Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

FIFA veic pastiprinātas dopinga pārbaudes Kostarikas futbolistiem

Rolands Eliņš

FIFA veic pastiprinātas dopinga pārbaudes Kostarikas futbolistiem
Keilora Navasa un Kostarikas prieks par uzvaru tika nedaudz aptumšots
Foto:AFP/Scanpix

Pasaules kausa finālturnīru futbolā organizējošā FIFA pēc spēles pret Itāliju likusi uz dopinga pārbaudēm ierasties septiņiem Kostarikas spēlētājiem, kamēr no Itālijas izlases tika izsaukti vien divi. Kostarikas futbolisti šādu soli uztvēruši ar izbrīnu, taču norādījuši, ka viņiem nav ko slēpt un, ja FIFA vēlas, tā var izsaukt uz pārbaudēm kaut vai visu komandu.

20. jūnija spēlē Kostarika sagādāja iespaidīgu pārsteigumu futbola pasaulei, pieveicot Itāliju un kā pirmā izejot no tā sauktās "nāves grupas". Pēc uzvaras ar 1:0 kostarikāņi bija nepatīkami pārsteigti, kad septiņi izlases spēlētāji, ieskaitot uzvaras vārtu autoru Braienu Ruisu, tika izsaukti uz dopinga pārbaudēm.

Viens no pārbaudāmajiem bija arī vārtsargs Keilors Navass, kurš atzina, ka cilvēki joprojām nevar noticēt Kostarikas spējām pieveikt Urugvaju un Itāliju: "Savukārt mēs tam ticējām jau no paša sākuma, taču, par laimi, visi esam labā noskaņojumā un ar skaidru apziņu. Ja reiz FIFA vēlas pārbaudīt visu komandu, lai viņi to dara."

Navass arī novērtēja šīs pārbaudes kā "cieņas trūkumu" pret viņa komandu, taču izteica gatavību uztvert to ar humoru. Viņam piekrita arī Ruiss: "Izskatās jau nedaudz pārspīlēti, bet neko nevaru izdarīt. Mums nav ko slēpt, mēs godīgi trenējāmies un nelietojām nekādas aizliegtās vielas. FIFA pieprasīja pārbaudes, un nav problēmu tās veikt, taču septiņiem spēlētājiem uzreiz - tas ir nedaudz par traku."

FIFA oficiālā paziņojumā paskaidrojusi šādu soli, norādot, ka diviem kostarikāņiem tika veiktas ierastās dopinga pārbaudes, bet pārējie pieci tikuši izsaukti, jo viņiem nebija veiktas pārbaudes pirms čempionāta sākuma.

Šāds FIFA skaidrojums nav apmierinājis Argentīnas futbola leģendu Djego Maradonu, kurš pats 1994. gadā tika izraidīts no finālturnīra neatļautu vielu lietošanas dēļ: "Kāpēc pārbaudīt septiņus no Kostarikas, bet ne septiņus no Itālijas? Tā notika tikai tāpēc, ka daži cilvēki ir nepatīkami pārsteigti par to, ka astotdaļfinālā iekļūst nevis lielās izlases, bet gan Kostarika, līdz ar to sponsori nemaksās naudu, ko viņi ir apsolījuši. Tas ir pret noteikumiem. Katrai komandai uz dopinga kontroli jāsūta divi spēlētāji, un punkts. Labi zinu, ko runāju, jo izgāju tam visam cauri."

Jāatgādina, ka Kostarikai spēle pret Itāliju bija jau otrā šajā Pasaules kausā- pirmajā ar 3:1 tika pieveikta Urugvaja, bet grupu turnīrs tiks noslēgts ar maču pret cerības jau zaudējušo Angliju.

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
FIFA tests 7 Costa Rica players for doping -...
Maradona slams Fifa over Costa Rica doping -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-06-22 15:55, pirms 10 gadiem
Maziņā kļūdiņa no autora.
Kostarikas spējām pieveikt Urugvaju un Kostariku

  +4 [+] [-]

, 2014-06-22 15:58, pirms 10 gadiem
Infamisers rakstīja: Maziņā kļūdiņa no autora.
Kostarikas spējām pieveikt Urugvaju un Kostariku
nav nemaz tik maziņa. Labots

  -2 [+] [-]

, 2014-06-22 15:58, pirms 10 gadiem
Navass, kurš atzina, ka cilvēki joprojām nevar noticēt Kostarikas spējām pieveikt Urugvaju un Kostariku:

Kostarika uzvar Kostariku ?
Autor pirms publice rakstu, pārlasi to !

  -4 [+] [-]

, 2014-06-22 16:10, pirms 10 gadiem
visi ir pret dopingu, bet baigi čīkst, ja izsauc uz pārbaudēm. kostarikāņiem nav ko pīkstēt - nu ir viņi uz papīra vājāki, tā ka tikai loģiski, ka jākliedē jebkādas aizdomas. gan jau arī no citām komandām kādā brīdī izsauks vairāk spēlētāju, nekā paredzēts.

  +8 [+] [-]

, 2014-06-22 16:11, pirms 10 gadiem
Protams, kā kādai mazai un ne tik labai, ne tik populārai komandai labi panākumi ta uzreiz domā, ka kautko sarijušies.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-22 16:19, pirms 10 gadiem
Ja FIFA gribēs tad izdarīs visu tāpatās lai Kostarikas izlasē atrastu kādu grēkāzi, jo viņi zaudē naudu tādējādā ziņā, ja stiprās izlases tiek izsistas laukā.

     [+] [-]

, 2014-06-22 16:36, pirms 10 gadiem
Paranoja...

  +1 [+] [-]

, 2014-06-22 16:42, pirms 10 gadiem
Maradona jau nu īstais spečuks, kā uzpīpēt nevienam neredzot

  +7 [+] [-]

, 2014-06-22 16:44, pirms 10 gadiem
KazahsLV rakstīja: Ja FIFA gribēs tad izdarīs visu tāpatās lai Kostarikas izlasē atrastu kādu grēkāzi, jo viņi zaudē naudu tādējādā ziņā, ja stiprās izlases tiek izsistas laukā.
īstenībā pētījumi pierāda, ka tā saucamie Pelnrušķītes stāsti, kad kāda vājāka izlase/komanda aiziet maksimāli tālu, izveido lielākus TV reitingus un apmeklējumu, jo skatītājiem patīk atbalstīt šādas komandas.

     [+] [-]

, 2014-06-22 16:47, pirms 10 gadiem
es to pieņemtu kā komplimentu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-06-22 17:03, pirms 10 gadiem
Tā tiešām ir necieņa. Maradonam taisnība. Publisks fuj FIFAi!

     [+] [-]

, 2014-06-22 18:05, pirms 10 gadiem
pārbaudīt vajag, a ja nu tomēr... nevajag to uztrert kā necieņu, dopingam nav vietas sportā. tajā pašā laikā neuzskatu Kostarikas uzvaru pār Itāliju kā kautko nenormāli sensacionālu kā dēļ vajadzētu veikt ārkārtas dopinga pārbaudes. finālturnīrā vāju komandu nav

     [+] [-]

, 2014-06-22 18:41, pirms 10 gadiem
vajag tiesnešus pārbaudīt, ko šie pīpē...