Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Suharevs: "Ļoti vēlos tikt Tokijas olimpisko spēļu sešiniekā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Suharevs: "Ļoti vēlos tikt Tokijas olimpisko spēļu sešiniekā"
Eduards Andruškevičs un Ritvars Suharevs. Foto: instagram.com/suharevs

2019. gada Eiropas bronzas medaļnieks un junioru pasaules čempions Ritavars Suharevs atklāj, ka svarcelšanā nonāca slavenā novadnieka Viktora Ščerbatiha dēļ, savukārt 2020. gada olimpiādē vēlas iekļūt sešiniekā.

Kā tavā dzīvē parādījās svarcelšana?
- Esmu dzimis mazā pilsētā Dobelē. Mans novadnieks ir slavenais Viktors Ščerbatihs. Kad man bija seši gadi, Viktors bija ļoti populārs, mūsu pilsētā visi par viņu runāja. Tolaik viņš bija slavas zenītā, regulāri startēja starptautiskās sacensībās un izcīnīja medaļas.

Tavs pirmais treneris bija Eduards Andruškevičs?
- Nē, viņa brālis Jurijs bija mans pirmais treneris. No sešiem līdz 13 gadiem mani trenēja tikai viņš. Atceros dienu, kad sacensībās man pienāca Eduards un teica: "Tu esi jauns un perspektīvs, pamēģināsim pastrādāt kopā!" Tad es sāku trenēties olimpiskajā centrā.

Praktiski visu dzīvi pavadi treniņnometnēs un pārbraucienos. Vai ir kādas aizraušanās ārpus treniņiem?
- Man patīk skatīties seriālus un filmas, kontaktējos ar Rebeku. Kad ir nometnes un treniņu periods, praktiski nav iespēju redzēties ar ģimeni un draugiem. Kad mums ir pārejas periods vai atpūta pēc sacensībām, cenšos veltīt laiku tuviniekiem un draugiem.

Skatoties tavu celšanu video vai klātienē, šķiet, ka vienmēr izdodas viegli un pārliecinoši.
- Dažreiz skatos savus video, un patiešām tas izskatās viegli. Nesen vietējo sacensību video redzēju, ka 160 kg raušanā izskatījās ļoti viegli, un tā tas arī bija. Pēc tam 200 kg grūšanas video arī izskatījās viegli, bet patiesībā celšanas brīdī bija neticami grūti. Nezinu, kā to izskaidrot. Man šķiet, ka tikai svarcēlāji to var saprast. Sports ir dīvaina un interesanta lieta!

Par kādiem sasniegumiem un kilogramiem tu sapņo?
- Ļoti ilgi sapņoju par 200 kg grūšanā, bet nu jau esmu pacēlis. Šis mērķis ir sasniegts! Tagad sapņoju uzgrūst 210 kg. Domāju, ka 81 kg svara kategorijā tas būs mans maksimums un ļoti liels rezultāts. Runājot par sasniegumiem starptautiskajā arēnā, ļoti vēlos tikt Tokijas olimpisko spēļu sešiniekā. Tāpēc līdz tam nāksies ļoti nopietni pastrādāt.

Esi jau pieredzējis un titulēts atlēts. Iedod dažus padomus jaunajiem!
- Galvenais ir klausīt savu treneri un izpildīt visus viņa dotos uzdevumus. Ja treneris ir labs, viņš tevi aizvedīs līdz maksimālajam rezultātam. Novēlu visiem tādu treneri kā Eduards Andruškevičs.

Izmantotie resursi:
torokhtiy.com