Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Rīvzs: "Punkti man neko nenozīmē, taču priecājos, ka vārtus guvu visas Vinipegas priekšā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīvzs: "Punkti man neko nenozīmē, taču priecājos, ka vārtus guvu visas Vinipegas priekšā"
Raiens Rīvzs
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas jaunpienācēja Lasvegasas "Golden Knights" turpina pārsteigt – komanda debijas sezonā sasniegusi Stenlija kausa finālu. Rietumu konferencē izdevās ar 4-1 pieveikt Vinipegas "Jets", un izšķirošos vārtus guva Vinipegā dzimušais uzbrucējs Raiens Rīvzs. "Pagājis krietns laiciņš, kopš komandai palīdzēju ar gūtajiem vārtiem," teica spēles varonis.

Lasvegasas "Golden Knights" komandai nav kapteiņa, un Rietumu konferences čempionu titulu saņemt devās aizsargs Dereks Engelands – vienīgais vietējais komandā. "Viņš ir īpašs cilvēks. Pirms mača kopā ar spēlētājiem izlēmām – ja izdosies uzvarēt, tad viņam tiks dota iespēja pacelt kausu. Nevaru iedomāties nevienu cilvēku, kurš to būtu pelnījis vairāk," teica komandas ģenerālmenedžeris Džordžs Makfī. Viņš slavēja arī uzvaras vārtus guvušo Raienu Rīvzu un vārtsargu Marku Andrē Flerī. "Lepojos un esmu laimīgs par viņiem. Raiens ieradās sezonas gaitā un uzreiz iejutās komandā, kamēr Marks bija komandas līderis no pirmās dienas."

Šobrīd debitante gaida pretinieku Stenlija kausa finālā – sērijā starp Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals" rezultāts ir 3-2. "Nemaz negribu domāt, pret ko spēlēsim. Šodien izbaudīšu uzvaru, bet rīt atgriežamies pie darba," norādīja Makfī, kurš iepriekš bija "Capitals" ģenerālmenedžeris. Arī ar šo komandu viņš pirmajā sezonā sasniedza Stenlija kausa finālu, tomēr izcīnīt trofeju neizdevās. "Tagad sajūtas ir labas. Komanda atdeva visus spēkus, lai šeit nonāktu. Būt finālā – tas ir labi. Man reiz tāda iespēja jau bijusi, un tagad gribu uzvarēt."

"Pagājis krietns laiciņš, kopš pēdējoreiz palīdzēju komandai ar gūtajiem vārtiem," teica Raiens Rīvzs, kurš otrajā trešdaļā pielaboja no zilās līnijas izdarītu metienu un guva uzvaras vārtus. Stenlija kausa izcīņā viņš iepriekšējoreiz izcēlās 2015. gada pirmajā kārtā. "Punkti man nenozīmē neko. Ja izcīnām uzvaras – man ar to pilnīgi pietiek. Protams, šie vārti bija īpaši – priecājos, ka tos guvu visas Vinipegas priekšā," teica Vinipegā dzimušais uzbrucējs.

Viņš norādīja, ka svilpieni no tribīnēm pat bijuši patīkami. "Ir interesanti, bet reizē arī dīvaini. Uz spēli ieradās pāris brālēni, un viņiem mugurā bija "Jets" krekli. Labākais draugs ieradās baltā kreklā [Vinipegā ir tradīcija izslēgšanas mačos vilkt tikai baltu – aut.]. Protams, ka savas domas darīšu viņiem zināmas."

"Tāda nu ir mūsu komanda – spēlētājs gūst vārtus, pēc spēles ienāk ģērbtuvēs, un pārējie viņu nevis slavē, bet apsmej par to, cik ļoti viņš svinēja vārtu guvumu. Joku bija tik daudz, ka pat nepaguvu visus piefiksēt," sacīja aizsargs Neits Šmids.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/goldenknights/v...
https://www.nhl.com/news/vegas-gold...