Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugeram 31% iemetienos un sakāve Vankūverā, Korpisalo atvaira 21 no 22

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bļugeram 31% iemetienos un sakāve Vankūverā, Korpisalo atvaira 21 no 22
Teodors Bļugers. Foto: Frank Franklin II/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) četru uzvaru sērija pārtrūka uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins", kas izbraukumā ar 1:4 kapitulēja Vankūveras "Canucks" priekšā. Interesanti, ka "Canucks" šorīt izdarīja par 15 metieniem mazāk (14:29).

Bļugers spēlēja "Penguins" trešajā maiņā kopā ar Dominiku Simonu un Brendonu Tanevu, 18 minūtēs un 17 sekundēs nopelnot lietderības koeficientu -1, uzvarot piecos no 16 (31%) iemetieniem, veicot divus spēka paņēmienus, kā arī bloķējot vienu metienu.

"Canucks" labā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās gan Eliāšs Petešons, gan Džeitī Millers. Savukārt "Pens" sastāvā vienīgo rezultatīvo metienu veica Džeiks Gencels. "Penguins" ar 46 punktiem 36 mačos saglabāja piekto vietu Austrumu konferencē. Nākamo cīņu pingvīni aizvadīs Nešvilā, kur naktī uz 28. decembri spēkosies ar "Predators".

Citā mačā ceturto uzvaru pēc kārtas guva ar 38 punktiem 36 spēlēs uz 12. vietu Austrumos pakāpusies Kolumbusas "Blue Jackets", kas savā laukumā ar 5:1 sagrāva pastarīti Ņūdžersijas "Devils". Vārtsarga Elvja Merzļikina komandas biedrs Junass Korpisalo atvairīja 21 no 22 metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem.

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs naktī uz 24. decembri izbraukumā ar Ņujorkas "Islanders".

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 09:15, pirms 4 gadiem
Ar šādu Korpisalo spēli Elvis vārtos netiks, turpinās sildīt CBJ solińu

  +4 [+] [-]

, 2019-12-22 09:29, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Ar šādu Korpisalo spēli Elvis vārtos netiks, turpinās sildīt CBJ solińu
Jā, pēdējo 7 maču nogrieznis Korpisalo ir bijis labs (pamatlaikā, šķiet, tā arī nav zaudējis), taču kopumā uz šo brīdi viņš spēlē tikai pavisam nedaudz virs vidējiem NHL vārtsargu rādītājiem (kas, starp citu, ir zemākie pēdējo 10 gadu laikā).

Cita lieta, ka Elvis nespēlē pat tuvu tam ko šobrīd var saukt par līgas vidējo līmeni.

  -2 [+] [-]

, 2019-12-22 09:41, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, pēdējo 7 maču nogrieznis Korpisalo ir bijis labs (pamatlaikā, šķiet, tā arī nav zaudējis), taču kopumā uz šo brīdi viņš spēlē tikai pavisam nedaudz virs vidējiem NHL vārtsargu rādītājiem (kas, starp citu, ir zemākie pēdējo 10 gadu laikā).

Cita lieta, ka Elvis nespēlē pat tuvu tam ko šobrīd var saukt par līgas vidējo līmeni.
Aspirants Minins kaarteejo reizi papagailio kaut kaadiem tur videejiem radiitaajiem, kaut gan patiesiibaa tie ir tikpat noziimiigi, kaa videejo pirkstu raadiitaaji Vakar arii, DR- Jokerit macha laikaa, Praamnieks ar Zaharovu skaara sho temu, es viniem absoluuti piekriitu Proti, tie varotchiku raadiitaaji nav nekaa veerti, ja tie nenes uzvaras un otraadi, ja ir uzvaras, tad po barabanu visi tie raadiitaaji!

  -3 [+] [-]

, 2019-12-22 09:46, pirms 4 gadiem
Taa, starp citu, nebija pirma reizie, kad NO KOMPETENTIEM cilveekiem dzirdeeju shadu viedokli varotchiku snieguma sakaraa Arii Arturs Irbe ir liidziigaas domaas, ja kas

  -4 [+] [-]

