Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" zaudē "Rubenei", bet izglābj cerību

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" zaudē "Rubenei", bet izglābj cerību
"Lielvārde" pret "Rubeni"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Svarīgākā no piecām Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlēm šodien notika Kocēnos, kur vietējā "Rubene" pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja "Lielvārdi", bet lielvārdieši, pateicoties iegūtajam punktam, turpina cerēt uz uzvaru regulārajā turnīrā. Citos mačos "Ulbroka/FS Masters" savā laukumā ar 7:3 uzvarēja Stalbes "Pārgauju", "Talsi/Triobet" ar 10:6 pieveica "Ķekavas Bulldogs", "Bauska" ar 4:3 pārspēja "Ķekavu", bet Liepājas "Kurši" ar 10:7 uzvarēja "Rīgu".

"Lielvārdes" florbolisti pirms spēles Kocēnos pret vietējo "Rubeni" bija uzvarējuši 20 spēles pēc kārtas, tostarp arī savā laukumā kocēniešus – 7:4. Šīsdienas likme bija gana augsta abām komandām - "Rubene" veiksmes gadījumā varēja pakāpties uz 2.vietu turnīra tabulā, arī "Lielvārde" pati sev varēja nodrošināt 2.pozīciju, kā arī saglabāt cerības uz pirmo. Pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti – Juris Gribusts vadībā ar 1:0 izvirzīja viesus. Otrā perioda vidū situācija strauji mainījās – īsā laika posmā pēc Gata Akūlova un Ata Stepāna veiksmes uzbrukumā vadībā ar 2:1 jau izvirzījās "Rubene". Mača turpinājumā jau izskatījās pēc tā, ka lielvārdieši no Kocēniem aizbrauks bez punktiem, bet 19 (!) sekundes pirms pamatlaika beigām Toma Akmeņlauka piespēli ārkārtīgi svarīgā vārtu guvumā pārvērta Artis Savins – 2:2. Pagarinājumā uzvarētājus noskaidrot neizdevās, bet pēcspēles metienos "Rubenes" vārtsarga Āra Aldiņa veiksmīgā darbība un Mārtiņa Zelča uzvaras vārtu guvums panākumu ar 3:2 ļāva svinēt mājiniekiem.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Matīss Mālnieks, bet starp lielvārdiešiem – Juris Gribusts. "Lielvārdei" Kocēnos izcīnītais viens punkts ļāvis regulārajā turnīrā iegūt vismaz 2.vietu, bet, ja rīt "Cēsu alus/Lekrings" savā laukumā jau pamatlaikā pārspēs "RTU/Inspecta" florbolistus, tad pat kļūt par uzvarētājiem. Arī "Rubene" cītīgi sekos līdz notikumiem rītdienas spēlē, jo, ja Cēsu komanda mačā ar studentiem iegūs ne vairāk par vienu punktu, tad 3.vietu regulārajā turnīrā iegūs kocēnieši, bet "Cēsu alus/Lekrings" finišēs ceturtajā pozīcijā.

Ulbrokā notikusī spēle starp "Ulbroka/FS Masters" un SK "Pārgauja" situāciju turnīra tabulā ietekmēt nevarēja. Jau pirmajā periodā nedaudz veiksmīgāki bija "Ulbroka/FS Masters" florbolisti, kuri pēc Edžus Ceriņa un Krišjāņa Zepa precīziem metieniem izvirzījās vadībā ar 2:1. Otrajā trešdaļā laukuma saimnieki panāca triju vārtu handikapu (5:2), bet pēdējā periodā uz diviem laukuma saimnieku rezultatīviem metieniem ar vārtu guvumu atbildēja stalbietis Gatis Grāvelis – 7:3.

Gan "Ulbroka/FS Masters", gan SK "Pārgauja" rindās punktus guva tikai pa četriem spēlētājiem. Uzvarētāju rindās ar 5 (2+3) punktiem izcēlās Pēteris Freimanis, 4 (3+1) punkti Edžum Ceriņam, kuram arī labākā spēlētāja gods, 3 (1+2) punkti Nikam Ķuzulim, bet 2 (1+1) punktus guva Krišjānis Zeps. Par labāko "Pārgaujas" sastāvā tika atzīts vārtsargs Ģirts Priedīti, kurš atvairīja 19 no 27 pretinieku metieniem, bet ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Gatis Grāvelis. "Ulbroka/FS Masters" sezonu noslēdza 9.vietā, bet SK "Pārgauja" finišēja 12.pozīcijā.

Pirmā apļa spēlē Liepājas "Kurši" viesos piekāpās "Rīgai" ar 9:14. Šovakar bija pienākusi liepājnieku kārta revanšēties – jau pirmā perioda laikā viņi izvirzījās vadībā ar 4:0. Pēc otrās trešdaļas mājinieku pārsvars bija kļuvis minimāls (4:3), bet pēdējā periodā laukumā atkal dominēja "Kurši", kas svinēja gana pārliecinošu uzvaru ar 10:7.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko, kurš atvairīja 24 no 31 pretinieku metiena. Rezultatīvākie "Kuršu" rindās bija Gints Siliņš ar 5 (2+3) punktiem, kā arī Raitis Bušs, kura kontā 3 (2+1) punkti. Labākā gods rīdzinieku sastāvā tika Alvim Dālem, kuš guva divus vārtus. Tikpat vārtu guvumu arī Jāņa Strupa kontā, bet rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Edgars Taube.

Regulārā turnīra pirmajā aplī, kad "Bauska" viesojās pie "Ķekavas", ķekaviešiem izdevās uzvarēt ar 9:7. Šovakar Bauskā pēc pirmā perioda rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), bet otrajā trešdaļā ar 4:1 vadībā izvirzījās mājinieki. Pēdējā perioda laikā "Ķekava" divus vārtus atguva, tomēr uzvaru ar 4:3 varēja svinēt Bauskas florbolisti.

Par labāko spēlētāju Bauskas komandas sastāvā tika atzīts vārtsargs Elvis Holsts, kurš atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem. Rezultatīvākie "Bauskas" rindās bija Rolands Kovaļevskis ar diviem gūtiem vārtiem, kā arī Toms Niedre, kuram divas rezultatīvas piespēles. Labākā spēlētāja gods "Ķekavas" rindās tika Tomam Briedim, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu metienu.

Kā "Talsi/Triobet", tā arī "Ķekavas Bulldogs" jau iepriekš bija zaudējušas tiesības arī nākamajā sezonā spēlēt Virslīgā, bet šīvakara spēle izšķīra, kura no komandām finišēs turnīra tabulas pēdējā vietā, kura – priekšpēdējā vietā. Talsos notikušajā mačā pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija kaujiniecisks neizšķirts (2:2), bet otrās trešdaļas laikā ievērojamu pārsvaru ieguva mājinieki – 6:3. Pēdējā periodā "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem situāciju vērst par labu tā arī neizdevās - "Talsi/Triobet" varēja svinēt ceturto uzvaru sezonā – 10:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Jānis Škutāns, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. Trīs rezultatīvas piespēles izdarīja Amirs Alsaids, bet divi goli Daneka Baloža kontā. Par labāko "Ķekavas Bulldogs" rindās atzina Klāvu Ozoliņu, kurš izcēlās ar 4 (3+1) gūtiem punktiem. "Talsi/Triobet" pēc šīs uzvaras ar 12 punktiem pakāpās uz 13.vietu turnīra tabulā, bet "Ķekavas Bulldogs" čempionāts jau noslēdzies – 10 punkti un 14.vieta.

Izmantotie resursi:
floorball.lv