Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Virslīgas jaunpienācēji pie punktiem vēl netiek

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Virslīgas jaunpienācēji pie punktiem vēl netiek
"Rubenes" pirmajā sezonas spēlē par labāko tika atzīts komandas debitants Lauris Zaicevs
Foto: floorball.lv

Šodien notika piecas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles. Augstākās sabiedrības jaunpienācēji FK "Rīga" un FK "Madona" pie punktiem vēl netika - rīdzinieki viesos ar 2:9 zaudēja Kocēnu "Rubenei", bet madonieši ar 6:9 piekāpās Liepājas "Kuršiem". "Ulbroka/FS Masters" viesos ar 6:3 pieveica "Talsi/Triobet", "Ķekava" ar 9:4 - FBK "Valmiera/ViA", bet "RTU/Inspecta" savā laukumā ar 10:5 uzvarēja SK "Pārgauja" florbolistus.

Reti kura komanda starpsezonu posmā cietusi tādus sastāva zaudējumus kā "Talsi/Triobet" – projām no Talsiem labākas dzīves meklējumos devušies tādi līderi kā Artis Raitums, Māris Ronis, Toms Bitmanis un Aivis Hammers. Arī ulbrokiešus pirms šī čempionāta pameta pāris līderi, tomēr zaudējums noteikti nav tik būtisks, to "Ulbroka/FS Masters" apliecināja jau pirmajā periodā, gūstot trīs bezatbildes vārtus – 3:0. Otrajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem – 4:1, bet pēdējā Ulbrokas komandai izdevās savu trīs vārtu handikapu nosargāt un uzvarēt ar 6:3. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts divu vārtu autors Kaspars Šķēls, bet Talsu komandā labākā spēlētāja balva tika Virslīgas debitantam – vārtsargam Markusam Plūdumam, kurš atvairīja 30 no 36 pretinieku metieniem.

Kocēnu "Rubenei" pēc pagājušās reti neveiksmīgās sezonas šajā čempionātā ir pēc iespējas augstāki mērķi. Pirmie, kas viņiem stājās ceļā uz tiem, bija Virslīgas jaunpienācēji – FK "Rīga" florbolisti. "Rubene", spēlējot savā laukumā, pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 3:0, otrajā panāca jau 6:0, bet pēdējās trešdaļas sākumā guva jau septītos bezatbildes vārtus 7:0. Tikai mačā izskaņā spēle nedaudz izlīdzinājās – divus vārtus guva rīdzinieki, uz ko laukuma saimnieki atbildēja arī ar diviem precīziem metieniem – 9:2. Par labāko spēlētāju kocēniešu sastāvā tika atzīts Virslīgas debitants Lauris Zaicevs, kuram viens precīzs raidījums, bet FK "Rīga" sastāvā tāds tituls tika komandas debitantam Tomam Bitmanim, kuram 2 (1+1) rezultativitātes punkti.

Liepājas "Kurši" sezonu uzsāka savā laukumā ar Virslīgas debitantes "Madonas" uzņemšanu. Izrādījās, ka augstākās sabiedrības jaunpienācēji nav no kautrīgajiem – jau 6.minūtē "Madonas" uzbrucējs Elvijs Jankovskis guva savas komandas pirmos vārtus Virslīgā – 1:0. Pēc pirmā perioda minimāls pārsvars liepājniekiem – 4:3. Tādu pašu pārsvaru "Kurši" saglabāja arī pēc otrās trešdaļas (5:4), bet pēdējā spēles nogrieznī laukuma saimnieki spēja iegūt divu vārtu pārsvaru – 8:6. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Kaspars Klamers ar četriem gūtiem vārtiem, bet par labāko tika atzīts komandas debitants Kristaps Ošs – Ervics, kurš jau savā pirmajā spēlē izcēlās ar precīzu metienu. Labākā spēlētāja gods FK "Madona" sastāvā tika divu vārtu autoram Elvijam Jankovskim.

Rīgā, NBS Sporta bāzē, "RTU/Inspecta" florbolisti uzņēma Stalbes "Pārgauju". Viesi spēli sāka ar diviem gūtiem vārtiem (2:0), bet pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 4:3. Mača turpinājumā labi nokomplektētā Rīgas komanda spēja lauzt cīņas gaitu – pēc otrās trešdaļas "RTU/Inspecta" atradās vadībā ar 6:4, bet visā spēlē svinēja pārliecinošu uzvaru ar 10:5. Uzvarētāju rindās ar pieciem rezultativitātes punktiem izcēlās gan Atis Blinds, gan Jānis Jansons, kuram tika labākā spēlētāja balva, SK "Pārgauja" rindās ar diviem goliem izcēlās Emīls Kramiņš, bet par labāko spēlētāju tika atzīts pieredzējušais vārtsargs Ģirts Priedītis.

Komandas "Ķekava" sastāvā vismaz pagaidām ir tikai 17 spēlētāju, 15 no viņiem bija devušies uz Valmieru, lai sezonas pirmajā spēlē mērotos spēkiem ar FBK "Valmiera/ViA", kuram šosezon ambīciju krietni vairāk nekā iepriekš. Tieši valmierieši bija tie, kuri atklāja rezultātu un izvirzījās vadībā ar 2:0. Arī pēc pirmā perioda "Valmiera/ViA" bija vienu vārtu pārsvars 3:2. Otrajā trešdaļā vadības grožus pārņēma ķekavieši, kuri iemeta veselus piecus golus, bet savus vārtus spēja nosargāt neskartus – 7:3. Pēdējā periodā "Ķekava" vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 9:4. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija četru vārtu autors Ēriks Akulovs, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Jānis Bramanis, kurš atvairīja 22 no 26 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp valmieriešiem bija Mārtiņš Kājiņš ar 2 (1+1) punktiem, labākā spēlētāja gods tika Dāgam Rozenbaham.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2013-09-21 20:24, pirms 11 gadiem
Autor sii nav Raivo bilde...