, 2019-12-22 09:58, pirms 4 gadiem
Ir tak liela shkirba, kaadaa komandaa tu staavi kastee Viena lieta ir, piemeeram, Red Wings ar Krievu pjatjorku priekshgalaa un otra taa pasha laika perioda Devils ar atklati mazrezultatiivu antihokeju Pirmajaa gadiijumaa komanda daudz met un daudz arii ielaizh, otrajaa attieciigi, met un laizh maz, tad kaadaa veidaa abu komandu varotchiki ar kraaniniem lai meeraas, ja ne ar uzvaraam? Peedeejaa laikaa Kolumbi saak aktiivaak un produktiivaak darboties uzbrukumaa, aizsardziibu mazliet atstaajot novaartaa, tieshi tamdeel arii Korpisalam naakas biezhaak pasviist, nekaa ieprieksh Te arii skaidra bilde rodas, no kurienes taada statistika

  +4 [+] [-]

, 2019-12-22 10:10, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Aspirants Minins kaarteejo reizi papagailio kaut kaadiem tur videejiem radiitaajiem, kaut gan patiesiibaa tie ir tikpat noziimiigi, kaa videejo pirkstu raadiitaaji Vakar arii, DR- Jokerit macha laikaa, Praamnieks ar Zaharovu skaara sho temu, es viniem absoluuti piekriitu Proti, tie varotchiku raadiitaaji nav nekaa veerti, ja tie nenes uzvaras un otraadi, ja ir uzvaras, tad po barabanu visi tie raadiitaaji!
Savukārt papagailis kārtējo reizi drukā muļķības. Šoreiz - mēģinot ne tikai vārtsargu individuālo statistiku skatīt šķirti no uzvarām, bet arī pretnostatīt šos rādītājus.

Uzvaras ir KOMANDAS spēles rādītājs.
Jau tādu piemēru reiz biju minējis, bet jāmin vēlreiz: 18./19. gada NHL sezona un SJS vārtsargs Martins Džonss - 36 uzvaras (3. rādītājs līgā), bet 2.94 ripas vidēji mačā un 89.6% atvairīto metienu. Vēl pirms gada viņam bija 30 uzvaras, kas arī ir ļoti pieklājīgi, ja ņem vērā tikai šo rādītāju.

Tik, zin kas intersanti? Ne vienā, ne arī otrā gadā viņš netika pat nominēts Vezinas balvai. Zinu, ka tev ir kaut kādi iekšējie bloki pret šo balvu, taču to piešķir LABĀKAJAM NHL VĀRTSARGAM. LA-BĀ-KA-JAM! Var jau teikt, ka Miņins neko nesaprot, un, varbūt, tā arī ir, taču, tie, kas piešķir NHL balvas, tomēr, saprot vairāk nekā Sportacentra papagailis un, ja 3. uzvarām bagātākais vārtsargs NETIEK NOMINĒTS šai balvai, tad, gan jau, ne jau uzvarās ir tā fiška, ne?

Un, kas arī diezgan interesanti, kad tam pašam Džonsam pie uzvarām bija arī laba individuālā statistika, tad, kāds brīnums(!!!), viņš divus gadus pēc kārtas tika nominēts gada labākā vārtsarga titulam. Sakritība? Padomā!

Zinu, ka tev tie vecie laiki nedod mieru, vecā izlase, Dinamo, arī Irbe ir neapstrīdama autoritāte, taču, nemēģinot noliegt visu labo, kas ir noticis (un neaizmirst arī slikto) un arī nenoliedzot konkrēto cilvēku viedokli, hokejs mainās un uz šo brīdi ir grūti nosaukt tās komandas un tos vārtsargus, kur ripu ķērājs bija puse no komandas (vai cik tur procenti) un, līdz ar to, no viņa primāri būtu atkarīgas uzvaras un zaudējumi.

     [+] [-]

, 2019-12-22 10:21, pirms 4 gadiem
Nu es jau to Rakstiju. Merzlikinu liek apaksha tankiem. Ka vieglakas speles ta Korpisalo vartos. Merzlikins ir pirmais 2 vartusargs, kas lidz decembrim nav izcinijis nevienu uzvaru (((((

  +3 [+] [-]

