Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase ielaiž abu puslaiku pirmajās minūtēs un cieš zaudējumu Varšavā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas izlase ielaiž abu puslaiku pirmajās minūtēs un cieš zaudējumu Varšavā
Andrejs Cigaņiks. Foto: LFF

Šovakar 2023. gada noslēdzošo maču aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kas pārbaudes spēlē Varšavā ar 0:2 atzina Polijas pārākumu. Laukuma saimnieki vārtus guva abu puslaiku ievados – 7. un 48. minūtē.

• Polijai uzvaru nodrošināja Pšemislava Frankovska un Roberta Levandovska precīzie sitieni pēc centrējumiem no kreisās malas.

• Ja Francijas kluba "Lens" pussargs Frankovskis guva tikai otros vārtus valstsvienībā, tad rekordists Levandovskis izcēlās jau 82. reizi.

• Levandovskis, viens no pēdējās desmitgades labākajiem uzbrucējiem pasaulē, karjeras trīs spēlēs pret Latviju iesitis piecus vārtus.

• Laukuma saimnieki pie bīstama sitiena tika jau pirmajā uzbrukumā. Pirmajās desmit minūtēs Polija izpildīja sešus sitienus, pirmajā puslaikā – jau 13, kamēr Latvija iespēja vienu.

• Pirms puslaika pārtraukuma Latvijas izlasi neticamā veidā izglāba Rihards Matrevics, tomēr izvelkot "AS Roma" futbolista Nikolas Zalevska sitienu jau praktiski tukšos vārtos.

• Matrevics bija viena no trīs izmaiņām, ko galvenais treneris Dainis Kazakevičs veica sākuma sastāvā pēc sestdienas zaudējuma horvātiem.

• Aizsardzības labajā malā Raivis Jurkovskis aizstāja Robertu Savaļnieku, bet balsta zonā pēc diskvalifikācijas atgriezās Eduards Emsis.

• Šoreiz Kazakevičs spēlētāju maiņas netaupīja pēdējām desmit minūtēm. Pirmās izmaiņas sekoja 62. minūtē, kad laukumā nāca Raimonds Krollis un Dmitrijs Zelenkovs.

• Polija mājās uzvarēja pēc divu spēļu pārtraukuma. Oktobrī 1:1 pret Moldovu, novembrī 1:1 pret Čehiju.

• 2023. gadu Latvijas izlase noslēgusi ar deviņiem zaudējumiem desmit spēlēs. Vienīgā uzvara gūta, Eiropas čempionāta kvalifikācijā oktobrī ar 2:0 mājās pieveicot Armēniju. Pēdējie pieci zaudējumi piedzīvoti bez gūtiem vārtiem.

Polija – Latvija 2:0 (1:0)

Vārti: Frankovskis 7', Levandovskis 48'
Brīdinājumi: Bednareks, Šviderskis – Uldriķis, Černomordijs, Ošs
Polija: Skorpuskis (Bulka 46'), Bednareks, Veteska, Kiviors, Frankovskis, Pjotrovskis (Struskis 62'), D. Šimanskis (Slišs 62'), S. Šimanskis (Grosickis 78'), Zalevskis (Vdoviks 78'), Buksa, Levandovskis (Šviderskis 62')
Latvija: Matrevics – Cigaņiks, Balodis, Černomordijs (Ošs 89'), Jurkovskis – Tobers (Saveļjevs 72'), Emsis – Dašķevičs (Krollis 62'), Ikaunieks (Toņiševs 88'), Jaunzems (Zelenkovs 62') – Uldriķis (Regža 72')
Galvenais tiesnesis: Ondržejs Berka (Čehija)

1 2 43 komentāri

 +19 [+] [-]

, 2023-11-21 23:40, pirms 5 mēnešiem
Reāli prieks, ka mums ir tāds Tobers… Ja katru spēli Saveļjeva un Emša duo cīnītos ar to caureju, kas iet cauri mūsu pussardzībai, tad mēs stabili rītu 5 bankas katrā un ‘oficiāli’ būtu Lihtenšteinas un Gibraltāra līmenī.

