Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Domāju, ka "Grand Slam" turnīros varēšu nospēlēt labi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Domāju, ka "Grand Slam" turnīros varēšu nospēlēt labi"
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Pasaules tūrē Latvijas sportiste Aļona Ostapenko izceļas arī ar citādiem tērpiem. Sarunājoties ar "Clay Tenis", mūsu vadošā tenisiste skaidro savu redzējumu un ieskicē perspektīvas sportiskajā jomā.

Kam dodat priekšroku kā modes cienītāja?
- Grūti pateikt, jo ne tikai sportā, bet arī dzīvē man patīk dažāda veida stili. Dažreiz man patīk tiešām trakas lietas, bet citreiz dodu priekšroku kam ļoti klasiskam. Tādi zīmoli kā "Brunello Cucinelli". Tas atkarīgs no garastāvokļa vai no tā, uz kurieni eju. Varu uzvilkt ko traku, varu iet super klasiska.

Tagad jūtaties klasiska vai traka?
- Man patīk drēbes spilgtās krāsās. Domāju, ka tenisā tas ir jauki. Mēs atrodamies tenisa laukumā, tas ir sports. Nav tā, ka jāiet uz svarīgu sanāksmi. Jūtos lieliski, valkājot šos tērpus, ko es izstrādāju kopā ar meiteni, kurai pieder uzņēmums ["DK One"] - mēs runājam par krāsām, par to, ko mēs vēlamies darīt.

Cik svarīgi ir doties laukumā, tērpjoties stilīgi?
- Svarīgākais ir tas, ka es jūtos ērti un neizskatos tāpat kā citas meitenes. Jūs varat redzēt, ka meitenes laukumā dažreiz ir vienādos tērpos. Tas ir mazliet… Nezinu, bet grūti spēlēt pret spēlētāju, kura valkā tādas pašas drēbes kā es.

Vai jums rūp tas, ko cilvēki saka par jūsu valkātajiem tērpiem?
- Godīgi sakot, nozīme ir tam, ka es to izbaudu. Lielākoties man ir vienalga, ko cilvēki par to runā. Ja cilvēki tevi zina, viņi runās vienmēr. Labu vai sliktu, bet viņi vienmēr runās. Tas ir slikti, kad cilvēki par tevi nerunā - tas nozīmē, ka vairs neesi interesants.

Vai meklējat savu vārdu tviterī un citos sociālajos medijos?
- Nē, godīgi sakot, nē. Tviterim daudz nesekoju - pēdējo reizi pārbaudīju, iespējams, pirms mēneša. Izmantoju tikai instagramu, bet nesēžu tur stundām ilgi - tikai skatos, ko publicē mani draugi.

Vai sieviešu tenisā vajag vairāk tādu personību kā jūs?
- Manuprāt, kādas meitenes ir pārāk līdzīgas un vienmēr cenšas būt tādas pašas kā pārējās. Domāju, ka katram ir jābūt īpašam, katram ir jābūt pašam. Man patīk tādi tēli kā Serēna, viņa ir tik liela personība. Arī tas, kā viņa ģērbjas laukumā. Dažreiz viņa valkā trakus tērpus, bet viņai tas izskatās ļoti labi. Viņa zina, kā atstāt iespaidu uz cilvēkiem.

Vai līdzjutējiem nav interesantāk, ja maču laikā tenisistēm ir kāda vārdu apmaiņa? Šādās situācijās esat bijusi vairākas reizes. Kā tas jūs ietekmē?
- Kad spēlēju pret kādu, kura man nepatīk, ļoti vēlos viņu pārspēt. Tas laukumā liek strādāt ar pilnu atdevi. Ja spēlētājai kāda pretiniece nepatīk, tas var nostrādāt dažādi - spēlētāja var kļūt izklaidīga, emocionāla un ļoti ātri aizkaitināma. Esmu tāds cilvēks, kurš šādās situācijās koncentrējas vēl vairāk.

Šķiet, ka jūs izbaudāt to, ka jūsu pretiniece dusmojas par jūsu attieksmi.
- Nav tā, ka es to izbaudu. Vienkārši cenšos netērēt savu enerģiju lietām, kurām nevajadzētu. Kad esmu laukumā, cenšos koncentrēties uz sevi, neskatīties, kas notiek apkārt, nenovērsties. Ja tērēsi savu enerģiju kaut kam citam, būs grūti to izmantot laukumā.

Vai esat kādreiz salauzusi raketi?
- Nedomāju, ka tas ir noticis tādā veidā. Varbūt vienkārši esmu nejauši salauzusi. Neesmu tā, kura lauž raketes.

Cik spēcīga jūtaties, lai izcīnītu vēl vienu "Grand Slam" titulu?
- Kā spēlētāja šogad jūtos vairāk nobriedusi un konsekventāka. Kad Dohā zaudēju vienspēļu turnīrā, sajutu, ka man bija jāuzvar. Vairāk mācos no šiem mačiem. Šo gadu sāku labi. Ja tā turpināšu un smagi strādāšu, domāju, ka varēšu labi nospēlēt "Grand Slam" turnīros.

Vai esat pievērsusies kādām jaunām aktivitātēm ārpus laukuma?
- Biju uz ekstrēmās braukšanas nodarbībām. Viņi man iemācīja driftu un visas tās lietas. Tas ir tik jautri! Viņi arī iemāca braukt pa ledu, jo manā dzimtenē ziemā snieg. Man patīk ekstrēmas lietas, piemēram, "amerikāņu kalniņi".

Vai pārsniedzat ātrumu ar savu "Porsche"?
- Tas, ko ieguvu pirms četriem gadiem Štutgartē. Tā ir tik lieliska mašīna! Man patīk braukt ātri, bet cenšos ievērot ātruma ierobežojumus. Ar katru gadu tie kļūst arvien stingrāki. Nevēlos iekļūt nepatikšanās!

Izmantotie resursi:
claytenis.com

     [+] [-]

, 2023-02-22 11:34, pirms gada
"Vienkārši cenšos netērēt savu enerģiju lietām, kurām nevajadzētu. Kad esmu laukumā, cenšos koncentrēties uz sevi, neskatīties, kas notiek apkārt, nenovērsties. Ja tērēsi savu enerģiju kaut kam citam, būs grūti to izmantot laukumā."

Ha-ha, to saka Aļona, kas regulāri strīdas ar tiesnešiem un rāda lielus autus, kad pretinieces sistā bumbiņa trāpījusi pa līniju.