, 2019-12-22 10:25, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Ir tak liela shkirba, kaadaa komandaa tu staavi kastee Viena lieta ir, piemeeram, Red Wings ar Krievu pjatjorku priekshgalaa un otra taa pasha laika perioda Devils ar atklati mazrezultatiivu antihokeju Pirmajaa gadiijumaa komanda daudz met un daudz arii ielaizh, otrajaa attieciigi, met un laizh maz, tad kaadaa veidaa abu komandu varotchiki ar kraaniniem lai meeraas, ja ne ar uzvaraam? Peedeejaa laikaa Kolumbi saak aktiivaak un produktiivaak darboties uzbrukumaa, aizsardziibu mazliet atstaajot novaartaa, tieshi tamdeel arii Korpisalam naakas biezhaak pasviist, nekaa ieprieksh Te arii skaidra bilde rodas, no kurienes taada statistika
Tik, nez kāpēc, tam Detroitas vārtsargam (Krisam Osgūdam), kurš stāvēja aiz "krievu pjatjorkas", kā pats izskaties, individuālā statistika bija TOP-10 līmenī abās DET čempionu sezonās.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 10:25, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Zinu, ka tev tie vecie laiki nedod mieru, vecā izlase, Dinamo, arī Irbe ir neapstrīdama autoritāte.
Irbe butu super vartusargs, bet ar kreiso aci vinam vienmer bija problemas. Reti kursh uzbrucejs vinam vareja iemest, bet neredzeja metienus, no labas puses aizsargiem... Bet Irbe ir tapat super top Vartusargs, bet legenda Manuprat tik un ta ia Mihails Vasilonoks ar 20 Numuru Vartos )))

  -3 [+] [-]

, 2019-12-22 10:43, pirms 4 gadiem
Yeah yeah labs soms, taa tik turpinat, lai sveicietis pardoma dzivi!

     [+] [-]

, 2019-12-22 10:43, pirms 4 gadiem
Ar šādu spēli no Korpi, varbūt Elvim būs pat vieglāk. Tgd ir skaidrs kurš ir pirmais nr vārtos. Lielā mandrāža kurš kuru būs beigusies, varēs iet vārtos un bez stresa rādīt labāko savu spēli.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-22 10:45, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Aspirants Minins kaarteejo reizi papagailio kaut kaadiem tur videejiem radiitaajiem, kaut gan patiesiibaa tie ir tikpat noziimiigi, kaa videejo pirkstu raadiitaaji Vakar arii, DR- Jokerit macha laikaa, Praamnieks ar Zaharovu skaara sho temu, es viniem absoluuti piekriitu Proti, tie varotchiku raadiitaaji nav nekaa veerti, ja tie nenes uzvaras un otraadi, ja ir uzvaras, tad po barabanu visi tie raadiitaaji!
vēl jau esi aizmirsis pateikt ģinamas specu viedokli, ja vārtos ''caurums'', tad komanda mīž spēlēt jeb priekš kam censties un mest ripas pretinieku vārtos, ja tiks salaists savos vārtos vairāk un zāģis.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-22 11:18, pirms 4 gadiem
Tjoma

  +2 [+] [-]

, 2019-12-22 11:26, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Irbe butu super vartusargs, bet ar kreiso aci vinam vienmer bija problemas.
Kur šito rāvi? Zināms, ka viņam rokas mazais pirksts bija gandrīz paralizēts (suns sakoda).

  +2 [+] [-]

, 2019-12-22 11:34, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Aspirants Minins kaarteejo reizi papagailio kaut kaadiem tur videejiem radiitaajiem, kaut gan patiesiibaa tie ir tikpat noziimiigi, kaa videejo pirkstu raadiitaaji
Tad, kad vajadzēs runāt par saņemamo algu, tad būs nozīmīgi.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 12:26, pirms 4 gadiem
alex_da_silva_817787708613488 rakstīja: Irbe butu super vartusargs, bet ar kreiso aci vinam vienmer bija problemas. Reti kursh uzbrucejs vinam vareja iemest, bet neredzeja metienus, no labas puses aizsargiem... Bet Irbe ir tapat super top Vartusargs, bet legenda Manuprat tik un ta ia Mihails Vasilonoks ar 20 Numuru Vartos )))
Gan jau ka bija Vasiļonoks superzvaigzne, ja viņu krievi atļāvās iekļaut komandā uz pirmo Kanādas kausu 1976.gadā aiz Tretjaka. Tur vajadzēja visus labākos, un pasē ar neviens neskatījās. Liekas kādreiz dzima zvaigzne pēc zvaigznes, tai turnīrā arī Balderis bija viens no uzbrukuma līderiem, un jāspēlē bija pret tādiem kanādiešiem, kas lika ar elkoni tieši galvā un par to tik 2 min.deva.
Kas mums ir tagad, es nosauktu Bļugeru un Girgensonu, jo lai tur noturētos, kur viņi ir, ir prātam neaptverami, cik daudz spēka un rakstura tas prasa, nebija pacietības ne Daugaviņam, ne Karsumam, Bārtulim, Kuldam. Ja Balcers vēl tiks, tad kas zin, pēc cik gadi būs nākamais, jo konkurence tikai augs, tāda ir tendence, skatieties U20 PČ, lai redzētu ar kādiem kadriem jākonkurē!

