Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" play-off sāk ar zaudējumu pēdējās sekundēs

Rolands Eliņš

"Warriors" play-off sāk ar zaudējumu pēdējās sekundēs
Deivids Lī un Stefans Karijs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt sākušās izslēgšanas spēles, kurās pirmo zaudējumu cietusi Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas „Warriors”. „Warriors” piedzīvoja sakāvi cīņā ar Denveras „Nuggets” (95:97), kuras rindās izšķirošo grozu tikai 1,3 sekundi pirms spēles beigām guva Andrē Millers.

Goldensteitas „Warriors” izslēgšanas spēlēs bija iekļuvusi tikai otro reizi pēdējo 19 gadu laikā, taču play-off pieredze kopā ar „Warriors” bija tikai latviešu centram Andrim Biedriņam, kurš šodien laukumā neizgāja. Savukārt „Warriors” līderim Stefenam Karijam šī bija pirmā reize, kad viņš NBA laukumā iziet pēc regulārās sezonas beigām, un viņa satraukumu bija iespējams manīt arī pret Denveras „Nuggets”, jo Karijs garām aizmeta savus pirmos deviņus metienus no spēles. „Nuggets” tikmēr spēli aizvadīja bez saviem līderiem Danilo Galināri un vienmēr aktīvā Keneta Farīda.

Pat par spīti Karija neveiksmīgajam spēles sākumam „Warriors” prata iegūt pārsvaru pirms puslaika pārtraukuma, jo sekmīgi darbojās citi līderi – Deivids Lī un Klejs Tompsons (attiecīgi deviņi un 15 punkti puslaikā), kamēr „Nuggets” otrās ceturtdaļas pirmajās sešās minūtēs tā arī nespēja realizēt nevienu metienu no spēles. Samērā ātrā tempā aizvadītais pirmais puslaiks noslēdzās ar 48:44 „Warriors” labā.

Trešajā ceturtdaļā atdzīvojies bija Karijs, taču „Warriors” pēc diviem Korija Brūvera tālmetieniem ceturtdaļas izskaņā nokļuva iedzinējos 64:72. Tiesa, lielāka problēma „Warriors” sagaidīja pēdējās ceturtdaļas sākumā, kad pēc caurgājiena un Džaveila Makgī pārkāpuma ļoti neveiksmīgi uz grīdas piezemējās Deivids Lī. Viņš gan trāpīja vienu no diviem soda metieniem, un likās jau, ka viss beidzies veiksmīgi, taču pēc soda metiena izpildes Lī, dodoties aizsardzībā, sāpēs saķēra savu augšstilbu un laukumu spēja pamest tikai ar komandas biedru palīdzību. Lī spēlē vairs neatgriezās, bet pirms tam bija guvis 10 punktus un savācis 14 atlēkušās bumbas.

Taču „Warriors” arī bez viņa spēja likvidēt rezultāta starpību, un Karija tālmetiens 14 sekundes pirms mača beigām panāca neizšķirtu 95:95. Pēdējais vārds gan piederēja „Nuggets”, konkrētāk veterānam Andrē Milleram, kurš sekmīgi apspēlēja debitantu Dreimondu Grīnu un caurgājienā guva uzvaras grozu (97:95), ļaujot savai komandai izvirzīties vadībā arī sērijā (1:0).

37 gadus vecais Millers bija pārliecinoši rezultatīvākais savā komandā (28 punkti), bet double-double savāca Vilsons Čendlers (11 punkti, 13 atlēkušās bumbas). Savukārt „Warriors” komandā ar 22 punktiem atzīmējās Klejs Tompsons, bet centrs Endrjū Boguts savāca 14 atlēkušās bumbas un bloķēja četrus pretinieku metienus.

Rezultāts sērijā 1:0 „Nuggets” labā, nākamā spēle naktī uz 24. aprīli 5.30 pēc Latvijas laika.

Entonijs un ”Knicks” sāk ar uzvaru

Ņujorkas spožās gaismas Karmelo Entonijam vairs nav nekāds jaunums, ko pierādīja arī šīs nakts mačs pret leģendām apvīto Bostonas „Celtics”. Entonijs jau pašā mača sākumā guva 10 ātrus punktus, ar skaistu bumbas triecienu grozā no augšas izcēlās Dž. R. Smits, taču „Celtics” tomēr prata iegūt pārsvaru pirms puslaika pārtraukuma (53:49). „Celtics” atradās vadībā arī vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā, jo lielisku spēli aizvadīja Džefs Grīns, kurš nospēlēja 46 minūtes un guva 26 punktus.

