Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

M.Podžus nesasniedz ceturtdaļfinālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

M.Podžus nesasniedz ceturtdaļfinālu
Mārtiņš Podžus
Foto: itftennis.com

17 gadus vecajam Latvijas tenisistam Mārtiņam Podžus ceturtdien nav izdevies sasniegt Francijas pilsētas Larošas pie Jonas „Future” vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu. Līdzīgā spēlē ar 4:6, 6:7(2) viņš piekāpās ar 2.numuru izliktajam mājiniekam Romēnam Žuanam (ATP 226.).

Šī nedēļa 17 gadus vecajam Mārtiņam Podžum ir itin nozīmīga – Francijas pilsētas Larošas pie Jonas „Future” turnīrā balvu fondu 15 000+H (apmaksāta uzturēšanās )viņš nopelnīja savu pirmo ATP vienspēļu ranga punktu. Sacensības Mārtiņam bija jāsāk jau no kvalifikācijas 1.kārtas. Vispirms viņš uzveica divus rangā neesošus mājiniekus (6:2, 6:1 pret Klemānu Moinēru un 6:2, 6:2 pret Hugo Mortu), bet pirmdien izšķirošajā spēlē apspēlēja arī Žanu Andersenu no Dienvidāfrikas Republikas (ATP 938.) – 6:3, 7:6(1).

Otrdien pamatturnīra 1.kārtā viņam pretī stājās vēl viens mājinieks - Franks Pepe (ATP 1145.). Arī pret viņu Mārtiņam izdevās nezaudēt ne seta - 7:6(2), 6:4 un pirmais reitinga punkts kabatā. Ceturtdien Podžus pretinieks jau bija krietni spēcīgāks – 26 gadus vecais francūzis Romēns Žuans, kuram rangā 226.vieta. Abos setos cīņa bija itin līdzīga, tomēr izšķirošajos brīžos veiksmīgāks bija Žuans – 6:4, 7:6(2). Līdz ar to šis turnīrs Mārtiņam noslēdzies.

Jāpiemin, ka turnīrā spēlēja arī Mārtiņa dvīņubrālis Jānis, kurš arī pārvarēja kvalifikāciju, taču izšķirošajā mačā par reitinga punktu piekāpās čeham Otakaru Lučaku (ATP 1505.) – 3:6, 3:6. Abu brāļu duets startēja arī dubultspēlēs, kur apstājās ceturtdaļfinālā pret sacensību otro numuru - itālieša Masimo Kapones un īra Daniela Glansija duetu – 2:6, 6:7(4).

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page