Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Stīvs Kers par Grīna izraidīšanu: "Tiesnesis atzina savu kļūdu"

Artūrs Šāblis
Artūrs Šāblis

Stīvs Kers par Grīna izraidīšanu: "Tiesnesis atzina savu kļūdu"
Stīvs Kers. Foto: AFP/Scanpix

Stīva Kera vadītā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Goldensteitas "Warriors" šorīt ar 104:119 atzina Ņujorkas "Knicks" pārākumu. Jau pirmajā puslaikā savu otro tehnisko piezīmi nopelnīja Dreimonds Grīns, kurš tika izraidīts pārpratuma dēļ.

Mača pirmo tehnisko piezīmi Grīns izpelnījās pirmajā ceturtdaļā par strīdēšanos ar tiesnešiem. Kad otrajā ceturksnī bija palikusi vien minūte līdz beigām, uzbrucējs tika arī pie otrās tehniskās piezīmes. Dreimonds Grīns vēlējās piespēlēt bumbu komandas pirmgadniekam Džeimsam Vaizmenam, bet pieļāva kļūdu, pēc kuras neslēpa savu sašutumu un skaļi izteica pārmetumus komandas biedram. Soģi epizodi pārprata un pieņēma, ka Grīns vēlas ko pateikt tiesnešiem, tādēļ "Warriors" basketbolists tika izraidīts no spēles.

"Puslaika pārtraukumā pie manis pienāca tiesnesis un pateica, ka tā bija kļūda," sacīja Kers. "Tiesnesis Džons Batlers nesaprata, ka Dreimonds kliedza uz savu komandas biedru. Viņš padomāja, ka mūsu basketbolists atkal kritizē tiesnešus," atklāja "Warriors" galvenais treneris. Tiesnešu brigāde pēc spēles atzina, ka netika izskatīta iespēja mainīt lēmumu.

"Grīns daudz runā ar Džeimsu," 30 gadus vecā spēka uzbrucēja komunikāciju ar 2020. gada drafta otro numuru raksturo Stefens Karijs. "Zinu, ka viņam jau bija viena tehniskā piezīme. Grīns to zināja, viņš vienkārši sarunājās ar savu komandas biedru. Tiesneši apjuka, bet bija skaidri saprotams, ka pārmetumi tika raidīti citam mūsu komandas spēlētājam."

"Protams, ka Dreimonds ir viens no mūsu līderiem, tādēļ šāds notikumu pavērsiens nenāca par labu komandai. Tomēr tāpat spēlējām ļoti slikti, tādēļ nav vērts runāt par tiesnešu darbu," skarbs bija Stīvs Kers. "Runāšu par mūsu slikto spēli. Neesam diciplinēti, ir jāsāk spēlēt aizsardzībā bez noteikumu pārkāpumiem."

Dreimonds Grīns karjeras laikā ticis izraidīts jau 11 reizes. Kopš 2012. gada, kad uzbrucējs sāka spēlēt NBA, tas ir trešais augstākais rādītājs visā līgā. Vairāk reizes spēli pāragri pabeiguši vien Demarkuss Kazinss (13) un Markīfs Moriss (12).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...