Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Selanē un Geclafs sekmē "Ducks" uzvaru pār NHL līderiem "Blackhawks"

Rolands Eliņš

Selanē un Geclafs sekmē "Ducks" uzvaru pār NHL līderiem "Blackhawks"
Tēmu Selanē gūst uzvaras vārtus
Foto:AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā spēkojās līgas līderes Anaheimas „Ducks” un Čikāgas „Blackhawks”, kuru duelī ar 4:2 pārāka bija „Ducks”, uzvaras vārtus gūstot somu veterānam Tēmu Selanē. Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts Raiens Geclafs, kurš spēli aizvadīja ar gripas simptomiem, bet tomēr spēja izšķirošajos brīžos panākt komandas uzvaru.

Čikāgas „Blackhawks” un Anaheimas „Ducks” diezgan pārliecinoši aizņem pirmās divas vietas Rietumu konferences turnīra tabulā, savus tuvākos sekotājus „Wild” un „Kings” apsteidzot par veseliem 12 punktiem. Šonakt abas šīs komandas spēkojās Anaheimā, kur „Ducks” bija uzvarējuši jau 12 spēlēs pēc kārtas, bet „Blackhawks” ar šo maču noslēdza savu četru spēļu izbraukuma sēriju.

Jau spēles otrajā minūtē rezultātu atklāja „Ducks” centra uzbrucējs Pīters Holends, kad pēc Lukas Sbisas metiena ripa atsitās pret bortu un nokļuva vārtu otrā pusē, kur Holendam vairs ne aizsargi, ne vārtsargs nespēja patraucēt gūt vārtus. Pāris minūtes vēlāk „Ducks” nokļuva arī vairākumā, taču šoreiz tas veiksmi nenesa, jo „Blakchawks” uzbrucējs Džonatans Teivss nobloķēja aizsarga metienu un aizskrēja izgājienā viens pret vārtsargu – 1:1.

Otrajā periodā divas iespējas spēlēt vairākumā radās jau viesiem, un otro no tām veiksmīgi izmantoja aizsargs Niks Ledijs, kurš ar precīzu tālšāvienu raidīja ripu vārtos, kamēr Viktors Stālbergs nosedza vārtsarga redzamības zonu. Jau 2:1, un tieši ar šādu rezultātu bija noslēgusies arī komandu sezonas pirmā spēle 12. februārī.

Rezultāts nemainījās līdz pat spēles 54. minūtei, un „Ducks” atbalstītāju balsis kļuva arvien klusākas, kad pēc Raiena Geclafa metiena atlēkušo ripu vārtos raidīja Bobijs Raiens, bet vēl minūti vēlāk Geclafs pārtvēra pretinieku piespēli viduszonā un uzsāka ātro uzbrukumu, kura laikā uzvilka aizsargu uz sevi un padeva ripu pilnīgi brīvajam somu veterānam Tēmu Selanē, kurš šādas iespējas izmanto nakts vidū un aizvērtām acīm – 3:2, un vadībā jau „Ducks”.

Viesi un NHL līderi „Blackhawks” gan centās vēl ko glābt, nomainot vārtsargu Koriju Kroufordu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas tikai ļāva Šeldonam Surejam ar metienu no savas zonas gūt ceturtos vārtus. Līdz ar to „Ducks” uzvarējuši jau 13 mājas spēlēs pēc kārtas, kas ir jauns kluba rekords, bet par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Geclafs, kurš par spīti gripas simptomiem spēja ar divām rezultatīvām piespēlēm izšķirošajos brīžos iedvesmot komandu uzvarai. Pēc spēles Geclafs bija tik noguris, ka pat neiznāca no komandas ģērbtuves aprunāties ar žurnālistiem.

„Ja pavērosiet, kā Geclafs ir spēlējis visu šo sezonu, redzēsiet, ka viņš vislabāk spēlē tieši visgrūtākajos brīžos,” pēc spēles izsakās Selanē, kurš šonakt guva savas karjeras 670. vārtus. „Viņš šobrīd aizvada elites cienīgu sezonu, un ir aizraujoši to vērot. Nepieciešams vienīgi alus un hot-dogs, labu sēdvietu arēnā pietiek.” Savukārt „Ducks” galvenais treneris Brūss Budrē atzinis, ka no rīta Geclafs slimības dēļ knapi spējis izkāpt no gultas.

Savukārt „Blackhawks” sastāvā nebija rodams Mariana Hosas vārds, līdz ar to Patriks Keins diezgan daudz spēlēja arī viņa vietā Teivsa maiņā un pamanījās atrasties laukumā visu četru zaudēto vārtu laikā, nopelnot lietderības koeficentu mīnus četri.

Īsumā citās spēlēs

Savu ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Minesotas „Wild”, kura ar 4:2 pārspējusi Detroitas „Red Wings”. Divus vārtus spēlē guva Devins Setoguči, bet „Wild” jau izvirzījusies Ziemeļrietumu divīzijas galvgalī, bet Detroitas „Red Wings” pēc šīs spēles dosies četru izbraukuma spēļu sērijā, kuru uzsāks ar divām spēlēm Anaheimā.

Pie uzvaras pēcspēles metienos tikusi arī Sanhosē „Sharks”, kura, trešajā periodā atspēlējoties no 1:3, ar rezultātu 4:3 pārspējusi Edmontonas „Oilers”, kas ļāva viņiem izvairīties no septītā zaudējuma pēdējās astoņās spēlēs.

Bet "Maple Leafs" uzvaru pār Tampabejas "Lightning" (4:2) ar trim rezultatīvām piespēlēm sekmējis libāņu izcelsmes kanādiešu uzbrucējs Nazems Kadri. Kadri šajā sezonā guvis jau 30 punktus 30 spēlēs, bet viņa "Maple Leafs" izcīnīja pirmo uzvaru pēdējās sešās spēlēs.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Lightning-Maple Leafs2:4
Wild-Red Wings4:2
Stars-Avalanche3:4
Sharks-Oilers4:3 PM
Blackhawks-Ducks2:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2013-03-21 08:39, pirms 11 gadiem
Kas pa speli, super, kautko tadu var tikai NHL redzet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-21 09:09, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Rakstīju,ka Blackhawks,Red Wings,Penguins un Canucks paņems kausu.
Bet izskatās ka Ducks tam pulciņam ar pievienojās un reāli var pacīnīties par kausu.
Kaut nu Ducks uzvarētu.
Tavas prognozes (Blackhawks,Red Wings,Penguins un Canucks) gan ir tādas netipiskas un oriģinālas!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-21 09:24, pirms 11 gadiem
Kas par sižetu...Pīle saplosa Melno Vanagu!

     [+] [-]

, 2013-03-21 09:27, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Rakstīju,ka Blackhawks,Red Wings,Penguins un Canucks paņems kausu.
Bet izskatās ka Ducks tam pulciņam ar pievienojās un reāli var pacīnīties par kausu.
Kaut nu Ducks uzvarētu.
Nu par Red Wings šaubos, viņiem būs krietni japacīnās lai playoffos tiktu.. Nav jau vairs tā pati komanda kas pāris gadus atpakaļ bija! Runājot par Ducks, pēc neveiksmīgi aizvadītas sezonas komanda atdzimusi kā fēniks. Tagad prognozēt kurš iegūs kausu ir neiespējami.

     [+] [-]

, 2013-03-21 10:32, pirms 11 gadiem
Rietumos Vankūvera mani diemžēl nepārliecina, Detroita arī ne, domāju, ka reālākie kandidāti ir Čikāga, LA, pīles. Ja man jāizvēlās viens melnais zirdziņš, tad šobrīd liktu uz Minesotu. Bet nu ja Kolumbusa turpinās tādā pašā tempā kā šobrīd... vispār kaut kas diezgan neticams.

     [+] [-]

, 2013-03-21 10:44, pirms 11 gadiem
bet vispār - viens no lielākajamiem pārsteigumiem (vismaz man) ir #1 rezultatīvāko "rūkiju" sarakstā. Kaut gan - pagājušajā sezonā, šķiet, pats titulētākais AHL spēlētājs: līgas rezultatīvākais, MVP, sezonas labākais debitants u.t.t. Labu zivtiņu Tampā nomakšķerējuši

     [+] [-]

, 2013-03-21 12:34, pirms 11 gadiem
Kas par spēli starp Čikāgu un Anaheimu.

Anaheima pamanījās uztaisīt gandrīz 2x vairāk spēka paņēmienus, kas spēles gaitā nokausēja Hawks un Anaheima Pāris minūtēs sameta 3 vārtus.

Tikai pēc spēles uzzināju ka Geclafs bijis slims. Pēc spēles īšti pateikt nevarēja

     [+] [-]

, 2013-03-21 13:47, pirms 11 gadiem
Kalvinators rakstīja: Kas par spēli starp Čikāgu un Anaheimu.

Anaheima pamanījās uztaisīt gandrīz 2x vairāk spēka paņēmienus, kas spēles gaitā nokausēja Hawks un Anaheima Pāris minūtēs sameta 3 vārtus.

Tikai pēc spēles uzzināju ka Geclafs bijis slims. Pēc spēles īšti pateikt nevarēja
Geclafs sogad spelee neticami labi. Tas arii ir viens no iemesliem, kapec Anaheimai tik labi iet. Otrs tas, ka Beauchemin un Souray spele stabili, progresejis arii Fauler. Tresais ir Fasts.
Interesanti, ka Budro stasanaas amatä päräk nav izmainijusi speles stilu, komanda kluvusi tikai disciplinetäka. Pastisiem, ka viniem ies täläk.
Anaheima ar Chicago varetu spelet Konfas finälä. Tas butu labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja