Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tsonga atspēlē piecas mačbumbas, Simons pārspēj Del Potro

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tsonga atspēlē piecas mačbumbas, Simons pārspēj Del Potro
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: Reuters/Scanpix

Cīņu par Marseļā notiekošā "Open 13" turnīra titulu turpina Francijas tenisa līderis Žo-Vilfrīds Tsonga. Viņš piektdien ceturtdaļfinālā atspēlēja piecas mačbumbas pret Bernardu Tomiku. Tikmēr pērnā gada čempionam Huanam Martinam Del Potro sacensības beigušās ar zaudējumu Žilam Simonam.

Francijas pirmā numura Žo-Vilfrīda Tsongas un Bernarda Tomika spēlē uzvarētāju spēja noskaidrot tikai ar trešā seta taibreika palīdzību. To Tsonga sāka ar minibreiku, bet turpinājumā bieži pārforsēja sitienus. Tomikam taibreikā bija piecas mačbumbas!

Tiesa, tikai divas no tām pie pašas serves. Abos gadījumos Tomiks pieļāva nepiespiesto kļūdu, izsitot sānu autā. Tsonga punktu mačam pielika ar "eisu", saņemot vietējās publikācijas ovācijas. Francūzis "izbēga" no zaudējuma, uzvarot ar rezultātu – 4:6, 6:3, 7:6(10).

Pagājušā gada čempions Huans Martins Del Potro jau ceturtdien bija tuvu zaudējumam pret Mikelu Lodrā, taču atspēlēja mačbumbu un tika līdz ceturtdaļfinālam. Lodrā tautietis Žils Simons argentīnieti tālāk nepalaida, reģistrējot dienas vienīgo uzvaru divos setos – 6:4, 6:3.

Pirmajā setā breika iespēju nebija pat līdz 10. geimam. Tajā Del Potro pie 4:5 servēja, lai turpinātu setu, taču pie savas serves nespēja uzvarēt nevienā izspēlē. Pirms otrā seta Del Potro bija medicīnas pārtraukums, bet mača turpinājums izvērtās gana loģisks – Simonam uzvara arī otrajā setā. Vienīgo breiku francūzis ieguva ar lieliski izpildītu diagonālo apvedošo sitienu.

Simons pusfinālā tiksies ar Tsongu, bet otrajā cīņā par tiesībām piedalīties svētdienas finālā satiksies Tomāšs Berdihs un Dmitrijs Tursunovs. Abi uzvarēja trīs setos – pirmais ar 6:3, 6:7(0), 6:3 uzveica Ježiju Janoviču, bet Tursunovs ar 7:6(7), 1:6, 7:5 apspēlēja Žilu Milleru.

"Open 13", "ATP World Tour 250" turnīrs Marseļā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Tomas Berdych – (7) Jerzy Janowicz6:3 6:7(0) 6:3
(6) Gilles Simon – (2) Juan Martin Del Potro6:4 6:3
(3) Jo-Wilfried Tsonga – Bernard Tomic4:6 6:3 7:6(10)
Dmitry Tursunov – Gilles Muller7:6(7) 1:6 7:5

     [+] [-]

, 2013-02-23 00:20, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Tsonga spēli,diemžēl, neredzēju.Taču Huana Martina zaudējums tiešām ir pilnīgi loģisks.No vakardienas nekādu "mācību" nebija guvis un spēlēja pilnīgi neatbilstoši pasaules 7.raketei.Ja nav kaut kas labi ar veselību vai ir citas problēmas, nevajadzēja vispār šai turnīrā spēlēt, nevis iziet kortā un kaut ko "muļļāties"- tieši tāda bija DelPo spēle gan vakar, gan šodien (izņemot atsevišķas epizodes).
vecīt, izlasot kārtīgāk Tev jāsaprot, ka viņš ir pagājušā gada čempions, jāaizstāv ļoti daudz punktu, nebūtu izgajis kortā neaizstāvētu nevienu, tā tika līdz 1/2