Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: PSG uzvar Kijevā un iekļūst astotdaļfinālā

Agris Suveizda

A grupa: PSG uzvar Kijevā un iekļūst astotdaļfinālā
Nene un Zlatans Ibrahimovičs sveic Esekjelu Laveci
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas A grupā tika aizvadītas piektās kārtas spēles. Nekādi pārsteigumi nenotika, un galvenās favorītes "Porto" un PSG pieveica Zagrebas "Dinamo" (3:0) un Kijevas "Dynamo" (2:0). "Porto" jau bija kvalificējusies astotdaļfinālam, bet PSG to paveica šovakar.

Kijevā norisinājās svarīga spēle cīņā par izkļūšanu no grupas. Mājiniekiem pret bagāto PSG derēja tikai uzvara, un pirmajā puslaikā "Dynamo" patiesi spēlēja krietni labāk. Kijevieši daudz uzbruka, radīja vairākus bīstamus momentus, bet 25.minūtē PSG no vārtu zaudējuma glāba tikai brīnums. Salvatore Sirigu atvairīja pretinieku sitienu ar galvu, taču bumba tukšu vārtu priekšā atleca pie Denisa Garmaša, kurš pamanījās sist garām mērķim.

Atskaitot nedaudz neprecīzu Aleksa sitienu ar galvu desmitajā minūtē, parīziešiem izdevību nebija. Un tomēr pārtraukumā vadībā devās Francijas klubs. PSG izveidoja pretuzbrukumu, Zlatans Ibrahimovičs starp aizsargiem piespēlēja Esekjelam Laveci, un argentīnietis meistarīgi pārcēla bumbu pāri no vārtiem izgājušajam Maksimam Kovaļam (1:0). Otrā puslaika sākumā Laveci dubultoja pārsvaru. Kijeviešu aizsargs soda laukumā izvēlējās nesaprotamu lēmumu un ļoti vāji atspēlēja vārtsargam. Piespēli pārtvēra Blēzs Matuidī, kurš tālāk piespēlēja Laveci, un argentīnietim atlika tikai trāpīt tukšos vārtos (2:0).

Otrā spēlē "Porto" bija izteikta favorīte pret Zagrebas "Dinamo" un arī izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Spēles sākumā gan horvātiem bija vairāki labi momenti, bet "Porto" 20.minūtē atklāja rezultātu. Žuau Moutinju soda laukumā piespēlēja Lučo Gonsalesam, un argentīnietis, balansējot uz aizmugures robežas, pārspēja Ivanu Kelavu (1:0). Otrā puslaika vidū "Porto" dubultoja pārsvaru. Moutinju izpildīja tiešo brīvsitienu un skaisti pārcēla bumbu pāri spēlētāju sieniņai (2:0). Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Silveštre Varela pielika spēlei punktu - "Porto" atkal balansēja uz aizmugures robežas, Moutinju eleganti ar papēdi piespēlēja Varelam, kurš sita tieši mērķī (3:0). Kijevas un Zagrebas klubiem atlikušajai spēlei būs tikai prestiža nozīme, toties Parīzē tiks noskaidrota grupas uzvarētāja - "Porto" Francijā derēs arī neizšķirts.

Čempionu līga, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Porto – Dinamo Zagreb3:0 (1:0)Lučo 20' Moutinju 67' Varela 85'
Dynamo Kyiv – PSG0:2 (0:1)Laveci 45'52'
VKomandaSUNZVAP
1.Porto54109:213
2.PSG540112:212
3.Dynamo Kyiv51135:94
4.Dinamo Zagreb50050:130
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-22 00:05, pirms 12 gadiem
Abi dināmo, bez izredzēm vispār. Zagrebai ČL vispār nevajadzēja būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-22 02:10, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: PSG jāņem tagad ČL!
tūlīt,lai no sākuma uzvar Francijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja