Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Volejbolisti gatavi PČ kvalifikācijai, problēmas brāļiem Celitāniem

Jānis Celmiņš

Volejbolisti gatavi PČ kvalifikācijai, problēmas brāļiem Celitāniem
Spēles veidošana tiks uzticēta Denisam Petrovam
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas vīriešu volejbola izlase ir gatava pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra 1. kārtas spēlēm, kas mūsu volejbolistiem jāaizvada jau šajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Rakverē. „Aizvadītās trīs pārbaudes spēles parādīja, ka komandas kopējais sniegums uzlabojas,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien apstiprināja valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā mūsu izlase viesos aizvadīja trīs mačus ar Grieķijas izlasi, pirmajā ciešot zaudējumu, bet nākamajos divos svinēja uzvaras. „Viss ir kārtībā, slodzes ir pieklājīgas, visi cenšas, man izskatās, ka visam būtu jābūt kārtībā. Pirmo maču Grieķijā zaudējām, jo aiz muguras bija pasmags ceļš. Otrajā un trešajā cīņā jau rādījām krietni vien saturīgāku sniegumu,” atzīst potenciālais mūsu izlases līderis Gundars Celitāns, kurš gan pēc viesošanās Grieķijā sūdzas par sāpēm plecā (nospēlēja tikai vienu spēli). Volejbolists ar to nejoko, un jau rīt dosies pie ārstiem, lai tiktu skaidrībā, kas par problēmu. Slodzes Gunčam Itālijā šosezon bijušas lielas, kas arī varētu būt par iemeslu nelielajam savainojumam. Nelielas sāpes plecā bijušas jau pēc sezonas, tāpēc lieki riskēt Itālijas A1 līgas regulārā čempionāta rezultatīvākais spēlētājs nevēlas.

„Vājākā pozīcija šobrīd ir servju uzņemšana,” nu jau mūžseno Latvijas volejbola problēmu konstatē Gundars. „Arī bloks varētu strādāt nedaudz labāk, taču kopumā izskatās, ka esam paveikuši labu darbu,” teic Celitāns. Lai gan visapkārt jau tiek runāts par Eiropas čempionāta kvalifikācijas lielajām cīņām ar Turciju, Celitāns pauž apņēmību, ka arī uz Igauniju neviens nebrauc ar domu „atstāvēt” šos mačus. „Skaidrs, ka šīs spēles būs kā vēl viens sagatavošanās posms pirms spēlē ar turkiem, cīnīsimies,” apņēmīgs ir Gundars.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra C grupas spēlēs Latvijai pretī stāsies Dānija, Baltkrievija un Igaunija. „Pārbaudes spēlēs atrast motivāciju ir krietni vien grūtāk, nekā oficiālās cīņās. Igaunijā būs pavisam citas emocijas. Visas komandas būs spēkos ļoti līdzīgas. Jā, Dānija, iespējams, ir nedaudz vājāka, bet ne apspēlējama ar pusi spēka. Igauņi pēdējās pārbaudes spēlēs ir apspēlēti, oficiālās spēlēs viņiem zaudēts, būs interesanti,” saka Latvijas izlases pirmā tempa uzbrucējs Viktors Koržeņevičs.

Komandas sākumsastāvs ieguvis zināmas aprises

Ar savainojuma sekām joprojām cīnās Armands Celitāns, kurš kopā ar izlasi trenējas, taču joprojām pēc individuālas programmas. Šobrīd šķiet, ka šovasar viņš izlasei palīgs nebūs, ka pirmā tempa pozīciju padara vēl plānāku. Laiku un iespējas iekļūt izlasē nav radis gados jaunais „Biolars/Jelgava” spēlētājs Pēteris Aukmanis… Valstsvienības galvenais treneris Raimonds Vilde pauž viedokli, ka Pēteris komandai blokā noteikti būtu noderējis, taču, kā ir tā jādzīvo.

Otrā tempa uzbrucēju pozīcijā trenera arsenālā ir trīs spēkos līdzīgi volejbolisti Ansis Medenis, Aivars Petruševics un Lauris Iecelnieks – katrs ar saviem plusiem un mīnusiem. No trio nedaudz atpaliek Romāns Saušs, kurš sezonas beigās iedzīvojies potītes savainojumā. Ja komandai pirmais mačs būtu jāaizvada šovakar, tad sākumsastāvā laukumā dotos divi no augstāk minētā trio, kā arī Deniss Petrovs, Viktors Koržeņevičs, Jānis Vāvers, Gundars Celitāns un Ingars Ivanovs libero pozīcijā. Grieķijā sevi labi apliecinājis Hermans Egleskalns, taču, ja spēlēt varēs Gundars, tad pieļaujams, ka Egleskalns paliks rezervē. Līdz nedēļas nogales cīņām Rakverē laiks vēl ir, un Vilde teic, ka katrā konkrētajā mačā spēlēs tie, kuri tobrīd būs labākajā kondīcijā.

Tāpat treneris kliedēja izskanējušās runas, ka Egleskalns varētu tikt izmantots otrā tempa uzbrucēja pozīcijā. Tā ir pavisam cita opera, diagonālei uzbrukt no ceturtās zonas ir sarežģīti. Lai gan Hermans pie tīkla ceturtajā zonā izskatās pietiekami labi, vēl nāktos tikt galā ar servju uzņemšanu, te viņam prakse ir ļoti minimāla. „Var jau domāt un darīt dažādi, taču mums nav laika eksperimentiem. Mums servju uzņemšana sagādā nopietnas problēmas, tāpēc tās ir tikai spekulācijas,” saka Vilde.

Pirmo maču 2014. gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā mūsu izlase aizvadīs jau piektdien, kad pulksten 17.00 tiksies ar Dāniju, bet sestdien un svētdien cīnīsies attiecīgi ar baltkrieviem un igauņiem. Cīņu par ceļazīmi uz finālturnīru turpinās divas labākās komandas.

Krietni vien klusāk PČ kvalifikācijas turnīram gatavojas mūsu dāmas, kuras sacensības aizvadīs tepat Daugavpilī, spēkojoties ar Lietuvas, Islandes un Igaunijas valstsvienībām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-21 18:09, pirms 11 gadiem
"kas mūsu volejbolistiem jāaizvada jau šajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Rakverē." izskatās, ka rakstnieks celmiņš ir viens no tiem, kurš vidusskolu ir beidzis bez eksāmenu kārtošanas.
kurā datumā sākas? spēļu laiki? vai LTV7 rādīs?
kārtējais copy/paste palags...

     [+] [-]

, 2013-05-21 20:20, pirms 11 gadiem
UZVAREES!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-21 22:53, pirms 11 gadiem
Lai jau Gunčam veicas pamatsastāvā. Bet nevaru atcerēties nevienu maču ar Gunču pamatsastāvā, kuru Latvijas izlase ir uzvarējusi,varbūt kaut kad sen...sen.

     [+] [-]

, 2013-05-22 12:19, pirms 11 gadiem
Inalra rakstīja: Lai jau Gunčam veicas pamatsastāvā. Bet nevaru atcerēties nevienu maču ar Gunču pamatsastāvā, kuru Latvijas izlase ir uzvarējusi,varbūt kaut kad sen...sen.
Švaki atceries - pēdējo reizi kad Gunča spēlēja izlasē bija pirms diviem gadiem (2011. septembrī) un tad tika uzvarēta Ungārija (Olimpiādes atlases mači). Mači notika Zemgales Olimpiskajā centrā.