Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mesi sāk no soliņa, Turīnā starp grandiem bezvārtu neizšķirts

Mesi sāk no soliņa, Turīnā starp grandiem bezvārtu neizšķirts
Lionels Mesi sāk pirmo spēli no soliņa kopš 2016. gada septembra

Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas D grupā pirmo vietu garantējusi ''Barcelona'', kas noturēja sev izdevīgu neizšķirtu Turīnā (0:0). ''Juventus'' savukārt pirms noslēdzošās kārtas atrodas tikai vienu punktu priekšā ''Sporting'', kas šovakar sakāva ''Olympiacos'' (3:1). Portugāļiem gan grupu turnīru nāksies noslēgt Barselonā.

''Juventus'' ar ''Barcelona'' tikās jau piekto reizi divarpus gadu laikā. 2015. gadā Katalonijas milzis Itālijas pretinieci uzveica Čempionu līgas finālā (3:1), bet pagājušajā sezonā ''Juve'' revanšējās šī paša turnīra ietvaros ceturtdaļfinālā (3:0 divu spēļu summā). Visnesenākajā mačā, šī gada septembrī, ''Barcelona'' sevišķi veiksmīgā spēlē sakāva turīniešus (3:0). Pēc tā spāņi grupu turnīrā turpinājuši bez zaudējumiem, praktiski garantējot vietu izslēgšanas spēlēs jau pirms šīs kārtas.

Tiek daudz spekulēts par Lionela Mesi nākotni, jo ar argentīniešu superzvaigzni vēl arvien nav noslēgts jauns līgums, vecajam iztekot šovasar. Negaidīti uz šo spēli pret ''Juventus'' komandas līderis netika iekļauts sākumsastāvā, kas gan visticamāk nav nekas vairāk par parastas atpūtas iedošanu, jo līdz šim mačam Mesi nebija izlaidis ne minūti, ja neskaita Spānijas kausu.

Jau pavisam agri spēlē varējām novērot uzbrūkošu futbolu. Lieliska iespēja bija ''Juventus'' flanga uzbrucējam Duglasam Kostam. Brazīlietis apspēlēja vairākus pretspēlētājus un izdarīja piespēli Huanam Kvadrado, kurš bumbu atgrieza Kostam, viņam bīstami triecot vārtu centrā. Tomēr Marks Andrē ter Štēgens bija precīzs savos vārtos. Divas minūtes vēlāk otrpus laukumam iespēja bija ''Barcelona'', bet jaunpienācējam Paulinju neizdevās bumbu nomērķēt vārtu rāmī, sitot to augstu pāri.

18. minūtē vairāku ''Barcelona'' spēlētāju kļūdu rezultātā bumbu uzbrukumā ieguva Paulo Divala, bet argentīnietis nespēja pārliecinoši pārbaudīt ter Štēgenu. Ivans Rakitičs varēja likt par to maksāt ''Juventus'', bet viņa teicami izpildītais brīvsitiens trāpīja pa stabu. Atlēkušo bumbu Paulinju ar galvu sita pāri vārtiem.

Puslaikam tuvojoties beigām, bīstams uzbrukums padevās mājiniecei, kad pēc Gonsalo Igvaina piespēles Kvadrado ātri saspēlējās ar Divalu, bet tomēr kolumbietim neizdevās atrast mērķi, sitot garām. ''Juventus'' pirms pārtraukuma bija vēl viena nopietna izdevība atklāt rezultātu, bet pēc lieliska skrējienā iekšā ''Barcelona'' soda laukumā Divala sita nedaudz pāri vārtiem.

Otrais puslaiks ritēja mierīgā futbolā. 50. minūtē spēcīgu brīvsitienu izpildīja Luiss Svaress, bet bumba tika novirzīta pāri ''Juventus'' vārtiem. Drīz pēc tam laukumā izgāja Lionels Mesi. Argentīnietis septembrī guva dubli pret šīsdienas pretinieci. Viņš neilgi pēc iziešanas laukumā izpildīja brīvsitienu, bet no apmēram 30 metru attāluma sita nedaudz garām.

Fantastiska izdevība atklāt rezultātu bija Lukam Diņem. Francūzis izskrēja viens pret viens ar Džanluidži Bufonu, bet izvēlējās izdarīt piespēli Svaresam, kas noveda pie izšķērdētas izdevības. ''Barcelona'' vairs pa spēli nespēja uzlauzt ''Juventus'' aizsardzību, ko gan nevar teikt par mājinieci. Divala kompensācijas laikā pēc Aleksa Sandru piespēles izdarīja strauju sitienu, ko ter Štēgens ar grūtībām spēja atvairīt, lecot kreisajā stūrī. Kas par dramatisku uzvaru tā varēja būt...

Cerības uz sensacionālu izkļūšanu no grupas saglabā ''Sporting'', kas savā laukumā pārliecinoši tika galā ar ''Olympiacos'' (3:1). Divus vārtus pēc lieliskām piespēlēm portugāļu labā guva holandietis Bass Dosts. Viņa pirmie Čempionu līgā šosezon, kā arī pirmais dublis šajā turnīrā savā karjerā. ''Sporting'' pēdējā kārtā viesosies pie ''Barcelona'', kamēr ''Juventus'' dosies uz Grieķiju.

D grupas spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Juventus – Barcelona 0:0 (0:0)
Sporting – Olympiakos 3:1 (2:0)Dosts 40' 66' Sīzars 43' - Odjidja Ofoe 86'

D grupa

VKomandaSUNZVP
1.Barcelona53207:111
2.Juventus52215:58
3.Sporting52128:77
4.Olympiakos50144:111

     [+] [-]

, 2017-11-22 23:42, pirms 7 gadiem
Abām komandām pietrūka noslēguma fāze - iesist vārtus.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-22 23:45, pirms 7 gadiem
buutu veel uzvara,tad vareetu teikt ka Valverde izceelis lielo laimestu,bet taa pirmaa vieta grupaa nodroshinaata un liideri ar pietaupiiti,taa kaa esmu apmierinaats,tagad gaidaam Valenciju

     [+] [-]

, 2017-11-22 23:46, pirms 7 gadiem
TS beigaas izvilka, ljoti progreseejis peedeejo meeneshu laikaa

  +1 [+] [-]

, 2017-11-23 00:24, pirms 7 gadiem
Rakitica un Bufona saruna laukuma centraa peec speeles gan bija skaisti, Alba laikam piekukoljoja treneri,lai uzlaiz uz speeles peedeejaam min,ka tik kaads vinjam nenocelj Bufona apsoliito kreklu