  +1 [+] [-]

, 2019-12-22 12:57, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Gan jau ka bija Vasiļonoks superzvaigzne, ja viņu krievi atļāvās iekļaut komandā uz pirmo Kanādas kausu 1976.gadā aiz Tretjaka. Tur vajadzēja visus labākos, un pasē ar neviens neskatījās. Liekas kādreiz dzima zvaigzne pēc zvaigznes, tai turnīrā arī Balderis bija viens no uzbrukuma līderiem, un jāspēlē bija pret tādiem kanādiešiem, kas lika ar elkoni tieši galvā un par to tik 2 min.deva.
Kas mums ir tagad, es nosauktu Bļugeru un Girgensonu, jo lai tur noturētos, kur viņi ir, ir prātam neaptverami, cik daudz spēka un rakstura tas prasa, nebija pacietības ne Daugaviņam, ne Karsumam, Bārtulim, Kuldam. Ja Balcers vēl tiks, tad kas zin, pēc cik gadi būs nākamais, jo konkurence tikai augs, tāda ir tendence, skatieties U20 PČ, lai redzētu ar kādiem kadriem jākonkurē!
Gribētos gan domāt, ka Vasiļonoks, kuram tas bija vienīgais lielais turnīrs PSRS izlasē, par otro vārtsargu nez vai tā īsti var saukties, ja aiz Tretjaka bija 4xpasaules un reizi olimpiskais čempions Zingers (no Maskavas "Spartak"). No otras puses - tā kā abi divi nenospēlēja nevienu spēli, tad gan jau, ka tam arī nav nekādas nozīmes.

Tāpat, kas šajā gadījumā ir ne mazāk svarīgi, uz 1976. gada turnīru PSRS devās ar diezgan eksperimentālu sastāvu, t.i., lai arī kopumā spēcīgu komandu, bet bez vairākiem līderiem. Iespējams, tāpēc arī uz izlasi tika izsaukts gan jau daudzus gadus tur nespēlējušais Zingers, gan vairāk otrajā izlasē spēlējošais Vasiļonoks, bet nemaz netika pasaukts Sideļņikovs, kurš bija tā laika ierastais Tretjaka dublieris, ne jebkurš cits, kas iepriekšējā OS ciklā bija otrais PSRS izlases vārtsargs.

     [+] [-]

, 2019-12-22 13:08, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Gribētos gan domāt, ka Vasiļonoks, kuram tas bija vienīgais lielais turnīrs PSRS izlasē, par otro vārtsargu nez vai tā īsti var saukties, ja aiz Tretjaka bija 4xpasaules un reizi olimpiskais čempions Zingers (no Maskavas "Spartak"). No otras puses - tā kā abi divi nenospēlēja nevienu spēli, tad gan jau, ka tam arī nav nekādas nozīmes.

Tāpat, kas šajā gadījumā ir ne mazāk svarīgi, uz 1976. gada turnīru PSRS devās ar diezgan eksperimentālu sastāvu, t.i., lai arī kopumā spēcīgu komandu, bet bez vairākiem līderiem. Iespējams, tāpēc arī uz izlasi tika izsaukts gan jau daudzus gadus tur nespēlējušais Zingers, gan vairāk otrajā izlasē spēlējošais Vasiļonoks, bet nemaz netika pasaukts Sideļņikovs, kurš bija tā laika ierastais Tretjaka dublieris, ne jebkurš cits, kas iepriekšējā OS ciklā bija otrais PSRS izlases vārtsargs.
Eksperimentāla izlase vrb ar bija, bet ne jau lai zaudētu, bet gan mēģinot ko darīt, lai uzvarētu Kanādu, tika vākts attiecīgs sastāvs, bija gatavošanās.
Latviešus negribīgi iekļāva PSRS izlasē, tāpēc arī Vasiļonoks bija tik uz to turnīru.
Jo tad rodas jautājums, kur palika visi tie bari rīdzinieku, kas spēlēja U20 vadošajās maiņās, kāpēc nevienu nekad neiekļāva lielajā izlasē, vrb Tu zini?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-22 13:26, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Eksperimentāla izlase vrb ar bija, bet ne jau lai zaudētu, bet gan mēģinot ko darīt, lai uzvarētu Kanādu, tika vākts attiecīgs sastāvs, bija gatavošanās.
Latviešus negribīgi iekļāva PSRS izlasē, tāpēc arī Vasiļonoks bija tik uz to turnīru.
Jo tad rodas jautājums, kur palika visi tie bari rīdzinieku, kas spēlēja U20 vadošajās maiņās, kāpēc nevienu nekad neiekļāva lielajā izlasē, vrb Tu zini?
Nebiju klāt un arī tos laikus personīgi nepiedzīvoju, taču, cik nu ir sanācis interesēties par tā laika notikumiem, PSRS hokeja augstākajos līmeņos bija cilvēki, kas vēlējās, lai šī izlase zaudē un tāpēc arī "palīdzēja", tajā skaitā nelaižot uz turnīru līderus, kuriem togad jau bija divi lielie turnīri (OS, PČ, kas, protams, PSRS augstu kotējās).

