Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vācijas "Future" pamatturnīrā iekļūst abi brāļi Podžus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vācijas "Future" pamatturnīrā iekļūst abi brāļi Podžus
Brāļi Podžus

Sekmīga diena „Future” turnīros šodien Latvijas tenisistiem. 17 gadus vecie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus pārvarējuši Vācijas pilsētas Kārstas turnīra kvalifikāciju, bet Krievijā notiekošā turnīra pirmo kārtu pārvarējis Deniss Pavlovs. Kopā ar Andi Jušku viņam panākums arī dubultspēlē.

Kārstas „Future” vienspēļu pamatturnīrā abi brāļi

Dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus šodien sekmīgi tupināja Vācijas pilsētas Kārstas „Future” 15 000 sērijas turnīru. Vakar abi izcīnīja uzvaras kvalifikācijas 1.kārtā, uzvarot izsētos sportistus no Vācijas - Mārtiņš (ATP 1731.) ar 6:4, 2:6, 6:1 apspēlēja Enriko Alonso De Petro (ATP 995.), bet rangā vēl neesošais Jānis ar 6:2, 6:3 tika galā ar Mario Ekardu (ATP 1271.). Šodien kvalifikācijas turnīrs turpinājās un brāļu sekmes bija ļoti labas.

Mārtiņš vispirms ar 6:3, 6:3 apspēlēja francūzi Terī Grolu, bet pēc tam ar 6:1, 6:3 zviedru Jakobu Alhstromu. Tikmēr Jānis arī šodien tika galā ar vāciešiem – vispirms 6:2, 6:4 pār Julianu Onkenu, bet pēc tam 6:3, 7:4 pret Johanu Vilemsu. Jāpiemin, ka puišu šodienas pretinieki ATP rangā neatrodas. Savus pirmos pamatturnīra pretiniekus brāļi uzzinās vēlāk, taču šobrīd jau zināmi pretinieku dubultspēļu turnīra 1.kārtā. Tie būs mājinieki Makss Hertls un Mariuss Meisīzs.

Sergijevposadā sākts ar divām uzvarām

Andis Juška un Deniss Pavlovs šonedēļ uzsāk trešo „Future” tenisa turnīru pēc kārtas Krievijā. Šoreiz tās ir sacensības Sergijevposadā, balvu fonds arī 10 000 ASV dolāru. Pirmajā spēļu dienā vienspēļu mačs bija jāaizvada Denisam (ATP 664.), kurš tikās ar uzbeku Nigmatu Šofajzijevu (ATP 1057.). Savu iespēju Deniss izmantoja, uzvarot ar 6:4, 6:2 un nopelnot vienu reitinga punktu. Rīt vienspēļu turnīra 1.kārtas mačs Juškam (ATP 531.), kurš spēkosies ar serbu Miki Jankoviču (ATP 873.).

Dubultspēlēs Latvijas duets izlikts ar 3.numuru un šodien 1.kārtā spēkojās ar brāļu Antona un Pāvela Čehovu duetu. Pirmo setu latvieši uzvarēja ar 6:1, bet zaudēja ar 4:6. Izšķirošajā supertaibreikā pretiniekiem lieli varianti gan netika doti – [10:4] un vieta ceturtdaļfinālā, kur pretī stāsies cits Krievijas duets – Mihails Fufigins un Antons Levins.

Gulbe zaudē izšķirošo kvalifikācijas maču Maljorkā

16 gadus vecajai Laurai Gulbei šodien neizdevās sasniegt Maljorkas (Spānija) ITF 10 000 vienspēļu pamatturnīru. Sestdien un svētdien WTA rangā neesošā Laura sakāva savas oponentes (arī rangā neatrodas) – 6:1, 6:1 pret spānieti Ainu Moreju Huanu un 6:0, 6:0 pret argentīnieti Lorenu Ernandesu. Šodien izšķirošajā spēlē par pamatturnīru Gulbei pretī stājās austriete Rafaēla Cotere (WTA 1171.). Pirmo setu latviete uzvarēja ar 6:4, bet nākamajos divos neveiksmes ar 3:6, 1:6. Šīs nedēļas beigās Laura uzsāks vēl viena turnīra kvalifikāciju Maljorkā.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page