Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gofāns pārspēj Džokoviču, svinot karjeras lielāko uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gofāns pārspēj Džokoviču, svinot karjeras lielāko uzvaru
Davids Gofāns ar sesto mēģinājumu beidzot uzvarēja Novaku Džokoviču
Foto: Reuters/Scanpix

Montekarlo "Masters 1000" turnīra pusfinālā sestdien nebūs gaidītā Rafaela Nadala un Novaka Džokoviča 50. dueļa, jo Serbijas tenisists ceturtdaļfinālā pēdējā setā nenosargāja breika pārsvaru un ar rezultātu 2:6, 6:3, 5:7 zaudēja Davidam Gofānam.

Novaks Džokovičs šonedēļ visās trīs spēlēs bija iesaistīts trīs setu cīņās un nebija tālu no zaudējuma jau pirmajos divos mačos. Žils Simons viņu pažēloja, nespējot izservēt maču, un zaudēja ar rezultātu 3:6, 6:3, 5:7, bet Pablo Karenjo Busta ar 2:6, 6:4, 4:6 Džokovičam zaudētajā cīņā pēdējā setā pie rezultāta 4:4 neizmantoja divas breikbumbas.

Šodien ceturtdaļfinālā pret Davidu Gofānu bijušajam ranga līderim bija nedēļas pirmais mačs, kurā viņš zaudēja 1. setu un pirmais, kurā viņš pats izsēja pārsvaru pēdējā setā un attiecīgi arī zaudēja. Gofāns Džokoviču pieveica pirmoreiz sešos mačos un svinēja karjeras lielāko uzvaru, pirmoreiz (1-14) apspēlējot Top 3 tenisistu. Gofāna līdzšinējā lielākā uzvara gūta pagājušā gada martā Indianvelsā pret tā laika ceturto numuru Stenu Vavrinku.

Gofāns piektdienas cīņu Montekarlo sāka ļoti strauji un jau pirmajā geimā ar agresīvu tenisu nopelnīja breiku. Brīdī, kad Džokovičs apjauta problēmu svaru, viņš jau bija iedzinējos ar diviem breikiem un 1. setu izglābt nespēja. Beļģim 2. seta trešajā geimā bija divas breikbumbas, lai iegūtu seta un breika pārsvaru.

Pirmo viņš izniekoja ar "backhand" sitienu tīklā, bet otro nespēja izmantot, kad pavirši nospēlēja izgājienā pie tīkla, un Džokovičs izcēlās ar "forehand" apvedošo sitienu pa līniju. Džokovičs ar lielām pūlēm uzvarēja nepilnu deviņu minūšu ilgā geimā, bet pēc tam izcēlās ar "sauso" breiku, salaužot līdz tam brīdim dominējošo Gofānu, kurš atgūties spēja tikai tad, kad 3. setā bija iedzinējos ar breiku.

Pēdējā setā pirmais breiks notika jau pirmajā geimā, kurā Davids pēc 0:40 sākuma spēja atspēlēt tikai divas no trim breikbumbām. Gofāns bija iedzinējos ar 0:2 un 15:40, bet nepadevās un ar agresīvu spēli atspēlēja abas breikbumbas, izvairoties no vēl lielākām nepatikšanām. Kopš tā brīža kortā bija Gofāna uzbrukuma dominēšana pār Džokoviča aizsardzību. Nole 13.5 minūtes ilgušajā sestajā geimā atspēlēja piecas breikbumbas un drīz bija vadībā ar 4:2.

Divus geimus vēlāk viņam servi nosargāt neizdevās. Džokovičs astoto geimu sāka ar dubultkļūdu, pēc tam Gofānam palīdzēja tīkls, no kura bumbiņa veiksmīgi nokrita pretinieka laukuma pusē. Trešo punktu pēc kārtas beļģis ieguva ar "dropšotu". Džokovičam no 0:40 bedres izrāpties neizdevās – atspēlēta tikai pirmā breikbumba (ar "dropšotu"), bet otro Gofāns realizēja ar neatvairāmu "backhand" sitienu pa līniju – 4:4.

Gofāna uzbrukuma teniss tika atalgots arī 12. geimā, kad viņš pie 6:5 uzņemšanā nervozā galotnē ar piekto mačbumbu pielika punktu. Džokovičs divas atspēlēja pats, izceļoties ar eisu un "forehand" sitienu pa līniju, bet vēl divas Gofāns izniekoja ar "backhand" kļūdām, iesitot tīklā. Serbijas tenisists šajā geimā arī neizmantoja divas iespējas tikt līdz taibreikam, otrajā gadījumā 27 sitienu nogurdinošu izspēli pabeidzot ar "forehand" autu. Mača pēdējās trīs izspēles bija Džokoviča "forehand" kļūdas – divas nepiespiestās (autā un tīklā), bet pēdējā piespiestā kļūda (vēl viens sitiens tīklā) ar Gofāna palīdzību.

Gofāns trešo reizi sasniedza "Masters" pusfinālu, pirmie divi viņam bija pagājušā gada pavasarī Indianvelsā un Maiami. Gofāns ar 23 panākumiem ir sezonas uzvaru līderis, par vienu uzvaru apsteidzot savu pusfināla pretinieku Rafaelu Nadalu. Deviņkārtējais Montekarlo čempions pēdējā ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:4 apspēlēja Djego Švarcmanu. Argentīnas tenisistam tas bija pirmais "Masters" ceturtdaļfināls.

Sezonas uzvaru līderi

VTenisistsU-Z
1.Davids Gofāns23-7
2.Rafaels Nadals22-5
3.Džeks Soks20-6
4.Rodžers Federers19-1
5.Dominiks Tīms18-9
Alberts Ramoss18-11

3. kārtā zaudējušā Endija Mareja atbrīvotajā zara augšgalā pusfinālu veido divi tenisisti, kuri pirmoreiz tikuši līdz "Masters" pusfinālam – pasaules pirmo numuru vakar izslēgušais Alberts Ramoss un Luka Puije. Spānis ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:7(5), 6:2 pieveica Marinu Čiliču, bet francūzis atspēlējās mačā pret Pablo Kuevasu – 6:0, 3:6, 7:5. Urugvajas tenisists izlaida uzvaru, pēdējā setā no 5:3 zaudējot četrus geimus pēc kārtas.

"Monte-Carlo Rolex Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(10) David Goffin – (2) Novak Djokovic6:2 3:6 7:5
(4) Rafael Nadal – Diego Schwartzman6:4 6:4
(15) Albert Ramos-Vinolas – (5) Marin Cilic6:2 6:7(5) 6:2
(11) Lucas Pouille – (16) Pablo Cuevas6:0 3:6 7:5

  -3 [+] [-]

, 2017-04-21 20:57, pirms 7 gadiem
Gulbis plosto? Purva bridēja gēni?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-21 21:57, pirms 7 gadiem
Gulbis rīt spēlē Barselonas kvaļos

     [+] [-]

, 2017-04-22 10:03, pirms 7 gadiem
Gofāns reāls malacis,ko var panākt ar raksturu un darbu,tāpat kā kādreiz viena izcilnieka noniecinātais Bautista Aguts,riktīgs kaplis.