Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Norvēģi tiek galā arī ar Sarkano zvaigzni, Zagreba un Lille tuvojas ČL pamatturnīram

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Norvēģi tiek galā arī ar Sarkano zvaigzni, Zagreba un Lille tuvojas ČL pamatturnīram
Norvēģijas "Bodø"/"Glimt" futbolistu prieks pēc vārtu guvuma. Foto: Mats Torbergsen/EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā piekto uzvaru piecās spēlēs izcīnīja Norvēģijas spēcīgākais klubs "Bodø"/"Glimt", savā laukumā ar 2:1 pieveicot Belgradas "Crvena zvezda". Lielākus handikapus izbraukuma spēlēm gan spēja iekrāt Zagrebas "Dinamo" un Francijas "Lille".

Norvēģija sezonā jau pāri ekvatoram, savukārt Serbijā tā sākās jūlijā, Sarkanajai zvaigznei četrās no aizvadītajām piecām spēlēm iesitot pa četriem vārtiem. Pēdējo gadu Serbijas Superlīgas flagmanim šovakar tika krietni piegriezts skābeklis, laukumā krietni pārākiem esot mājiniekiem, kuri pretiniekiem uzbrukumā maz ko ļāva izveidot.

Tiesa, arī "Bodø"/"Glimt" pirmajā puslaikā nespēja uzlauzt pretinieku aizsardzību. Toties intervālā no 52. līdz 62. minūtei mājinieki to paveica divreiz, vārtsargu Marko Iliču pārspējot Odinam Lūrasam Bjērtuftam un Īsakam Mātam. Pilnai laimei pietrūka noturēt savu cietoksni – 75. minūtē savus pirmos vārtus klu ba rindās guva 20 gadīgais aizsargs Ogņens Mimovičs.

Kanādieša Džonatana Deivida un kosovieša Edona Žegrovas sitieni ļāva Lilles komandai otrajā puslaikā noliekt Prāgas "Slavia". Čehijas vicečempione gan arī iesita divus vārtus, taču tie tika neieskaitīti attiecīgi pieskāriena ar roku un aizmugures pārkāpuma dēļ.

Uzbrūkošā manierē un noritēja cīņa Zagrebā, vietējai "Dinamo" pret Azerbaidžānas vadošo klubu "Qarabağ" krietni veiksmīgāk izmantojot iespējas. Neilgi pirms nospēlētas pusstundas mājiniekus priekšgalā izvirzīja Marko Pjaca, bet pamatlaika beigu daļā Sandro Kulenovičs dažu minūšu laikā trīskāršoja vadību.

Čempionu līgas kvalifikācijas izslēgšanas kārta, pamatceļš

Pāris1. spēle2. spēle
Young Boys Bern (Šveice) – Galatasaray (Turcija)21.08.27.08.
Dinamo Zagreb (Horvātija) – Qarabağ (Azerbaidžāna)3:028.08.
Midtjylland (Dānija) – Slovan Bratislava (Slovākija)21.08.28.08.
Bodø/Glimt (Norvēģija) – Crvena zvezda (Serbija)2:128.08.
Malmö (Zviedrija) – Sparta Praha (Čehija)21.08.27.08.

Čempionu līgas kvalifikācijas izslēgšanas kārta, "līgas zars"

Pāris1. spēle2. spēle
Lille (Francija) – Slavia Praha (Čehija)2:028.08.
Dynamo Kyiv (Ukraina) – Red Bull Salzburg (Austrija)21.08.27.08.

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

     [+] [-]

, 2024-08-21 00:21, pirms 4 nedēļām
Bija interesanti pavērot Bodo/Glimt vs Sarkano zvaigzni.
Ja kāds ir redzējis arī spēli Norvēģijā starp Bodo/Glimt vs Jagodiennia, tad vismaz man ir radies iespaids, ka RFS nospēlēja ļoti kvalitatīvi uzbrukumā (jā vārtus gan neguva, bet momenti bija), bet galvenais klupšanas akmens bija aizsardzība.
Poļi izskatījās maigi izsakoties vāji un bezzobaini, bet Belgradas klubs pirmās 45.min. nolika priekšā autobusu, bet pēc 0:2 spēja pārkārtot spēli tā, ka norvēģiem viņu taktiskie gājieni vairs negāja cauri un 2:1 gala rezultātā.
Ko visticamāk vajadzētu darīt pret Bodo/Glimt, ja RFS būtu jāspēlē atkal tur pat Norvēģijā - zīmējums 4-3-3. Priekšējā līnijai ir jāspēlē ļoti augstu un jāspiež norvēģu aizsargiem izdarīt tālu un daļēji riskantu piespēli uz laukuma centru - bet tālāk norvēģi to ātri mēģina ar vienu piespēli dabūt priekšējās līnijas spēlētājiem - un tur jāsagaida ar autobusu praktiski ļaujot Bodo/Glimt komandai dominēt laukuma centrā - Serbu klubs tā arī aptuveni sāka spēlēt un norvēģiem vairs nekas līdz galam neizgāja cauri, jo viņi spēlē interesantu, bet tajā pašā laikā primitīvu futbolu. Mēģināt ar viņiem māžoties laukuma centrā nav vajadzības, jo viņi tur ilgi ar bumbu necenšas uzturēties, bet veikt centrējumus pāri saviem uzbrucējiem, kas jau sāk sprintot uz priekšu kamēr bumba vēl ir lidojumā.
Domāju, ka Belgradā norvēģi zaudēs, jo izskatās, ka serbi ir atkoduši kā vislabāk spēlēt pret Bodo/Glimt aizsardzībā + Serbijā būs droši vien nenormāls karstums, kas ziemeļniekiem būs smags fizisks pārbaudījums.