Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions Rogličs startēs Žiro, īpašnieks Vingegords Tūrē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Olimpiskais čempions Rogličs startēs Žiro, īpašnieks Vingegords Tūrē
Primožs Rogličs. Foto: AP/Scanpix

LETA--DPA. Olimpiskais čempions individuālajā braucienā slovēnis Primožs Rogličs 2023.gadā nestartēs daudzdienu velobraucienā "Tour de France", jo viņa komanda "Jumbo-Visma" par savas komandas līderi šajā velobraucienā grib redzēt pašreizējo čempionu dāni Jonasu Vingegordu.

"Jumbo-Visma" ceturtdien komandas prezentācijā paziņoja, ka Slovēnijas braucējs nākamgad sacentīsies "Giro d'Italia" tūrē, kur viņa konkurentu vidū būs arī pasaules čempions beļģis Remko Evenpūls.

Trīskārtējam "Vuelta a Espana" uzvarētājam Rogličam 2020.gada "Tour de France" tūrē dramatiskā finālā nācās piekāpties tautietim Tadejam Pogačaram, bet pēdējos divos gados viņš bija spiests izstāties kritienu dēļ.

Dānis Vingegords Nīderlandes komandai sniedza uzvaru 2022.gada "Tour de France", un komandas vadītājs Mereins Zēmans apstiprināja, ka cer uz Vingegorda panākuma atkārtojumu 2023.gada sacensībās, kas paredzētas no 1. līdz 23.jūlijam.

"Mēs atgriežamies tūrē ar stabilu plānu un ticam, ka varam atkal uzvarēt ar Vingegordu," viņš teica.

"Mēs izdomājām, kā uzveikt Pogačaru pagājušajā gadā. Mēs zinām slovēņa stiprās puses un jomas, kurās Vingegords ir pārāks par viņu," piebilda Zēmans.

"Jumbo-Visma" apgalvo, ka Rogličs ceturtdienas prezentāciju ir nokavējis personisku iemeslu dēļ, bet citēja viņu, runājot par "Giro d'Italia" kā par sacensībām, "kuras es mīlu, bet kurās vēl neesmu uzvarējis".

"Es joprojām atgūstos no pleca operācijas, bet līdz maijam ceru atgūt labu formu. Jebkurā gadījumā darīšu visu, lai uzvarētu Itālijā," citēts Rogliča teiktais par Itālijas velobraucienu, kas paredzēts no 6. līdz 28.maijam.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-12-25 23:44, pirms gada
Kāds īpašnieks?