Taču spēles beigas piederēja mājiniekiem no Ņujorkas, kuru rindās vairākus svarīgus tālmetienus realizēja Entonijs, savā vietā īstajā brīdī bija arī veterāns Kenjons Mārtins, kā arī spēles pēdējā minūtē savu pieredzi izmantoja un pretiniekam bumbu atņēma NBA 18 sezonas aizvadījušais Džeisons Kids. Lai arī Entonijs spēlē guva 36 punktus (metieni no spēles 13/29), „Knicks” savu uzvaru (85:78) izcīnīja ar aizsardzību, pēdējā ceturtdaļā ļaujot pretiniekiem gūt tikai astoņus punktus, kā arī spēlē kopumā piespiežot „Celtics” kļūdīties 21 reizi.

Rezultāts sērijā 1:0 „Knicks” labā, nākamā spēle naktī uz 24. aprīli 3:00 pēc Latvijas laika.

Bruklina piedzīvo pirmo play-off uzvaru mājās

„Nets” komanda, kura tikai nesen par savām mājām sāka saukt Bruklinu, šonakt izcīnījusi pirmo uzvaru izslēgšanas spēlēs, ar 106:89 pieveicot Čikāgas „Bulls” vienību. Izšķirošā izrādījās spēles otrā ceturtdaļa, kurā „Nets” realizēja 16 no 20 metieniem no spēle, gūstot 35 punktus un panākot 25 punktu pārsvaru, kuru „Bulls” izdevās nedaudz sadeldēt, taču ne atspēlēt pilnībā.

„Nets” centrs Bruks Lopess ļoti labprāt izmantoja Žoakima Noā nedienas ar veselību (tikai 13 minūtes laukumā) un guva 21 punktu, vairumu no tiem tieši otrajā ceturtdaļā. 22 punktus un septiņas piespēles komandas rēķinam pievienoja Derons Viljamss, kamēr Karloss Būzers (25 punkti) un Neits Robinsons (17 punkti) neveiksmīgi centās izraut „Bulls” uzvaru arī mača otrajā puslaikā, kad uzvarētājs jau bija puslīdz skaidrs (Būzers nospēlēja 45 minūtes).

Rezultāts sērijā 1:0 „Nets” labā, nākamā spēle naktī uz 23. aprīli pulksten 3:00 pēc Latvijas laika.

”Clippers” sāk pārliecinoši, ierāda vietu ”Grizzlies” aizsardzībai

Losandželosas „Clippers”, kura šosezon pārspēja kluba rekordu izcīnīto uzvaru ziņā, ļoti pārliecinoši uzsākusi arī izslēgšanas spēļu dueli pret Memfisas „Grizzlies”. Lielāko daļu mača „Clippers” atradās nelielā vadībā, taču prata ieslēgt nākamo ātrumu brīdī, kad tas bija nepieciešams visvairāk, proti, ceturtajā ceturtdaļā, kurā guva 37 punktus, un uzvarēja ar 112:91.

„Grizzlies” garie spēlētāji Gazols un Rendolfs sagādāja grūtas dienas gan Bleikam Grifinam, gan Deandrē Džordanam, kuri kopā guva tikai 13 punktus, turklāt Grifins spēli pabeidza priekšlaicīgi sešu noteikumu pārkāpumu dēļ. Taču „Clippers” pārsvars ārējā līnijā bija nenoliedzams, un gan Kriss Pols (23 punkti), gan Čonsijs Bilapss (14), gan Džamals Kroufords (13), gan Eriks Bledso (15) prata nosvērt svaru kausus savas komandas labā. Samērā nepierasti arī bija vērot, kā „Grizzlies”, kura sezonas gaitā savāca 52% atlēkušo bumbu (otrais labākais rādītājs līgā), šonakt spēja izcīnīt tikai 23 atlēkušās bumbas, uz pusi mazāk nekā „Clippers” (47).

Rezultāts sērijā kļuvis 1:0 „Clippers” labā, nākamā spēle naktī uz 23. aprīli pulksten 5:30 pēc Latvijas laika.

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Celtics-Knicks78:85Grīns 26 Entonijs 36
Warriors-Nuggets95:97Tompsons 22 Millers 28
Bulls-Nets89:106Būzers 25 Viljamss 22
Grizzlies-Clippers91:112 Beiless 19 Pols 23

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Karmelo Entonijs"Knicks"36punkti
Vilsons Čendlers"Nuggets"13atlēkušās bumbas
Džarets Džeks"Warriors"10rez. piespēles
Endrjū Boguts"Warriors"4bloki
Karmelo Entonijs"Knicks"4pārtvertas bumbas
Karmelo Entonijs"Knicks"4tālmetieni

Izmantotie resursi:
NBA.com: League Pass Splash
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 69 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2013-04-21 07:30, pirms 11 gadiem
Andrim PO cieniga statistika.
Bet Denvera malači, ļoti patīk šī komanda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-21 08:16, pirms 11 gadiem
Peec tabulas redzams, ka denverai veel speele pret grizlijiem

Komandas Rezultāts Rezultatīvākie
Celtics-Knicks 78:85 Grīns 26 Entonijs 36
Warriors-Nuggets 95:97 Tompsons 22 Millers 28
Bulls-Nets 89:106 Būzers 25 Viljamss 22
Grizzlies-Nuggets
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-21 08:47, pirms 11 gadiem
GO KNICKS!!!

  -2 [+] [-]

, 2013-04-21 09:01, pirms 11 gadiem
Kā var atstāt garo spēlētāju segt mazo, pēdejās sekundēs. Nez cik nopieta trauma Lī ... Izskatās, ka varētu būt interesanta sērija.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-21 09:01, pirms 11 gadiem
kopš kura laika zaudējums ar diviem punktiem ir SAKĀVE.....tas ir sakarīgs zaudējums nevis sakāve
Slēpts komentārs: Bulls-Celtics
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 09:18, pirms 11 gadiem
Vai ta chonsijs nebija notraumējies līdz sezonas beigām?

es gan viņam nenovēlu neko sliktu

     [+] [-]

, 2013-04-21 09:46, pirms 11 gadiem
Nuggets malači! Žel, ka grizzlies tik nevarīgi bija. Jācer, ka saņemsies uz nākamajām spēlēm. Negribu kliperus redzēt ejam tālāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 09:54, pirms 11 gadiem
Tas tāpēc, ka Andris nelaida laukumā!
Slēpts komentārs: Hellrevenger

 +14 [+] [-]

, 2013-04-21 09:57, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Pa ilgiem laikiem paskatījos NBA play off spēli startp Knicsk un Celtics. Ja godīgi, tad esmu smagi vīlies. Visu saslavētais NBA likās nenormāli pārslavēts. Kaut vai pēdējās 5 min 4.ceturdaļā. Spriedzei jābūt milzīgai, faniem vienkārši vajadzētu dzīt pretiniekus izmisuma un utt, bet no tā visa neredzēju praktiski neko.... No fanu puses tikai Defense, defesnce... un tas tikai ik pa laika. Bumbas kustība praktiski NEKĀDA. 15-20 sekundes nodriblē bumbu Rondo vai Karmello un tad met pāri sedzējām, cerot, ka kaut kas iekritīs. Ok no Knicks puses vēl bija kaut kāda bumbas kustība, savukārt Celtics tāda praktiski vispār neeksistēja...
Rezumējot, laikam tomēr labāk pie sirds iet Eurolīgas playofi. Kaut vai atmosfēras ziņā tā ir krietni pārāka. Ok, individuālais līmenis nav tik augsts, tomēr spēles izpratne un komandas spēle ir daudz augstākā līmenī.
Ļoti interesants viedoklis, ņemot vērā, ka Rondo nav spēlējis jau pāris mēnešus

  +5 [+] [-]

, 2013-04-21 10:01, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Pa ilgiem laikiem paskatījos NBA play off spēli startp Knicsk un Celtics. Ja godīgi, tad esmu smagi vīlies. Visu saslavētais NBA likās nenormāli pārslavēts. Kaut vai pēdējās 5 min 4.ceturdaļā. Spriedzei jābūt milzīgai, faniem vienkārši vajadzētu dzīt pretiniekus izmisuma un utt, bet no tā visa neredzēju praktiski neko.... No fanu puses tikai Defense, defesnce... un tas tikai ik pa laika. Bumbas kustība praktiski NEKĀDA. 15-20 sekundes nodriblē bumbu Rondo vai Karmello un tad met pāri sedzējām, cerot, ka kaut kas iekritīs. Ok no Knicks puses vēl bija kaut kāda bumbas kustība, savukārt Celtics tāda praktiski vispār neeksistēja...
Rezumējot, laikam tomēr labāk pie sirds iet Eurolīgas playofi. Kaut vai atmosfēras ziņā tā ir krietni pārāka. Ok, individuālais līmenis nav tik augsts, tomēr spēles izpratne un komandas spēle ir daudz augstākā līmenī.

Labāk NBA vairs neskaties. Rondo sēdējā uz soliņa žaketē un vakar laukumā nebija. Ar ko atšķiras NBA no eirolīgas? Eirolīgā 5x vairāk tiek likti garo spēlētāju bloki un tas pats Navarro vai kāds cits mazais skrien 15 sekundes apkārt tiem līdz kaut ko izveido.

Vienīgais - atmosfēras, protams, nesalīdzīnāt kādas tās ir Spānijā, Griekijā... Redzēs kā būs NBA uz konferenchu fināliem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2013-04-21 10:04, pirms 11 gadiem
Ha ha ha, labi uzrakstīts - "Bruklina PIEDZĪVO pirmo play-off uzvaru mājās"
Tad jau varēja arī virsrakstā likt - "Warriors" play-off IZCĪNA zaudējumu pēdējās sekundēs"

  +4 [+] [-]

, 2013-04-21 10:05, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Pa ilgiem laikiem paskatījos NBA play off spēli startp Knicsk un Celtics. Ja godīgi, tad esmu smagi vīlies. Visu saslavētais NBA likās nenormāli pārslavēts. Kaut vai pēdējās 5 min 4.ceturdaļā. Spriedzei jābūt milzīgai, faniem vienkārši vajadzētu dzīt pretiniekus izmisuma un utt, bet no tā visa neredzēju praktiski neko.... No fanu puses tikai Defense, defesnce... un tas tikai ik pa laika. Bumbas kustība praktiski NEKĀDA. 15-20 sekundes nodriblē bumbu Rondo vai Karmello un tad met pāri sedzējām, cerot, ka kaut kas iekritīs. Ok no Knicks puses vēl bija kaut kāda bumbas kustība, savukārt Celtics tāda praktiski vispār neeksistēja...
Rezumējot, laikam tomēr labāk pie sirds iet Eurolīgas playofi. Kaut vai atmosfēras ziņā tā ir krietni pārāka. Ok, individuālais līmenis nav tik augsts, tomēr spēles izpratne un komandas spēle ir daudz augstākā līmenī.
Nevajag spriest pēc vienas spēles, piemēram Nuggets fani sagādāja labu atmosfēru. Noteikti skaties, kad spēle notiks Oracle arēnā, tad toč sajutīsi atmosfēru. Heat fani arī labi mēdz būt.

     [+] [-]

, 2013-04-21 10:05, pirms 11 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Ļoti interesants viedoklis, ņemot vērā, ka Rondo nav spēlējis jau pāris mēnešus
Jap, mana vaina. Tas bija Pierce
Jebkurā gadījumā ar to visu gribēju teikt, ka komandas spēle kā tāda praktiski neeksistē! Trula uzbrukuma laika nodriblēšana, tad ap 15s, viens spēlētājs uzliek bloku, savukārt otrs cenšas atbrīvoties. Ja sanāk, tad metiens +- okey, ja tomēr nē, tad jāmet pāri sedzēja rokām + palielā atlēciena...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 10:07, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nevajag spriest pēc vienas spēles, piemēram Nuggets fani sagādāja labu atmosfēru. Noteikti skaties, kad spēle notiks Oracle arēnā, tad toč sajutīsi atmosfēru. Heat fani arī labi mēdz būt.
Par to es nešaubos, vienkārši izstāstu savu redzējumu un viedokli. Protams, ka pēc vienas spēles nevar spriest par visu līgu, tomēr secinājumus izdarīt var!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 10:08, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Jap, mana vaina. Tas bija Pierce
Jebkurā gadījumā ar to visu gribēju teikt, ka komandas spēle kā tāda praktiski neeksistē! Trula uzbrukuma laika nodriblēšana, tad ap 15s, viens spēlētājs uzliek bloku, savukārt otrs cenšas atbrīvoties. Ja sanāk, tad metiens +- okey, ja tomēr nē, tad jāmet pāri sedzēja rokām + palielā atlēciena...
Bet vaitad tā arī nav komandas spēle? Kad viens liek bloku, un otrs cenšas atbrīvoties, trešais izpilda savu uzdevumu un, ja pretinieks nosedz visas piespēļu līnijas, tad loģiski, ka jāiet ir viens uz viens. Kā savādāk ir jāsaprot komandas spēle?

Kas savādāk ir Eirolīgā? Tur necenšas atbrīvoties no sedzējiem, tur viss ir savādāk?

  +5 [+] [-]

, 2013-04-21 10:09, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Par to es nešaubos, vienkārši izstāstu savu redzējumu un viedokli. Protams, ka pēc vienas spēles nevar spriest par visu līgu, tomēr secinājumus izdarīt var!
Kādus secinājumus? NBA ir labākā un skatāmākā līga Pasaulē, un Eirolīga nav pat tuvu.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 10:11, pirms 11 gadiem
Kā Andrim iet? Negrib ātrāk to sezonu beigt?

  +2 [+] [-]

, 2013-04-21 10:16, pirms 11 gadiem
Pirms spēles NYK-BOS biju par Knicks, bet spēles laikā tā krita acīs individuālisms no šīs komandas līderu puses, ka radās iekšēja sajūta: nē labāk lai uzvar manis nekad nemīlētākā Bostona. Entonijs galīgi vienveidīgs, pamāna, pamāna un metiens, redzēsim vai ar tādu spēli viņiem pietiks, lai tiktu otrajā kārtā. J.R un Feltons arī cenšas neatpalikt. Skaistu izspēļu vispēr nebija. Bostonai vismaz Pīrs un vel daži labi ko sakarīgu izspēlēja.

     [+] [-]

, 2013-04-21 10:19, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Bet vaitad tā arī nav komandas spēle? Kad viens liek bloku, un otrs cenšas atbrīvoties, trešais izpilda savu uzdevumu un, ja pretinieks nosedz visas piespēļu līnijas, tad loģiski, ka jāiet ir viens uz viens. Kā savādāk ir jāsaprot komandas spēle?

Kas savādāk ir Eirolīgā? Tur necenšas atbrīvoties no sedzējiem, tur viss ir savādāk?
Par kādām piespēļu līnijām iet runā? Man drīzāk izskatījās, ka bumbas kustība kā tāda praktiski neeksistē!
Runājot par NBA kā skatāmāko līgu, nu tas ir subjektīvs viedoklis. Lai gan jāatzīst, ka spēlētāju individuālais līmenis ir daudz augstāks kā Eirolīgā.
p.s. šī diskuija var ievilkties un ievilkties, jo pārsvarā viss balstās uz subjektīva viedokļa. Vienkārši izteicu savu redzējumu un vilšanos. Tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 10:20, pirms 11 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: "Lūzeru komanda" LAC uzvar,cik pretīgi.
Vismaz AB varēja uzlaist laukumā,bet GSW zaudēs 4:1..
NYK 4:2 BOS.
neko darīt BOS totāli novājināta.
Buļļi var uzvarēt,bet laikam arī zaudēs.
Vecīt, pirmā replika visu pasaka par tavu loģisko domāšanu - Lūzeru komanda pēc tavām domām ir17 straight win un pārliecinoša play off vienība spēcīgajā rietumu konferencē. C,mon, ej uzlādē pelēko vielu.

     [+] [-]

, 2013-04-21 10:24, pirms 11 gadiem
Šonakt liela izvēle, ko skatīties. HEAT pats ar sevi, ja pietiks laika tad došu priekšroku OKC-HOU (KD&RWB pret JH) LAL-SAS atstāš citai reizei.

Kuras spēles vērosiet jūs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 10:28, pirms 11 gadiem
Paldies, kraaautrepe. Sirds uzreiz vieglāka palika. ^^

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 10:29, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Par kādām piespēļu līnijām iet runā? Man drīzāk izskatījās, ka bumbas kustība kā tāda praktiski neeksistē!
Runājot par NBA kā skatāmāko līgu, nu tas ir subjektīvs viedoklis. Lai gan jāatzīst, ka spēlētāju individuālais līmenis ir daudz augstāks kā Eirolīgā.
p.s. šī diskuija var ievilkties un ievilkties, jo pārsvarā viss balstās uz subjektīva viedokļa. Vienkārši izteicu savu redzējumu un vilšanos. Tas arī viss.
Tas, ka Tu nesaskati kombinācijas, nenozīmē, to, ka tādas nepastāv. Bumba var nenonākt ne pie viena, bet pārejie spēlētāji tai pat laikā ar savu darbību izveidos koridorus un aizsegus, lai spēlētājs tiktu pie viegla metiena. Tas ir profesionāls basketbols un, ja tiešām kāds domā, ka NBA spēlē tikai individuāli, tad jābeidz skatīties basketbols.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-21 10:32, pirms 11 gadiem
Izskatas ka Biedrinsh baigi ardijies pa solinju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-21 10:36, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Izskatas ka Biedrinsh baigi ardijies pa solinju!
Un arī dušās.
1 2 69 komentāri