Par spēli, ĻOTI, ĻOTI, ĻOTI labi!!!! Paldies Dainim un džekiem!!!! 6 siteni pa vārtiem, kas ir 6x vairāk nekā pret Horvātiem!!!!!! Vektors nekad dzīvē nav gājis tik strauji uz augšu, reāla raķete 8-) 



Ja nopietni, tad kārtējā depresija. Midfielda mums nav NEKĀDA, ja Janka spēlē kā nr10, kas vispār ir mistērija - neredzu kā 4-2-3-1 mums nāk par labu, ja esam ar bumbu 1x nedēļā un tajā pašā reizē pēc tālās uz lielo Uldriķa pauri. To laikam tikai Peps Daiņiola zin….. Kāpēc nevar pamēģināt to 4-4-2, ko spēlējām nāciju līgā ar Uldriķi un Krolli priekšā? Ok, kvalī es saprotu, Janka lieliskā formā un Raimonds pretēji, bet vismaz šodien, kāpēc nevar tā patestēt? Vismaz ar to 4-4-2 ir jēga no tā fokusa uz Uldriķi, jo tad ir kaut kāds atbalsts viņam, kas var pavilkt spēlētājus vai aizskriet kādam gar plecu. Spēlēt 4-2-3-1 ar nr10, bet konstanti piļīt tālās uz Uldriķi jau uz papīra ir debīla izvēle, kur nu vēl praksē ar šo kokaino izlasi. Otrajā puslaikā, momentā kad atrodam kaut kādus caurumus, kaut kādas zonas, Dainis izlaiž Saveļjevu nevis Samoilovu, kuram ir 10 (!!!!!!) rezultatīvas piespēles spēlējot Tukumā. Kāpēc??? Nu kāpēc???? Tas būtu bijis IZCILS brīdis, kad iedot viņam debiju, pameklēt kaut kādus koridorus un iedot kaut gramu ar kreativitāti. Ir fiziski neiespējami rast loģiskus izskaidrojums šādiem lēmumiem. Ja jau spēlējām šo Al Queda futbolu, varētu pamēģināt ar 3 centra aizsargiem, kas palīdzētu Jurkovskim un Cīgai, bet tik tālu Dainis nekad dzīvē neaizdomāsies. Abos golos masīvi palīdzētu ekstra centra aizsargs.

Dainis ir futbola terorists! Ļašenko, nu lūdzu………

  +7 [+] [-]

, 2023-11-21 23:43, pirms 5 mēnešiem
Sagaidāms rezultāts.

  +4 [+] [-]

, 2023-11-21 23:43, pirms 5 mēnešiem
Abu puslaiku sakuma komanda pilnigi negatava, karteja spele, kur ja gribetu/vajadzetu sasistu mus kartigi. Bet taka draudzibas spele, tad 2 puslaika lava uzspelet un bija tiri ok. Krollis pavisam svaks, sada forma diez vai butu derigs kadam no Rigas klubiem. Matrevics labs, Regzu vareja uzlaist minutes 15-20 atrak.

  +5 [+] [-]

, 2023-11-21 23:45, pirms 5 mēnešiem
esam sākuši gatavoties nākamajai sezonai, konsekventi un cieti, nekas nemainās, viss pa vecam.

  +5 [+] [-]

, 2023-11-21 23:45, pirms 5 mēnešiem
Beigu beigās grūti bija pateikt, ko tieši Dainis pārbaudīja vai iemēģināja no jauna. Gaidīju otro puslaiku, kādu riskantāku shēmas maiņu, jaunas sejas jau no puslaika sākuma, bet nekā.
Ja nu vienīgi viņš vēlreiz pārbaudīja, vai viņa taktikas tik tiešām nestrādā, un nonāca pie secinājuma, ka, jā, tiešām nestrādā.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-21 23:46, pirms 5 mēnešiem
Es neesmu futbola eksperts, bet vai gadījumā nav tā, ka futbolu spēlē, lai to bumbu iesistu vārtos? Tas nav tas galvenais uzdevums, iesist to bumbu vārtos? Varbūt vietējā izlase nemaz nezin, ka to ir atļauts darīt, varbūt viņiem vienkārši jau no bērnības ir mācīts, ka galvenais jau ir piedalīties un šie nemaz nezina savādāk. ';

  +3 [+] [-]

, 2023-11-21 23:50, pirms 5 mēnešiem
jāaizlaiž uz staķiku pēc desas. varēsim visi kopā vienu ierīt.

