Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" handbolisti virslīgas spēlē droši uzvar junioru izlasi

Andrejs Siliņš

"Tenax" handbolisti virslīgas spēlē droši uzvar junioru izlasi
Austris Tuminskis
Foto: Haralds Fiļipovs

LETA. Spēcīgā Dobeles "Tenax" vienība trešdien "SynotTip" Latvijas handbola virslīgas spēlē ar rezultātu 44:28 (23:11) savā laukumā droši apspēlēja Latvijas junioru izlases bāzes komandu MSĢ/LAT-"Hertz".

Pirmā apļa savstarpējā spēlē starp "Tenax" un MSĢ/LAT-Hertz pārliecinošu uzvaru ar 41:28 izcīnīja dobelnieki. Toreiz murjāņieši, lai arī lielāko spēles daļu bija iedzinējos, līdz pat otrā puslaika vidum tomēr izrādīja cienīgu pretestību, 44.minūtē atpaliekot vien ar trim vārtiem (23:26), taču noslēdzošās 16 minūtes zaudēja pārliecinoši (5:15).

Šoreiz MSĢ/LAT-Hertz veiksmīgi aizvadīja spēles pirmās minūtes, vairākkārt izvirzoties vadībā (3:2, 5:4), taču turpinājumā dominējošu sniegumu demonstrēja pašreizējie SynotTip Virslīgas līderi "Tenax", ilgāku laiku neļaujot viesiem gūt vārtus un jau 19.minūtē sasniedzot desmit vārtu pārsvaru – 17:7. Puslaika izskaņā dobelniekiem izdevās vēl nedaudz palielināt atrāvienu un pirmās 30 minūtes noslēgt ar 23:11.

Otrā puslaika sākumā MSĢ/LAT-Hertz ar vārtu gūšanu veicās sekmīgāk nekā pirms tam, tomēr "Tenax" turpināja palielināt pārsvaru, līdz puslaika vidum palielinot to līdz +17 (36:19). Spēles beigu daļā mājinieku ofensīva apsīka, taču būtiski tas dobelnieku pārsvaru galarezultātā vienalga neietekmēja – 44:28.

Uzvarētājiem astoņus vārtus guva Austris Tuminskis, kamēr septiņas reizes izcēlās Oskars Arājs, bet junioru rindās sešas reizes precīzs bija Guntis Piļpuks.

"Tenax", kas laikā no 2014. līdz 2016.gadam bija Latvijas čempionu godā, bet šajā pavasarī kļuva par vicečempioniem, finālsērijā piekāpjoties Rīgas "Celtniekam", jauno sezonu iesākusi pārliecinoši, izcīnot jau 11 uzvaras 11 spēlēs, tostarp divreiz pārspējot arī "Celtnieku".

Virslīgas kopvērtējumā līderei "Tenax" ir maksimāli iespējamie 22 punkti 11 mačos, bet ar 14 punktiem 11 mačos seko "Celtnieks". Tikmēr trešā ar 13 punktiem deviņās spēlēs ir Ludzas "Latgols", kam ar 12 punktiem 11 mačos seko "Ogre"/"Miandum".

Piektajā pozīcijā ar septiņiem punktiem 11 cīņās ir MSĢ/LAT-"Hertz" komanda, kam ar pieciem punktiem seko "Vaiņode" un "Jūrmalas Sports", bet kopvērtējuma tabulu ar četriem punktiem noslēdz ASK/LSPA vienība.

Izmantotie resursi:
LETA
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv