Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Bilbao sniegumā neko ārkārtēju neredzēju"

Andrejs Siliņš

Bagatskis: "Bilbao sniegumā neko ārkārtēju neredzēju"
Ainars Bagatskis
Foto: budivelnyk.ua

"Saprotam, ka tas būs sarežģīti, bet nevēlos pārspīlēt un nosaukt šo zaudējumu par traģēdiju - mēs spēlējām pret ļoti spēcīgu komandu," pēc neveiksmes pirmajā ULEB Eiropas kausa pusfināla spēlē pret "Bilbao Basket" savā laukumā (83:93) sacīja Kijevas "Budivelnik" galvenais treneris, latviešu speciālists Ainars Bagatskis.

"Gatavojoties šai spēlei, mēģinājām koncentrēties uz pacietību, koncentrācijas saglabāšanu un pārliecību par sevi. Diemžēl nebijām spējīgi pieturēties pie sava plāna. Iespējams, labais spēles sākums atstāja sliktas sekas," maču komentēja treneris Bagatskis. "Nespēlējām ar 200 procentiem. Nesaprotu, kāpēc ļāvām viņiem soda laukumā spēlēt tik labi kā tas notika. Ja nevari nosegt, vismaz sit pa rokām! Dabūsi piezīmi, bet neļausi gūt vieglus punktus! Parādījām sliktu sniegumu zem groziem, bet uzsitām tikai dažas piezīmes - tas runā pats par sevi. Kāpēc mums jātaupa sevi? Kāpēc mums jātaupa savu pretinieku rokas?"

""Bilbao" spēlē neko ārkārtēju neredzēju. Ticu, ka mums joprojām ir iespēja sasniegt finālu otrajā spēlē," pārliecināts bija Latvijas valstsvienības galvenais treneris. "Protams, saprotam, ka tas būs sarežģīti, bet nevēlos pārspīlēt un nosaukt šo zaudējumu par traģēdiju - mēs spēlējām pret ļoti spēcīgu komandu. Teicu puišiem, ka nav nekāda iemesla zaudēt ticību. Zaudējām šodien, bet varam uzvarēt rītdien! Basketbolā var notikt jebkas, mēs cīnīsimies. Mums noteikti priekšā ir daudz darba. Domāju, pats svarīgākais ir tikt galā ar saviem nerviem. Šodien gāja traki, bet nevaru teikt, ka kāds nebūtu vēlējies uzvarēt."

"Bilbao Basket" treneris Fotis Kacikaris "Mums tā bija ļoti svarīga uzvara. Šī bija pirmā dueļa spēle un izbraukumā - tāpēc jo īpaši svarīga. Bijām labi sagatavojušies un izstudējuši "Budivelnik" aizsardzības stilu. Kustējāmies labi paši, labi kustinājām bumbu, meklējām brīvas vietas un metienus. Manuprāt, pats galvenais bija tas, ka pieturējāmies pie spēles plāna. Spēlējām kā komanda ar savu spēles filozofiju. Pirmajā spēles daļā bija problēmas, sevišķi aizsardzībā. Spēlētāju pieredze un meistarība ļāva labi nospēlēt beigas, izcīnīt svarīgas bumbas zem groziem, iemest sarežģītus metienus."

"Esmu priecīgs, ka uzvarējām ar šādu starpību. Patiesībā "Budivelnik" ir ļoti spēcīga komanda. Ceturtdaļfinālā viņi izbraukumā nospēlēja ļoti labi, parādīja, ka ir komanda," pretinieku uzslavēja jaunais Krievijas izlases treneris. "Viņiem ir vairāki individuāli ļoti spēcīgi spēlētāji - Laionss, Drozdovs, Deleinijs. Daiņus Šalenga labi pazīst spāņu basketbolu. Protams, mājās spēlēt otro spēli ir ļoti labi. Esmu drošs, ka līdzjutēji mums palīdzēs. Tomēr mums jāsaglabā koncentrēšanās un labi jāsagatavojas. Mums ir savas problēmas, piemēram, nespējām apturēt Deleiniju - viņš mūs nogalināja. Tai pašā laikā labi nospēlējām pret Laionsu un Aņisimovu."

     [+] [-]

, 2013-03-21 12:48, pirms 11 gadiem
"Bilbao sniegumā neko ārkārtēju neredzēju, tādēļ izdomājām ka otrajā spēlē saņemsimies un šito palaidīsim vējā"

atvainojos par sarkasmu