Tāpat, ātri pāršķirot sastāvu, tā bija komanda, kurā atradās vieta tam pašam Krikunovam (jā, tam pašam, kurš tagad ir treneris), lai gan viņš tā īsti PSRS Augstākajā divīzijā tikai vienu sezonu nospēlēja, bet konkrētajā sezonā pat Pirmajā līgā slidoja.

Protams, ka komanda gribēja uzvarēt, bet tās sastāvs bija ļoti tāls no optimālā, drīzāk, lai pārbaudītu tuvākās rezerves un kādu jauno.

PSRS izlasē bija nevis latviešu problēma, bet gan klubu un treneru. Ja Balderim, pasaules līmeņa uzbrucējam, bija jāpāriet uz CSKA, lai palielinātu savas iespējas tikt paņemtam izlasē, tad par ko mēs varam runāt? Tajā pašā nelaimīgajā 1980. gada OS, kur notika tas "Brīnums uz ledus". Cik bija spēlētāju, kuri nepārstāvēja Maskavas komandas? Pateikšu priekšā - viens (Skvorcovs).

Ar jaunajiem jau tieši tā pat. Viena lieta ir spēlētprasme (par to, protams, var ilgi un dikti filozofēt, bet ne šoreiz), otra - pieraksta vieta. Kurš iekļaus izlasē spēlētājus, kas pelnīs plusiņus citu komandu treneriem (no sērijas - piemaksas par sporta meistaru sagatavošanu utt.)? Vai nu nāc uz Maskavu, vai atradīsim citu.

Znaroka piemērs, kad viņš atteicās braukt uz Maskavu pēc ļoti laba U18 EČ, par ko arī dabūja diskvalifikāciju, tam ir ĻOTI LABS piemērs.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-22 14:00, pirms 4 gadiem
Bocmana Ivara papagailis rakstīja: Taa, starp citu, nebija pirma reizie, kad NO KOMPETENTIEM cilveekiem dzirdeeju shadu viedokli varotchiku snieguma sakaraa Arii Arturs Irbe ir liidziigaas domaas, ja kas
Pramnieks un Zaharovs skaitās baigi kompetentie? Paklausoties kādas muļķības gan viņi, gan tas pats Celmiņš dažreiz muld, rodās jautājums pēc, kā tu izspried to kompetenci? Interesanti, kā 2 čaļi, kas augstak par amatieru hokeju nav bijuši, var baigi kompetenti spriest par niansēm NHL - labākajā hokeja līgā, turklāt par sarežģītako pozīciju - vārtsargu? Cits līmenis un cits hokejs - kur tad viņiem rodās tā kompetence?

  +3 [+] [-]

, 2019-12-22 14:08, pirms 4 gadiem
Klau, Tjoma, kā tur ir ar to vārtsarga nozīmīgumu komandā? Labi atceros, ka gadus atpakaļ, iespējams vēl spama laikā, tu biji tas, kas apgalvoja, ka tādam vārtu sargam praktiski nekādas nozīmes komandā neesot, viss esot no uzbrucējiem atkarīgs un kastē var tik pat labi arī kādu aizsargu ieģērbt, vai kādu štruntīgāk spēlējošu uzbrucēju, tā pat viss būs no uzbrucējiem atkarīgs. Ja tā, tad nav īsti skaidra, kāds nopelns vārtu vīram pie gūtajām uzvarām, tam vispār objektīvi tik individuālo statistisku būtu skatīt.
Uzsvērušu, ka es šeit nepaužu savu viedokli, bet gan tevis paša agrāk pausto.