Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

RFS pastiprinās ar vēl vienu pasaules čempionu – portugāļu veterānu Brunu Kuelju

Agris Suveizda

RFS pastiprinās ar vēl vienu pasaules čempionu – portugāļu veterānu Brunu Kuelju
Rikardinju un Brunu Kuelju. Foto: Seleções de Portugal

Latvijas telpu futbola vicečempione RFS turpina iespaidīgi bruņoties jaunajai sezonai, šorīt paziņojot par 37 gadus vecā Portugāles izlases spēlētāja Brunu Kuelju pievienošanos komandai.

"Esmu ļoti priecīgs pievienoties un palīdzēt RFS klubam, lai visi kopā mēģinātu uzvarēt čempionātā," klubs citē bijušo Lisabonas "Benfica" futzālistu. Lisabonas grandā Kuelju spēlēja no 2011. līdz 2020. gadam, izcīnot trīs Portugāles titulus, 2021. gadā ar ACCS kļuva par Francijas čempionu, tad vienu sezonu pavadīja Neapolē, bet 2022. gadā atgriezās "Benfica". Otrajā periodā Kuelju tika pie Portugāles kausa, superkausa un Līgas kausa, tomēr gāzt "Sporting" no čempiones troņa neizdevās, iepriekšējā sezonā pat netiekot finālā.

Kuelju ir ilggadējs Portugāles izlases spēlētājs, piedaloties iepriekšējos septiņos lielajos finālturnīros – piecos Eiropas čempionātos (tituli 2018. un 2022. gadā) un divos Pasaules kausos (ceturtā vieta 2016. un tituls 2021. gadā Lietuvā). 2018. gada Eiropas čempionātā Kuelju izcēlās ar sešiem vārtiem, aiz Rikardinju (7) kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju turnīrā un kļūstot par finālspēles varoni – izlīdzinājuma vārti pamatlaika priekšpēdējā minūtē un realizēts 10 metru soda sitiens pagarinājumā (3:2 pār Spāniju).

Eiropas čempionātos Kuelju ir deviņi vārti, Pasaules kausos – trīs, un domājams, ka Kuelju piedalīsies arī šā gada Pasaules kausā, kas septembra vidū sāksies Uzbekistānā. Portugāle būs vienā grupā ar Panamu, Tadžikistānu un Maroku, bet atlasē Portugāle formāli uzvarēja visās desmit spēlēs – Elites kārtā trīs no sešām uzvarām gan bija tehniskās uzvaras (vienā no šīm spēlēm portugāļi ar 1:2 zaudēja Gruzijā). Kuelju atlasē astoņās spēlēs guva trīs vārtus.

RFS sastāvu šovasar jau pastiprināja arī 2016. gada pasaules čempions Kiki Vaporaki, kurš ar "Riga" kļuva par Latvijas čempionu. Tāpat pievienojušies Horvātijas un Serbijas izlašu spēlētāji Marko Kuraja un Dragans Tomičs, līgumi pagarināti ar brazīliešiem Dudu Tabordu, Leu Žaragvu (trīskārtējs Čempionu līgas uzvarētājs, Kazahstānas izlases spēlētājs) un Deivau. Par galveno treneri kļuvis "Nikaru", "Sporting" un Portugāles izlasi vadījušais Orlandu Duarte, kuram ar Kuelju valstsvienībā gan ceļi nekrustojās.

Aizvadītajā nedēļas nogalē RFS divreiz pārbaudes spēlēs izbraukumā pārspēja Polijas vicečempioni "Lubawa" (4:3, 3:2) – divi vārti Edgaram Tarakanovam, pa vieniem Leu, Mikam Babrim, Tomičam, Artjomam Troickim un vārtsargam Deivau. No piektdienas līdz svētdienai RFS "Rimi" olimpiskajā centrā Rīgā uzņems "Nikara Vasaras kausu", tiekoties ar Polijas "Eurobus" (piektdien plkst. 19.00), Čehijas "Chrudim" (sestdien plkst. 17.00) un Serbijas "Loznica-Grad 2018" (svētdien plkst. 17.00). Starpsezonas pirmajās pārbaudēs RFS pieveica arī "Salaspils FA" (10:1) un Igaunijas čempioni "Sillamae Silmet" (7:1).

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rfsfutsal/...

     [+] [-]

, 2024-08-21 11:08, pirms 4 nedēļām
LFF harmonizēja leģionāru izmantošanas noteikumus:

Virslīgas spēles protokolā regulārajā un play off turnīrā līdz fināla spēlēm (par 3. un 1.vietu) katrā komandā leģionāru skaits ir bez ierobežojuma, bet vienlaicīgi laukumā katrā komandā nevar būt vairāk par 3 (trīs) leģionāriem. Savukārt spēlēs par 3. un 1.vietu komandas protokolā var būt līdz 5 (pieciem) leģionāriem, bet vienlaicīgi laukumā katrā komandā nevar būt vairāk par 3 (trīs) leģionāriem.

     [+] [-]

, 2024-08-21 12:38, pirms 4 nedēļām
Atzīstu - uzķēros.

  +2 [+] [-]

, 2024-08-21 13:16, pirms 4 nedēļām
Izlasot virsrakstu nobijos. Nodomāju, ka virslīgas līderi pērk pensionārus.

     [+] [-]

, 2024-08-21 15:55, pirms 4 nedēļām
škoļņiki vāc kopā veco ļaužu danču blici , ja ŗādīs tv varēsim pazirgoties