Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Apraujas autosportista un tiesneša Ģirta Zelmeņa mūžs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Apraujas autosportista un tiesneša Ģirta Zelmeņa mūžs
Ģirts Zelmenis

Diemžēl sestdien, 20. janvārī, Brenguļu autotrasē notiekot folkreisa un autokrosa ziemas kausa otrajam posmam, aprāvās autosportista un tiesneša Ģirta Zelmeņa mūžs.

Ģirts – vienmēr smaidīgs un pozitīvs – bija nozīmīgs LAF un Krosa komisijas entuziasts, strauji iemantojot kolēģu tiesnešu uzticību un paļāvību. Viņš koordinēja komisijas tiesnešu darbu, rūpējās par viņu prasmju pilnveidošanu, darba aprīkojumu sacensībās un darba kvalitāti un ērtībām sacensību nedēļas nogalēs. Ģirts palīdzēja sacensību rīkotājiem, piedaloties nolikumu un dienas plānu izstrādē. Viņš zināja katru tiesnesi, kurš agrā sacensību rītā ņēma karogu komplektu, lai dotos ieņemt vietu trases tiesnešu postenī…

Ģirts Zelmenis autosportā ienāca kā sportists. 2016. gadā viņš aizvadīja savas pirmās sacensības Folkreisā, klusībā pārdzīvojot, ja kaut kas nogāja greizi, taču allaž pozitīvi attiecoties pret sportu, tehniku, saviem nākamās sacīkstes plāniem. Ar viņu vienmēr kopā bija ģimene – sieva Linda, meitas Amanda un Dārta. Autosports tajos gados bija viņu pikniks, ja Ģirts bija dalībnieku sarakstos, tad citi zināja, ka viņu nometnē būs garšīga zupa un fantastiski burgeri. Viņi baudīja dzīvi un kopā būšanu.

Kad ikdienas rūpes neļāva stāties uz starta, Ģirts ķērās pie tiesneša darba veikšanas. Tiesnešu postenis, starta laukums, bet vēlāk arī galvenā tiesneša un komisāra komandtiltiņš. Tiesāšanas darba izpratne un plašais tēmas redzējums Ģirtu strauji uzveda līdz autosporta augstākajiem posteņiem. Būt tiesnesim ne vienmēr ir pateicīgs darbs, jo tas paredz arī sliktu sportisko ziņu nodošanu sportistiem. Taču Ģirts prata saglabāt cilvēcisko kontaktu un vispārējo atzinību arī pēc smagāko lēmumu pieņemšanas.

Saglabājās arī sportošanas nemiers. Tā kā tas bija ieperinājies arī meitās, 2023. gadā viņi kopīgi atkal atgriezās dalībnieku parkā, savas sportistes gaitas Folkreisā uzsākot Amandai. Lielisks tēvs un padomdevējs – jaunā braucēja gada sākumā spēra pirmos soļus autovadīšanā, bet sezonas beigās mājās tiek vests pirmais nopelnītais sacensību kauss.

Pietrūks Ģirta profesionalitātes un zināšanu. Taču visvairāk pietrūkst smieklu, dulluma un jaudas, ar kādu viņš tvēra dzīvi. ''Dodiet! Dodiet vēl, es to visu gribu!''

Ģirts aizgāja skaisti: tiesnešu un biedru ieskauts, sacensību trasē, kopā ar ģimeni viņu kārtējā piknikā…

Latvijas Automobiļu federācija, LAF Krosa komisija un tiesnešu komanda izsaka visdziļāko līdzjūtību Ģirta ģimenei un tuvajiem.

Ģirta izvadīšana notiks 27. janvārī plkst. 13:00 no Lielvārdes Lāčplēša kapu kapličas. Tālāk Ģirts dosies savā pēdējā braucienā pie saviem vecākiem uz Ķeguma kapiem.

Palicis daudz iesāktā. Lindai, Amandai un Dārtai ikviens var palīdzēt uzsākt jaunu dzīves posmu, personīgi ziedojot:

Amanda Zelmene
LV67UNLA0055002907729
Ziedojums Ģirta Zelmeņa ģimenes atbalstam

Izmantotie resursi:
Autocross.lv