Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

40 gadus vecajam Brodēram 120. "sausā" spēle

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

40 gadus vecajam Brodēram 120. "sausā" spēle
Martins Brodērs atvairīja 24 metienus
Foto: AP/Scanpix

Otro panākumu izcīnījusi pašreizējā Nacionālās hokeja līgas Austrumu konferences čempione Ņūdžersijas "Devils", kas savā laukumā ar 3:0 pieveica sīksto pretinieci Filadelfijas "Flyers". Par to parūpējās 40 gadus vecais mājinieku vārtsargs Martins Brodērs, kurš tika galā ar 24 metieniem un izcīnīja 120. "sauso" uzvaru karjerā.

Pamatus uzvarai Ņūdžersijas "Devils" ielika pirmajās 20 minūtēs, izvirzoties vadībā ar divu vārtu pārsvaru. Viesiem nepalīdzēja pat trīskāršais pārsvars metienos (9:3). "Flyers" ne tikai ielaida vārtus mazākumā un neizmantoja nevienu no sešām iespējām vairākumā - 23. minūtē mājinieku zvaigzne Iļja Kovaļčuks mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā, nopelnīja soda metienu un tautietim Iļjam Brizgalovam neatstāja nekādas cerības, iemetot no neērtā tvēriena.

"Soda metiens ir 50 pret 50 iespēja, un man paveicās gūt vārtus. Brizgalovs ir liels vārtsargs, un zināju - ja mānīšu, viņš kritīs uz ledus. Šoreiz viņu uzveicu, bet sezona ir gara," pēc panākuma atzina Kovaļčuks, kurš pamanījās arī izdarīt rezultatīvu piespēli. Krievu uzbrucējs karjerā realizējis trīs no četriem soda metieniem.

Atvairot 24 metienus, 120. "sauso" spēli karjerā aizvadīja "Devils" 40 gadus vecais vārtsargs Martins Brodērs. Pret "Flyers" viņš desmit reizes pametis laukumu nepārspēts. "Tas parāda, cik labs atlēts Brodērs ir," veterānu slavēja otros mājinieku vārtus guvušais Deivids Klarksons. "Iespaidīgi redzēt, kā viņš 40 gados dara to un gūst prieku. Brodērs katru dienu mūs padara par labāku komandu."

Pēdējā reize, kad "Flyers" sezonu sākusi ar trim neveiksmēm pēc kārtas, bija 1995. gadā, kad turnīrs lokauta dēļ arī bija saīsināts. "Nav iemesla panikai, taču mums jāpievelk skrūves," atzina Brizgalovs, atklājot, ka tagad komandai jāspēlē ar play-off attieksmi, jo tā nevar atļauties zaudēt vairāk spēļu. Interesanti, ka pagājušajā sezonā "Flyers" bija viena no trim komandām, kas ne reizi nezaudēja trīs spēles pamatlaikā pēc kārtas.

Citā mačā Dalasas "Stars" somu vārtsargam Kari Lehtonenam pietrūka 3,4 sekundes, lai aizvadītu "sauso" spēli pret Detroitas "Red Wings" - 2:1. "Pirmajās 50 minūtēs bija salīdzinoši viegli, bet tad Detroita sāka uzbrukt asāk," pārdomās dalījās Lehtonens. Viņu ar 40. mēģinājumu no vārtu priekšas pārspēja Damjens Bruners, gūstot pirmos vārtus līgā. "Stars" rindās abas ripas iemeta Maikls Raiders.

Tikmēr citā spēlē somu vārtsargs kļuva par antivaroni - Niklass Bekstrēms astoņas minūtes pirms beigām kļūdījās, izejot no vārtiem, un Martins Erats guva uzvaras vārtus, Nešvilas "Predators" ar 3:1 pārspējot Minesotas "Wild". Mājiniekiem neizdevās izcīnīt trešo uzvaru pēc kārtas, bet tas netraucēja atkal izcelties Denijam Hītlijam - viņš guvis trīs vārtus.

Toties pie trim uzvarām trīs mačos tikusi Čikāgas "Blackhawks", kas savā laukumā ar 3:2 pieveica Sentluisas "Blues". Mājinieki rezultātu atklāja neierastā veidā - Patriks Keins astotajā minūtē realizēja trīs uzbrucēju izgājienu vienatnē pret "Blues" vārtsargu Braienu Eliotu. Savukārt "Blackhawks" vārtsargs Korijs Kraufords pirmos vārtus ielaida tikai 45. minūtē un atvairīja 32 metienus.

Bez punktiem joprojām ir čempione Losandželosas "Kings", kas pirmo reizi kopš 2009. gada aprīļa palika bez punktiem, esot vadībā pēc divām trešdaļām. Par sērijas pārtrūkšanu parūpējās Kolorādo "Avalanche" teicamais noslēdzošās trešdaļas ievads - astoņu minūšu laikā tika gūti trīs bezatbildes vārti, nodrošinot panākumu ar 3:1. Mājinieku vārtsargs Semjons Varlamovs atvairīja 28 metienus, bet "Kings" labā atkal izcēlās ceturtais virknējums.

Evanders Keins un Bleiks Vīlers guva vārtus un izdarīja piespēli, aizsargs Tobiass Enstrēms pievienoja trīs piespēles, un Vinipegas "Jets" ar 4:2 pārspēja Vašingtonas "Capitals", kas desmit sezonās pēc kārtas bija uzvarējusi pirmo mājas spēli. "Capitals" klupšanas akmens ir mazākums - divās spēlēs ielaisti pieci vārti.