  +5 [+] [-]

, 2023-11-21 23:51, pirms 5 mēnešiem
1 uzvara 11 spēlēs, un Daiņels turpina cēli vadīt izlasi. Tas var notikt tikai Latvijā. Nevienā civilizētā valstī ko tādu neredzēt...
#DaiņelsVar

  +8 [+] [-]

, 2023-11-22 00:02, pirms 5 mēnešiem
Nu ko, Dainis sasniedza ko gribēja. 0-2 pret Poliju, viesos ar visu Levandovski nu nav tač tik traki. Matrevicu vārtos ielika, kas priekš viņa ir mega varoņdarbs. Maiņas izdarīja 62 minūtē, svēto govi Uldriķi nomainīja. Kaut ko darīja.

Nevar tač no viņa prasīt lai viņš shēmas maina. Nav pelnījis Levandovskis, lai 11 vilki viņam pielāgotos. Mēs maucam vienādi pret visiem. Mūsu shēma kā vektors - nelokama un stabila. Kā arī Dainis. Un izskatās ka ciest mums viņu līdz Daiņa pensijai, bet līdz šim brīdim ui kā tālu vēl.

  +4 [+] [-]

, 2023-11-22 00:16, pirms 5 mēnešiem
andzixxo rakstīja: interesanti, vai pats Kazakēvičs nojauš, ka viņa vadītā izlase pēdējās 6 spēlēs nav guvusi nevienus vārtus?
3 pēdējās spēlēs nav guvusi vārtus.

  +5 [+] [-]

, 2023-11-22 00:16, pirms 5 mēnešiem
Kā jau solīja kazaskēvičš - izlase sāka gatavoties nakamajam ciklam. Nemaz neapsriežot to, ka šis teorētiķis netaisās atkāpties (neizjūt atbildību par sniegumu), viņš gatavo izlasi kārtējam zaudējumu ciklam. Lai izdodas!

  +3 [+] [-]

, 2023-11-22 00:20, pirms 5 mēnešiem
rediss77 rakstīja: Abu puslaiku sakuma komanda pilnigi negatava, karteja spele, kur ja gribetu/vajadzetu sasistu mus kartigi. Bet taka draudzibas spele, tad 2 puslaika lava uzspelet un bija tiri ok. Krollis pavisam svaks, sada forma diez vai butu derigs kadam no Rigas klubiem. Matrevics labs, Regzu vareja uzlaist minutes 15-20 atrak.
Krollis jau otro gadu švakā formā? Tas nu jau galīgi vairs neder kā attaisnojums vnk nevelk līmeni tas arī viss. Valmierā izšāva un čušss ne pirmais ne pēdējais.

     [+] [-]

, 2023-11-22 00:31, pirms 5 mēnešiem
Par rezultātu pilnīgi vienalga pārbaudenē, bet kāpēc pamatsastāvā netiek izmēģināti tuvākie rezervisti?!?!? Jaunas formācijas?!?! Tikmēr fakinais Emsis tiek iespēlēts

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 00:40, pirms 5 mēnešiem
Treneris neatkāpsies, kamēr netiks piedāvāts kāds nosvērts līgums vismaz no Saudiem

  +1 [+] [-]

, 2023-11-22 00:52, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Tikmēr fakinais Emsis tiek iespēlēts
Kosinkēvičs vēl saslavēja par stabilitāti Norgē!

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 00:55, pirms 5 mēnešiem
veči , jūs neko nesaprotat no futbola . ja dains ieņēmis vektoru savā paurī , tad pat viņa padomdevēji var iepūst treknā rievā . varbūt viedais runātājs praktiķis pats sevi atlaidīs , varbūt pļuščenko sasparosies . kaut kādai jautrībai vajadzētu būt . ar labunaht

  +5 [+] [-]

