Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Noah Jurmala" aizkulises: futbolists anonīmi komentē notikušo

"Noah Jurmala" aizkulises: futbolists anonīmi komentē notikušo
"Noah" futbolisti treniņā. Foto: "FC Noah Jurmala"

Šodien treniņš nenotiek, un pēc tam "Noah Jurmala" pazūd bez vēsts – tā var raksturot vienu dienu to futbolistu dzīvēs, kuri bija noslēguši līgumus ar šo jaunizveidoto, taču nu jau pačibējušo komandu. Viens no spēlētājiem sarunā ar Sportacentrs.com bija ar mieru anonīmi nedaudz atvērt durvis uz aizkulisēm pirmsezonā.

"Noah Jurmala" ar armēņu holdinga "Noah" atbalstu šosezon grasījās startēt Virslīgā, taču ambīcijas neilgi pirms sezonas sabruka – naudas nebija un klubam atņēma licenci. Gatavošanos sezonai komanda ar vairākiem Latvijā labi zināmiem futbolistiem vispirms uzsāka mūsu platuma grādos, bet pēc tam pat aizbrauca uz treniņnometni Turcijā, kur aizvadīja arī vairākas pārbaudes spēles.

"Mums Turcijā bija laba treniņnometne, viss notika ierastā režīmā – kā jau pirmsezonā. Pilnīgi nekas neliecināja, ka kaut kas varētu mainīties," atklāja futbolists, kurš nu palicis bez darba. Komanda atgriezās no Turcijas un turpināja cītīgi gatavoties Virslīgai, atsevišķās dienās trenējoties arī pa divām reizēm. "Tomēr vienā dienā pēkšņi pateica, ka treniņš nenotiek, un ar to viss arī beidzās."

6. martā "Noah Jurmala" bija paredzēta pārbaudes spēle Liepājā, taču divas dienas pirms šī mača komanda izjuka, un mačs nenotika.

"Šobrīd klājas pavisam nekādīgi. Tik vēlu esam palikuši bez darba, ka nekur iekārtoties īsti vairs nevari. Ļoti iespējams, ka tā būs jāgaida līdz pat vasarai," atzina par brīvo aģentu kļuvušais futbolists.

"Visiem spēlētājiem bija noslēgti līgumi. Nostrādājām nepilnu mēnesi, algai bija jābūt 15. datumā, bet nu... to arī nesagaidījām. Es pat mēnesi nenostrādāju, par kādu naudu var būt runa? Klubā nenodzīvojām pat līdz algas dienai," norādīja bijušais "Noah Jurmala" futbolists. Nav arī skaidrības, vai viņš var piedzīt naudas līdzekļus, piemēram, no Aleksandra Jakubovska, kurš iepriekš vadīja Daugavpils "Lokomotiv" un atradās arī "Noah Jurmala" vadībā. "Līgums ir lauzts pēc abpusējas vienošanās. Situācija ir tik sapiņķerēta – kur gan es Jakubovski varu sūdzēt? Tur jāsaprot iemesls un kurš kurā brīdī ir bijis pie varas klubā. Viss ir ļoti sapiņķerēts, pats īsti nesaprotu. Dzirdēts tik daudz versiju, ka pats nezini, ar kuru vajadzētu tiesāties, ja kaut ko gribi piedzīt. Nedomāju, ka to ir vērts darīt."

Pats Jakubovskis laikā, kad "Noah Jurmala" klubā vēl šķietami viss bijis kārtībā, ap komandu neesot bijis.

Vienojoties ar "Noah Jurmala" par sadarbību, mūsu uzrunātais futbolists nav ņēmis kaķi maisā, jo pirms tam rūpīgi izpētījis kluba izcelsmi. "Pirms līguma parakstīšanas interesējos pie citiem cilvēkiem, cik uzticams ir šis veidojums. Par viņiem nebija sliktu ziņu. Nebija tā, ka līgumu parakstīju, līdz ko man to piedāvāja. Protams, ka ievācu informāciju par viņiem. Nebija neviena slikta vārda. Arī laiks, ko pavadīju komandā, - viss bija solīdi."

Pēc armēņu investoru pazušanas vismaz publiski Jakubovskis centās "Noah Jurmala" atdzīvināt un sagatavot startam Virslīgā, taču Latvijas Futbola federācija (LFF) atteica licenci.

"Kad Jakubovskis runā, vispār grūti saprast, kurā brīdī viņš saka vai nesaka taisnību. Man nav ne mazākās nojausmas, tāpēc ar viņu neesmu vispār komunicējis. Zinu, ka viņš mēģinājis sazināties ar mani, bet neizgāju uz kontaktu. Esmu ievācis informāciju, un visi saka, ka šim cilvēkam diemžēl nevar uzticēties," atzīmēja spēlētājs.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-22 17:53, pirms 3 gadiem
Grjaznovs? 😁

  -1 [+] [-]

, 2021-03-22 18:21, pirms 3 gadiem
Ikstens

  -3 [+] [-]

, 2021-03-22 19:23, pirms 3 gadiem
Prieks, ka Grjaznovam uzmeta. Tagad zinās, kā tas ir.

     [+] [-]

, 2021-03-22 20:21, pirms 3 gadiem
Istais vainīgas ir LFF. Nebeidzams bardaks.....

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 20:27, pirms 3 gadiem
Abdulla Mamah Salem Kuve Mamboyo Keita

  +1 [+] [-]

, 2021-03-22 20:56, pirms 3 gadiem
LFF ir jaizbeidz atļaut šīs mistiskās kluba pārņemšanas pirms debijas Virslīgā

  -1 [+] [-]

, 2021-03-22 21:16, pirms 3 gadiem
Zinu, ka viņš mēģinājis sazināties ar mani, bet neizgāju uz kontaktu.

Šis teikums neko labu par šo anonīmo mīzalu neliecina

  +1 [+] [-]

, 2021-03-23 09:04, pirms 3 gadiem
Noorganizēt treniņnometni Turcijā, bet nesamaksāt Ilūkstei 7000 parādu. Tas ir varens gājiens.

     [+] [-]

, 2021-03-23 13:32, pirms 3 gadiem
Baigo vainīgo jau te grūti sameklēt, vairāk kāda komunikācijas kļūda. Noah gribēja jaunu klubu no 0, kurā tad investētu savu naudu ar jauniem darbinieliek, bet Jakubovskis gribēja palikt kā vadītājs un Noah tikai dod naudu.
Jakubovskis gribēja apmuhļīt Noah, bet tie savlaicīgi saprata kas viņš par zvēru un notinās.