Matjē Garonam trešajā trešdaļā atvairot 15 metienus un kopumā tiekot galā ar 35 raidījumiem, Tampabejas "Lightning" viesos ar 4:1 pārspēja Karolīnas "Hurricanes". Vinsents Lekavaljē atdeva divas rezultatīvas piespēles. Cerību pārpildītā "Hurricanes" zaudējusi otro maču pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 2:9.

Andrejs Markovs guva divus vārtus, un Monreālas "Canadiens" mājās ar 4:1 pieveica Floridas "Panthers". Krievu veterāns pēdējo reizi bija izcēlies 2010. gada izskaņā, bet pēc tam pārcietis divas operācijas. Panākumu kaldināja arī Aleksa Galčenjuka pirmie vārti NHL.

Šonakt pirmo reizi pasaules spēcīgākajā hokeja līgā izcēlās arī Edmontonas "Oilers" aizsargs Džastins Šulcs un uzbrucējs Nails Jakupovs, bet tas neglāba no neveiksmes pret Sanhosē "Sharks" - 3:6. Viesu rindās ar diviem vārtiem un piespēli izcēlās abas mača pirmās zvaigznes - uzbrucēji Patriks Marlo un Logans Kutūrs.

Patriks Keins realizē izgājienu trijatā pret vārtsargu

Niklass Bekstrēms kļūdās, izejot no vārtiem

Nails Jakupovs gūst pirmos vārtus NHL

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +6 [+] [-]

, 2013-01-23 08:18, pirms 11 gadiem
Flyers turpina grimt, uzbrukums nekāds, aizsardzība vāja un vārtos caurums

  +2 [+] [-]

, 2013-01-23 08:53, pirms 11 gadiem
Brodērs - gadiem nav nozīmes, visu izšķir kopta meistarība un profesionāla attieksme
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-23 09:50, pirms 11 gadiem
Keins jau vareja piespeli atdod , nevis patska gailis iemest ieksa

  -2 [+] [-]

, 2013-01-23 10:06, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Capitals laikam arī švaki ar jauno treneri.
Nu kapēc uzreiz ar treneri? Moška OVI vairs haļavas nekrīt!

     [+] [-]

, 2013-01-23 10:19, pirms 11 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Lai arī 3 spēles tikai, tomēr iesākums galīgi štruntīgs, spēle arī nekāda. Cerams spēle aizies, sāks vārtsargs pārliecinošāk spēlēt, komanda arī spēlēs pārliecinošāk.
Izskatās, ka šogad vienīgais dūzis kas vēl kabatā palicis ir Michael Leighton 2009-10 play-off varonis. Ja arī viņš nevilks, tad būs slikti un visdrīzāk sezona tiks norakstīta, jo Brizgu ar tādu līgumu nekur neaiztreidos. Varēs vasarā izpirkt līgumu, lai atkal sāktu pārbūvi.
Uz Chris Pronger vairs nav ko cerēt. Daniel Brière satraumējās DEL un tikai visdrīzāk uz play-off varētu tikt, kur smagi jāstrādā jau tagad lai tur būtu.

     [+] [-]

, 2013-01-23 10:36, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Kovaļčukam piespēle un realizēts bullītis! Jakupovam pirmie vārti NHL. Tarasenko un Hossa šonakt sausā.
Nu un? Kapeec lai mums tie krievi intereseetu?

  -1 [+] [-]

, 2013-01-23 11:15, pirms 11 gadiem
Brodēram šoreiz bija zemākas klases pretinieki kā Sanfordam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 12:14, pirms 11 gadiem
Redz,ka Brodēram vel ir iekšā uguntiņa. Un Čikāga varētu būt viens no galvenajiem favorītiem šogad.

     [+] [-]

, 2013-01-23 13:04, pirms 11 gadiem
zaipis rakstīja: Izskatās, ka šogad vienīgais dūzis kas vēl kabatā palicis ir Michael Leighton 2009-10 play-off varonis. Ja arī viņš nevilks, tad būs slikti un visdrīzāk sezona tiks norakstīta, jo Brizgu ar tādu līgumu nekur neaiztreidos. Varēs vasarā izpirkt līgumu, lai atkal sāktu pārbūvi.
Uz Chris Pronger vairs nav ko cerēt. Daniel Brière satraumējās DEL un tikai visdrīzāk uz play-off varētu tikt, kur smagi jāstrādā jau tagad lai tur būtu.
Briērs jau slido ar komandu un būs atpakaļ ierindā jau tuvākajās spēlēs. Flyers uzbrukums šogad diezgan bezzobains, varbūt tieši Briērs pietrūkst, jo aizsardzības bastioni ir ar ļoti skaļiem uzvārdiem.

     [+] [-]

, 2013-01-23 13:34, pirms 11 gadiem
quarterr rakstīja: Briērs jau slido ar komandu un būs atpakaļ ierindā jau tuvākajās spēlēs. Flyers uzbrukums šogad diezgan bezzobains, varbūt tieši Briērs pietrūkst, jo aizsardzības bastioni ir ar ļoti skaļiem uzvārdiem.
paldies, būšu palaidis garām par Briēru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 14:21, pirms 11 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Brodērs - gadiem nav nozīmes, visu izšķir kopta meistarība un profesionāla attieksme
40 gadi jau vēl ir ok, bet kā Selanē mauc 42 - tas ir kautkas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-23 17:55, pirms 11 gadiem
cik patīkami atkal redzēt šo kvalitatīvos haiglaitus!

     [+] [-]

, 2013-01-23 18:39, pirms 11 gadiem
Blackhawks pagaidām tā ļoti solīdi izskatās. Cerams, tāpat arī turpinās. Keins atkal nomulsināja vārtsargu

     [+] [-]

, 2013-01-23 20:43, pirms 11 gadiem
Vairaak video ar momentiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja