Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Pērnavas Osta" komandtiltiņu uztic Bagatska pēctecim Stepanovskim

Emils Ozerinskis

"Pērnavas Osta" komandtiltiņu uztic Bagatska pēctecim Stepanovskim
Vitālijs Stepanovskis. Foto: FIBA

Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas komanda "Pērnavas Osta" galvenā trenera pienākumus uzticējusi Vitālijam Stepanovskim, kurš strādā arī Ukrainas izlases galvenā trenera postenī.

"Pērnavas Osta" aizvadītajā sezonā ierindojās astotajā vietā apvienotās līgas regulārajā sezonā un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā piekāpās Tallinas "Kalev/Cramo". Arī Igaunijas čempionātā pērnavieši palika bez godalgām, bronzas sērijā piekāpjoties "Avis Rapla" basketbolistiem. Tādējādi klubs lēma par pārmaiņu nepieciešamību uz vienības komandtiltiņa, atbrīvojot no galvenā trenera pienākumu pildīšanas pieredzējušo Gerdu Kullamē.

Par jauno pērnaviešu vadoni kļuvis Ukrainas izlases galvenais treneris Vitālijs Stepanovskis, kurš pie Ukrainas valstsvienības stūres nomainīja Ainaru Bagatski. 42 gadus vecais speciālists no 2010. līdz 2015. gadam bija asistenta lomā Ukrainas klubā "Khimik", bet pēc tam pārņēma šīs vienības galvenā trenera amatu, kurā strādāja līdz 2022. gadam. Par Ukrainas Superlīgas čempionu viņš kļuva 2015., 2016. un 2019. gadā. Iepriekšējā speciālista darba vieta bija Rumānijas vienība SCM.

Izmantotie resursi:
https://www.estlatbl.com/et/