Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bulls" Čikāgā eksaminēs pirmgadnieku Lilardu un "Trail Blazers"

"Bulls" Čikāgā eksaminēs pirmgadnieku Lilardu un "Trail Blazers"
Čikāgas "Bulls" basketbolisti
Foto: AFP

Šonakt plkst. 2.00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā tiks aizvadīta spēle Čikāgā, "United Center" basketbola arēnā, kur vietējā "Bulls" vienība mērosies spēkiem ar Portlendas "Trail Blazers". Šī būs otrā un pēdējā abu komandu savstarpējā spēle šīs sezonas regulārajā turnīrā.

Čikāgas "Bulls" (36-30, 6.vieta Austrumos) klubs pēc aizvadītajā spēlē ciestā nepatīkamā un dramatiskā zaudējuma mēģinās šonakt savā laukumā pieveikt Portlendas "Trail Blazers" (31-36, 11.v. Rietumos) vienību, kas 14 no pēdējām 16 izbraukuma spēlēm cietusi neveiksmes.

Pirmdienas mačā pret Denveras "Nuggets" 7,1 sekundi pirms papildlaika beigām "buļļi" pēc Andrē Igudalas realizētā tālmetiena nokļuva iedzinējos ar vienu punktu, tomēr papildlaika izskaņā savā spēles pēdējā uzbrukumā devās "Bulls" vienība un noslēdza to sekmīgi, jo Joakims Noā veiksmīgi pielaboja komandas biedra neprecīzo metienu, gūdams divus punktus. Tiesneši izlēma šo epizodi noskatīties vēlreiz atkārtojumā, jo viņiem bija aizdomas, ka Noā bumbu pielabojis tad, kad tā jau bija pieskārusies groza stīpai, ko pēc NBA noteikumiem spēlētājs nedrīkst darīt. Tiesneši fiksēja, ka Noā patiešām pieskāries bumbai jau tad, kad tā skārusi stīpu, un neieskaitīja divus punktus par labu Čikāgai. Līdz ar to "Bulls" piedzīvoja neveiksmi ar 118:119.

"Mēs jutāmies it kā tā [uzvara - E.O.] mums tika nozagta," pēc mača teica "Bulls" uzbrucējs Karloss Būzers, kurš visā spēlē guva 14 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Komandas rezultatīvākais spēlētājs bija aizsargs Neits Robinsons, kurš izcēlās ar 34 punktiem (3p. - 6/8). Savukārt Luols Dengs pievienoja 21 punktu, bet Marko Belineli - 18 punktus.

Pret "Nuggets" četri "Bulls" spēlētāji laukumā pavadīja vairāk nekā 41 minūti. Dengs un Belineli vien katrs nospēlēja vairāk nekā 50 minūtes. Gaidāms, ka šonakt "Bulls" galvenajam trenerim Tomam Tibodē būs pieejams plašāks spēlētāju loks nekā iepriekšējā mačā, jo savainotais Tāžs Gibsons atgriezīsies ierindā. Iespējams, arī saspēles vadītāju Kirku Hainrihu ieraudzīsim laukumā, ja komandas treneri pirms mača pieņems lēmumu, ka iepriekš gūtā pēdas trauma viņam vairs netraucē pilnvērtīgi spēlēt.

Taču visvairāk, protams, Čikāgas atbalstītāji un arī citi NBA līdzjutēji gaida to brīdi, kad laukumā varēs ieraudzīt pirms nepilna gada ceļgala traumu guvušo Deriku Rouzu.

Portlendas vienības spēlētājus nenomoka nopietni savainojumi, taču arī, spēlējot pilnā sastāvā, komandai pēdējos divos mačos, kas abi tika aizvadīti izbraukumā, neizdevās tikt pie uzvarām. Pēdējais no zaudējumiem tika piedzīvots otrdien Milvoki, kad ar 95:102 tika atzīts vietējās "Bucks" vienības pārākums. "Trail Blazers" komanda mača otrajā ceturtdaļā pamanījās gūt vien astoņus punktus. Pēc pirmā puslaika tā atradās iedzinējos ar 27 punktiem. Lai arī spēles otrais puslaiks tika aizvadīts krietni vien veiksmīgāk, Portlendas basketbolistiem sasmelt visu izlieto ūdeni tomēr neizdevās.

Aizsargs Veslijs Metjūzs realizēja septiņus tālmetienus, kopā gūstot 28 punktus, bet centrs Lamarkuss Aldridžs pievienoja 21 punktu un 15 atlēkušās bumbas. Aldridžs, kurš abu komandu sezonas pirmajā duelī guva 18 punktus un iekrāja 13 bumbas zem groziem, pēdējos piecos mačos vidēji spējis gūt 26,8 punktus un izcīnīt 12,2 atlēkušās bumbas. Komandas līdera produktīvais sniegums gan nav nesis uzvaras pēdējos mačos - pēdējās 10 spēlēs gūtas piecas uzvaras un piedzīvoti tikpat zaudējumi.

Komandas pirmo savstarpējo cīņu šosezon aizvadīja 18.novembrī Portlendā. Toreiz pārāka ar 102:94 izrādījās mājinieku vienība. Metjūzs tajā spēlē guva 21 punktu (metieni no spēles - 9/15). Francūzis Nikolass Batūms 18.novembra spēlē realizēja piecus no 10 izmestajiem tālmetieniem un arī viņa kontā bija 21 gūts punkts.

Viens no "buļļu" līderiem pēdējās spēlēs bijis saspēles vadītājs Robinsons, kurš novembra spēlē pret Portlendu guva 18 punktus. Viens no īsākajiem līgas spēlētājiem pēdējos četros mačos vidēji guvis 23,0 punktus, realizēdams 12 no 22 izmestajiem tālmetieniem.

"Trail Blazers" vienībai šosezon izbraukumā veicies gaužām neveiksmīgi, jo 34 mačos gūtas vien deviņas uzvaras, taču jau šīs nakts spēlē tai ir visas iespējas uzlabot statistiku, jo īpaši tādēļ, ka zaudējums gaidāmajā cīņā vēl vairāk samazinātu iespējas pacīnīties par vietu gaidāmajā izslēgšanas turnīrā. Pašlaik Portlenda no Rietumos 8.vietā esošās Losandželosas "Lakers" vienības atpaliek par piecām uzvarām.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 31

  • 14


  +1 [+] [-]

, 2013-03-21 22:02, pirms 11 gadiem
Ceru, ka spēles gan Gibsons, gan Hainriks un tad buļļi paņems. Bet domāju ka arī bez viņiem Čikāga uzvarēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-21 22:51, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nav interesantu spēļu šoankt diemžēl, bet nu labi, jāskatās, kas ir - Noaha briesmīgais metiens un Nuggets uzvaru sērija..
Iemācies likt komatus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja