Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

KHL konferenču fināli sākas ar "Dynamo" uzvaru

KHL konferenču fināli sākas ar "Dynamo" uzvaru
Oļegs Znaroks
Foto: www.championat.com

Šovakar Sanktpēterburgā sākās Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) konferenču fināli. Rietumu fināla pirmajā spēlē mājinieki SKA ar 2:3 piekāpās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dynamo" vienībai. Lielisks maskaviešu vārtos bija Aleksandrs Jerjomenko, tiekot galā ar 28 pretinieku metieniem.

Jau mača sākumā komandas apmainījās uzbrukumiem, un savu pirmo ofensīvu vārtu guvumā pārvērta Znaroka un Vītoliņa trenētie hokejisti – pēc Jannes Jalasvāras metiena ripu pielaboja Jurijs Babenko. Viesi turpināja uzbrukt, labu momentu radot Cvetkovam, tomēr nākamās minūtes komandas pavadīja, cīnoties par iniciatīvu. Perioda otrajā pusē SKA uzbruka vairāk, tomēr "Dynamo" organizēti darbojās aizsardzībā un vārtos pārliecinošs bija Aleksandrs Jerjomenko. Divas ar pusi minūtes līdz perioda beigām noraidīts par klupināšanu tika Afinogenovs, sagādājot SKA nevajadzīgu mazākumu, ko "Dynamo" prata pārvērst vārtu guvumā. Līdzīgi kā pirmajos vārtos, arī šoreiz bija uzmetiens vārtu virzienā (Graņāks), aizsegts skats vārtsargam Ježovam un ripas pielabošana (Kasjančuks).

Otro periodu aktīvāk iesāka SKA hokejisti, cenšoties izlīdzināt rezultātu, tomēr bīstamākus momentus spēja radīt tieši "Dynamo". Septītajā minūtē no ļoti tuvas distances ripu pāri vārtiem raidīja Deniss Kokarevs, bet turpinājumā vairākas reizes kļūdījās SKA aizsargs Osipovs, rezultāts tomēr palika bez izmaiņām. Turpinājumā komandas apmainījās noraidījumiem, šādā spēlē labāk jūtoties "Dynamo", kuri spēja radīt vairākas iespējas. Pēc pēdējā no noraidījumiem laukumā atgriezās Konstantīns Kasjančuks, kurš pēc pusminūtes izmantoja lielisko Alekseja Sopina iespēli vārtu priekšā un panāca jau 3:0 "Dynamo" labā. Perioda beigās nervi neizturēja Alekseja Semjonovam, kurš tika noraidīts par rupjību, tiesa, tikai uz divām minūtēm.

Arī pārtraukums nespēja labot SKA noskaņojumu – komanda turpināja spēlēt nervozi, un pirmā kulminācija pienāca trešā perioda ceturtajā minūtē, kad aizsargam Andrejam Mironovam virsū metās Fjodors Fjodorovs. Lai gan vārti netika gūti, spēli Znaroka un Vītoliņa vadītā komanda kontrolēja. Četras minūtes pēc Fjodorova izgājiena rokas palaida Artjuhins, acīmredzami neesot apmierināts ar to, cik veiksmīgi "Dynamo" vārtos šovakar darbojas Jerjomenko. Piecas minūtes pirms perioda beigām Kučerjavenko samazināja viesu pārsvaru līdz diviem vārtiem, un beigās SKA pat bija iespēja spēlēt vairākumā, tomēr šī iespēja netika izmantota. 50 sekundes pirms perioda beigām Kučerjavenko panāca pat 2:3, bet "Dynamo" spēja izturēt un izcīnīja uzvaru ar 3:2. Aleksandrs Jerjomenko Maskavas kluba vārtos neitralizēja 28 no 30 SKA hokejistu metieniem, bet Konstantīns Kasjančuks ("Dynamo") un Aleksandrs Kučerjavenko (SKA) guva pa diviem vārtiem.

Jau rīt sērija sāksies arī Austrumu konferences finālā, kur savā starpā tiksies Čeļabinskas "Traktor" un Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars". Tajā pašā laikā notiks arī Rietumu fināla sērijas otrais mačs.

KHL, 22.marts

SKA – "Dynamo" 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Vārti: 0:45 Babenko (Jalasvāra) 0:1, 19:14 Kasjančuks (Graņāks, Novāks) 0:2, 37:51 Kasjančuks (Sopins) 0:3, 55:11 Kučerjavenko (Makarovs, Burdasovs) 1:3, 59:10 Kučerjavenko 2:3.
Metieni: 30:27.
Soda minūtes: 43:10.
Vārtsargi: Iļja Ježovs (58:12 – 59:10; 59:17 – tukši vārti) – Aleksandrs Jerjomenko

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...