Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Unicaja'' apspēlē arī Telavivu un kļūst par līderi Strēlnieka ''Brose Baskets'' grupā

Krišs Upenieks

''Unicaja'' apspēlē arī Telavivu un kļūst par līderi Strēlnieka ''Brose Baskets'' grupā
Mindaugs Kuzminsks
Foto: LaPresse/Spada

Bez Latvijas basketbolistu dalības šovakar ULEB Eirolīgā norisinājās sešas spēles. Otro uzvaru tikpat spēlēs izcīnīja Malagas ''Unicaja'', kas, 23 punktus gūstot Lietuvas izlases uzbrucējam Mindaugam Kuzminskam, ar 93:82 viesos pieveica Telavivas ''Maccabi''.

Latvijas basketbola līdzjutēji Eirolīgas sakarā vairāk noteikti gaida rītdienas vakaru, kad Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka ''Brose Baskets'' uzņems Stambulas ''Darussafaka''. D grupā šovakar ''Unicaja'' izcīnīja otro uzvaru tikpat spēlēs un izvirzījās līderpozīcijās. Malagas klubs viesos pret Telavivas ''Maccabi'' aizvadīja ļoti labu otro spēles daļu un ar 93:82 pieveica vietējo komandu. Rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Mindaugs Kuzmisks.

B grupā bez zaudējumiem turpina spēlēt turku ''Anadolu Efes'', kas šovakar savā laukumā bez lielām problēmām apspēlēja Itālijas ''Emporio Armani''. 22 punkti Džonam Dibleram, bet 20 pievienoja Tomass Hertels. Iespējamo pastarīšu cīņā pie pirmās uzvaras tika ''Limoges'', kas viesos ar 84:80 pieveica ''Cedevita''. ''Limoges'' pēc pirmā puslaika iekrāja 44:32 pārsvaru, bet atlikušajā spēles daļā mājinieki vairs nespēja izraut uzvaru. Uzvarētājiem labākais ar 25 punktiem bija Džeikobs Pulens, bet pretinieku nometnē ar tādu pašu rezultativitāti izcēlās Nobels Bongu-Kolo.

C grupā šajā vakarā norisinājās tikai viena spēle, kurā Vācijas ''Bayern'' par pirmo uzvaru cīnījās pret krievu ''Khimki'', kas Eirolīgas sezonu bija iesākusi sekmīgi. ''Bayern'' aizvadīja ļoti stabilu spēles pirmo puslaiku, pēc kura atradās vadībā ar 45:31, kas bija pietiekami labs pārsvars, ko noturēt arī līdz cīņas beigām - 69:60. Nihads Džedovičs Vācijas komandas uzvarā guva 16 punktus, bet ''Khimki'' sastāvā tāda pati rezultativitāte Aleksejam Švedam.

A grupā bija paredzēts izspēlēt divas spēles. Panathinaikos, kas pirmajā spēlē ar 70:81 bez cerībām piekāpās ''Lokomotiv'', savā laukumā prata aizvadīt stabilu maču un ar 85:73 pārspēt turku ''Pinar Karsiyaka''. Turcijas komandaa Eirolīgas ievadā ar 71:62 bija pieveikusi ''Barcelona''. Džeims Gists grieķu uzvarā guva 27 punktus.

Vēlajā grupas spēlē Eiropas basketbola grands ''Real Madrid'' rotaļājās ar ''Crvena Zvezda''. Spāņi savā laukumā demonstrēja skaistu basketbolu trīs ceturtdaļas, pēc kā sekoja atslābums (16:30) ceturtajā ceturtdaļā, kas gan nekādi nepatraucēja gūt graujošu uzvaru ar 98:71. Džeisijs Kerols ''Real'' rindās atzīmējās ar 19 gūtiem punktiem.

ULEB Eirolīga, 22. oktobris

GSpēleRezultāts
BAnadolu Efes - Emporio Armani89:73
BCedevita - Limoges80:84
DMaccabi Tel Aviv - Unicaja82:93
CBayern - Khimki69:60
APanathinaikos - Pinar Karsiyaka85:73
AReal Madrid - Crvena Zvezda98:71

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...