, 2023-11-22 01:07, pirms 5 mēnešiem
Es saprotu Daini, saprotu arī Ļaščenko un pārējos LFF biedrus, bet bļ*ģ, kas notiek spēlētāju galvās, ka viņi tik dedzīgi aizstāv mūsi Kazakēvičinjo, kura impotenci trenēšanā un izlases veidošanā spēj pamanīt 10 gadīgs puika, kurš futbolu spēlē vien pāris gadus un no taktikām vēl īsti neko nesaprot. Metat viņu nost, ieņemiet kādu nostāju un esat vīri nevis lupatas.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-22 01:15, pirms 5 mēnešiem
Number 0 rakstīja: Es saprotu Daini, saprotu arī Ļaščenko un pārējos LFF biedrus, bet bļ*ģ, kas notiek spēlētāju galvās, ka viņi tik dedzīgi aizstāv mūsi Kazakēvičinjo, kura impotenci trenēšanā un izlases veidošanā spēj pamanīt 10 gadīgs puika, kurš futbolu spēlē vien pāris gadus un no taktikām vēl īsti neko nesaprot. Metat viņu nost, ieņemiet kādu nostāju un esat vīri nevis lupatas.
Tas ir tikai normāli, ka aizstāv. Galvās, gan jau, ka notiek kaut kas pilnīgi cits.

Publiski nomelnot savu priekšnieku nav prāta darbs, ne biznesā, ne futbolā. Dažreiz labāk ir vienkārši paklusēt.

Iesaku paskatīties Kroļļa interviju pēc Horvātijas izbraukumā, tur bikīt līda ārā patiesās emocijas... Gan jau, ka tāpēc arī netiek īsti pie spēles laika

  +1 [+] [-]

, 2023-11-22 06:21, pirms 5 mēnešiem
Mēs pārāk fokusējāmies uz Daiņuku! Bet galu galā ko spēlētāji rubina degunu a.....,lai paši mauc un rāda ko var ! Ja ir izlasē????? Ko ne tā? Pēc katras sudigas spēles viņus nodzītu ka kājās neturēties ibio,viņiem atbildība ir???? 🇱🇻

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 07:45, pirms 5 mēnešiem
OTELO rakstīja: Mēs pārāk fokusējāmies uz Daiņuku! Bet galu galā ko spēlētāji rubina degunu a.....,lai paši mauc un rāda ko var ! Ja ir izlasē????? Ko ne tā? Pēc katras sudigas spēles viņus nodzītu ka kājās neturēties ibio,viņiem atbildība ir???? 🇱🇻
Un kam tad tas treneris ir domāts, ja ne tieši tam, ko tu šeit pateici? Galvenajam trenerim gan janomotivē, gan pēc sūdīgas un neizteiksmīgas spēles jānodzen līdz kājās neturas. Viņam arī jātur pie atbildības spēlētāji. Ja galvenais treneris ir tāds, kurš pēc jebkāda sūda pateiks, ka visi ir malacīši un vektors iet uz augšu, tad rezultāts ir tāds kāds ir.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-22 08:12, pirms 5 mēnešiem
bando777 rakstīja: Tas ir tikai normāli, ka aizstāv. Galvās, gan jau, ka notiek kaut kas pilnīgi cits.

Publiski nomelnot savu priekšnieku nav prāta darbs, ne biznesā, ne futbolā. Dažreiz labāk ir vienkārši paklusēt.

Iesaku paskatīties Kroļļa interviju pēc Horvātijas izbraukumā, tur bikīt līda ārā patiesās emocijas... Gan jau, ka tāpēc arī netiek īsti pie spēles laika
Krollis jau ir pēdējais kurš var kaut ko pārmest, viņa spēles līmenis ir pielīdzināms 2. līgas pēdējas vietas komandai!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Einars964

  -4 [+] [-]

, 2023-11-22 09:20, pirms 5 mēnešiem
Neteikšu ka Dainis būtu top treneris, bet arī top treneriem diemžēl ar Latvijas izlasi nebūtu nekas īpaši labāk 🙈 Nu mēs latvieši neesam nekāda futbola tauta, un to vajaga pieņemt. Tie kas brēks pa Eiro2004 , tad tur vairāk kā puse no Latvijas izlases bija krieviski runajošie kas mācēja adot mūsu Maritim. Tādi kā Māris Latvijā dzimst reizi 100 gados.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-22 09:45, pirms 5 mēnešiem
Lielisks sniegums un rezultāts!!! Ceru futbols nākamais aiz renes sportiem, kurus aizklapēs

Kaut gan priekš kam? Futenē FIFA naudu gāž- jāapgūst

  +3 [+] [-]

, 2023-11-22 09:58, pirms 5 mēnešiem
girgensonsNHL rakstīja: Neteikšu ka Dainis būtu top treneris, bet arī top treneriem diemžēl ar Latvijas izlasi nebūtu nekas īpaši labāk 🙈 Nu mēs latvieši neesam nekāda futbola tauta, un to vajaga pieņemt. Tie kas brēks pa Eiro2004 , tad tur vairāk kā puse no Latvijas izlases bija krieviski runajošie kas mācēja adot mūsu Maritim. Tādi kā Māris Latvijā dzimst reizi 100 gados.
Cik gadus vēl Dainim jādod?

  -3 [+] [-]

, 2023-11-22 10:08, pirms 5 mēnešiem
Nav nozīmes kāds treneris, nu nav izlasē neviena no kāda labāka kluba un nav pat arī no kurienes izsaukt. Ar citu treneri rezultāts būs tas pats, tik starpība ganjau tajā ka Dainim kapeikas maksā un pārējo naudu var ieguldīt jauniešu izlasēs.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-22 10:13, pirms 5 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Par rezultātu pilnīgi vienalga pārbaudenē, bet kāpēc pamatsastāvā netiek izmēģināti tuvākie rezervisti?!?!? Jaunas formācijas?!?! Tikmēr fakinais Emsis tiek iespēlēts
Emsis galvenais daiņela tirsālīdējs?

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 10:14, pirms 5 mēnešiem
Einars964 rakstīja: Ja tiesneši nebūtu tik aplami un absurdi šo maču tiesājuši tad mūsējie būtu Poliju uzveikuši. Tiesneši mūsējiem svilpa pilnīgi absurdi un aplami pārkāpumus, vairākkārt tostarp arī abos Poļu vārtu guvumos pamanījās noignorēt aizmuguri un nenosvilpt Poļu autus, un noteikumu pārkāpumus. Debīli ir šie tiesneši. Neko viņi nesaprot no oficiālajiem futbola noteikumiem. Māk tikai d.....st. idioti ir futbola tiesneši un tas sen jau ir pierādīts fakts.
Bez debīlajiem tiesnešiem, Latvija PK zeltu arī gadijumā neizcīnītu?

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 10:16, pirms 5 mēnešiem
Āfrika12 rakstīja: Nav nozīmes kāds treneris, nu nav izlasē neviena no kāda labāka kluba un nav pat arī no kurienes izsaukt. Ar citu treneri rezultāts būs tas pats, tik starpība ganjau tajā ka Dainim kapeikas maksā un pārējo naudu var ieguldīt jauniešu izlasēs.
Es nesaku, ka ar normālu treneri futbolā pēkšņi finālturnīros tiks, taču īsts profesionālis spēli noteikti uzlabotu

  -2 [+] [-]

, 2023-11-22 10:35, pirms 5 mēnešiem
Dainim Grobińu trenèt nákamo sezon

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 10:47, pirms 5 mēnešiem
Dainis taču jau teica, ka gatavojās nākamajam ciklam. Ko tad mēs te gribējām ieraudzīt? Zāģa ripai kārtējais zobs ķēra.
Ja tā nopietni, tad potenciāls liekas, ka būtu. Tikai diriģentu vajag citu.
Spēli skatījos poļu valsts televīzijas kanālā nevis "platformā". Atkārtošu - valsts galvenajā televīzijas kanālā!

     [+] [-]

, 2023-11-22 10:58, pirms 5 mēnešiem
Priekssedetajs rakstīja: Bez debīlajiem tiesnešiem, Latvija PK zeltu arī gadijumā neizcīnītu?
Ne jau tikai mūsu izlases ir cietējas tiesnešu korumpētībā, bet daudzas citas izlases un komandas arī. Šā gada PČ Futbolā Portugāle un Spānija zaudēja krietni vājākai izlasei dēļ tiesnešu augstprātības un korumpētības.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-22 11:30, pirms 5 mēnešiem
Patika:

- Matrevics
- Presings, kur brīžiem likām poļiem panikot un pat atņēmām bumbu viņu pusē!
- Dašķevičs, Ikaunieks, Cigaņiks - principā šie čaļi būtu gatavi labākam klubu līmenim ārzemēs, bet kas liedz, nezinu, psiholoģija?

Nepatika:"

- atkal tā panika un neprecizitātes (meistarības, aukstasinības trūkums) uzbrukumu, pretuzbrukumu noslēgumā!!!
1 2 43 komentāri