Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tkačakam uzvaras vārti otrajā spēlē pēc kārtas, "Panthers" viesos panāk 2-0 sērijā

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Tkačakam uzvaras vārti otrajā spēlē pēc kārtas, "Panthers" viesos panāk 2-0 sērijā
Metjū Tkačaks vēlreiz tiek pie uzvaras vārtiem sērijā. Foto. AFP. Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro uzvaru viesos izcīnījusi Floridas "Panthers", kas ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Karolīnas "Hurricanes". Nākamās divas Stenlija kausa pusfināla spēles tiks aizvadītas Floridā.

Floridas "Panthers", kas Stenlija kausa izcīņā iekļuva ar wild-card palīdzību, uzvarējusi arī otro spēli Ziemeļkarolīnā pret vietēja "Hurrcianes" (2:1). Spēle atkal noslēdzās pagarinājumā, uzvaras vārtus vēlreiz gūstot Metjū Tkačakam.

Iepriekšējā sērijas spēle bija fenomenāla un vēsturiska – gan "Hurricanes", gan "Panthers" aizvadīja garāko play-off spēli komandu pastāvēšanas vēsturē - spēle noslēdzās vien ceturtajā pagarinājumā. NHL vēsturē tā bija sestā garākā izslēgšanas turnīra spēle.

• Šajā mačā pamatlaikā tika gūti tikai divi vārti. Jau spēles otrajā minūtē Džeilens Četfilds panāca 1:0 par labu "Hurricanes". Tie viņam bija pirmie vārti Stenlija kausa izcīņā.

• Pirmajās 20 minūtēs "Panthers" vārtu vīrs Sergejs Bobrovskis atvairīja 19 pretinieku metienus. Komandas vēsturē Stenlija kausa izcīņā tas bija visu laiku trešais labākais rādītājs periodā.

• Mača rezultātu otrajā periodā izlīdzināja Aleksandrs Barkovs. Tas viņam bija 10. vārtu guvums karjerā Stenlija kausa izcīņā un ceturtais šosezon. Komandas vēsturē viņš šajā rādītājā ir otrais labākais.

• Spēlei bija nepieciešams pagarinājums. NHL vēsturē ir bijušas tikai septiņas pusfināla sērijas, kurās pirmajās divās spēlēs tiek aizvadīti pagarinājumi. Pēdējo reizi kas tāds bija noticis tālajā 1977. gadā.

• Par spēles varoni otro reizi pēc kārtas kļuva Metjū Tkačaks. Viņš guva vārtus pagarinājuma otrajā minūtē, ļaujot "Panthers" izvirzīties vadībā sērijā ar 2-0.

• Tkačaks atkārtojis NHL rekordu. Viņš šajā play-off jau trešo reizi guvis vārtus pagarinājumā. NHL vēsturē ir vēl trīs spēlētāji, kuriem kas tāds ir padevies viena izslēgšanas turnīra laikā.

• Interesanti, ka tās komandas, kas Stenlija kausa pusfinālā izcīna uzvaru pirmajās divās sērijas spēlēs (2-0), 91% gadījumā iekļūst Stenlija kausa finālā (bilance 78-8).

Stenlija kausa pusfināls

Austrumi1. spēle2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērija
Hurricanes – Panthers2:3 P1:2 P23.05.25.05.0-2
Rietumi
Golden Knights – Stars4:3 P21.05.24.05.26.05.1-0

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/

  -1 [+] [-]

, 2023-05-21 09:33, pirms 11 mēnešiem
Kamēr rašists Floridas vārtos stāvēs uz galvas, tikmēr viņi ripos uz priekšu. Totāla vārtsarga blice, kā Anahaima pirms 20 gadiem.

Tkačuka atkārtotā skriešana prom no laukuma, protams, episka Tas ir dēlēns tam, kurš savulaik Fīniksā kapāja?

Kas notika ar Karolīnas dāni? Piekusa pēc ouvertaimu maratona? (rakstu nelasīju, bet būtu tur ko lasīt - tās rindkopas ir mazākas par tiem video).

     [+] [-]

, 2023-05-21 11:37, pirms 11 mēnešiem
Panthers vs GK fināls nāk tuvāk un tuvāk

     [+] [-]

, 2023-05-21 11:46, pirms 11 mēnešiem
Bobrovskis ir ģeniāls !!! Karolīnaivpret tādu vorotčiku nav variantu