLaiks
1.F. LohsVācija1:39.771
2.S. PavļičenkoKrievija+0.006
3.J. LudvigsVācija+0.216
4.Dāvids GlaišlersAustrija+0.250
5.Niko GlaišlersAustrija+0.347
6.Dominiks FišnallersItālija+0.367
9.G. BērziņšLatvija+0.693
15.R. K. RozītisLatvija+0.977
16.A. DārznieksLatvija+1.001

Piedalījās 32 kamaniņu braucēji
Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

     [+] [-]

, 2021-01-23 15:38, pirms 3 gadiem
Jaunais turpina pārsteigt.