Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Četri Latvijas pārstāvji šodien Austrumos sāk cīņu par Gagarina kausu

Četri Latvijas pārstāvji šodien Austrumos sāk cīņu par Gagarina kausu
Lauris Dārziņš
Foto: ak-bars.ru

Šodien turpinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) play-off jeb Gagarina kausa izcīņa, kurā par līgas galveno balvu cīnās 16 labākās komandas. Rietumu konferencē notiek ceturtdaļfinālu otrās spēlēs, savukārt Austrumos šodien risinās sērijas pirmie mači.

Izslēgšanas spēles ir laiks, kad sasniegumiem regulārajā sezonā vairs nav tik lielas nozīmes, kā varētu šķist. Ja komanda tagad izsēta ar pirmo numuru, tad nomināli tā skaitās favorīte, tomēr "play-off" viss sākas no nulles, komandas nopietni gatavojas, un ne vienmēr spēku samērs uz papīra izrādās tāds pats arī uz ledus. Motivācija, pašatdeve, fiziskā kondīcija, komandas vienotība un citi tamlīdzīgi faktori var palīdzēt it kā vājākām komandām izcīnīt uzvaras.

Rietumu konferences visos ceturtdaļfinālu pāros ir pārstāvji no Latvijas (kopsummā astoņi), savukārt tālāk no dzimtenes mūsu pārstāvniecība ir mazāka - Austrumu ceturtdaļfinālos mūsējie darbojas divos pāros (kopsummā četri).

Konferenču ceturtdaļfinālos katra sērija rit līdz 4 uzvarām, sērijas uzvarētāji iekļūs konferenču pusfinālos.

Kazaņas "Ak Bars" (#1) – Ņižņekamskas "Neftehimik" (#8)

Šajā pārī ir viens latviešu spēlētājs: "Ak Bars" devītais rezultatīvākais uzbrucējs Lauris Dārziņš. Regulārās sezonas 28 mačos viņš guva divpadsmit punktus (4+8) un nopelnīja lietderības koeficientu +1.

Tatarstānas derbijā Gagarina kausa divkārtējais ieguvējs "Ak Bars" tiek pozicionēts kā liels favorīts. Parasti derbiju rezultāts ir visai neprognozējums, tomēr šoreiz situācija cita. "Neftehimik" spēlē uzbrukuma hokeju, tās sastāvā darbojas līgas rezultatīvākais aizsargs Renats Mamaševs. Kazaņas klubs spēlē ne tikai uzbrukuma hokeju, bet arī ielaiž vismazāk vārtu Austrumos.

Omskas "Avangard" (#2) – Novosibirskas "Sibir" (#7)

Šajā pārī ir trīs mūsējie: Omskas klubā spēlē aizsargs Georgijs Pujacs (šodienas mačam viņš nav pieteikts), bet Novosibirskas klubā nodarbināts aizsargs Artūrs Kulda un galvenā trenera asistents Pēteris Skudra. Regulārās sezonas 50 mačos Pujacs sakrāja divpadsmit rezultativitātes punktus (1+11) un nopelnīja lietderības koeficientu +14, savukārt tikmēr Kulda savāca piecpadsmit punktus (9+6) un nopelnīja lietderības koeficientu -3.

Sibīrijas derbijā favorīts ir "Avangard", kas tiek uzskatīts par vienu galvenajiem pretendentiem uz Gagarina kausu. Omskas komandas sastāvs ir labāk nokomplektēts, turklāt no šiem spēlētājiem galvenajam trenerim izdevies izveidot spēcīgu komandu. "Sibir" nometnei cerību dod šī pāra derbija statuss un pretinieku četri zaudējumi regulārās sezonas noslēgumā.

Čeļabinskas "Traktor" (#3) – Astanas "Barys" (#6)

No izslēgšanas spēļu Austrumu komandām "Barys" regulārajā sezonā guva visvairāk vārtu un arī ielaida visvairāk vārtu. Maz ticams, ka ar šādu spēli var gūt vērā ņemamus panākumus arī izslēgšanas mačos.

Magņitogorskas "Metallurg" (#4) – Ufas "Salavat Julajev" (#5)

Magņitogorskas klubs joprojām cieš no NHL lokauta beigu izraisītajām sekām, kad Malkins, Kuļomins un Gončars pameta Urālu klubu un devās atpakaļ uz Ziemeļameriku. Regulārās sezonas beigās teju ikviena Austrumu komanda deklarēja, ka izslēgšanas spēlēs gribētu tikties ar "Magņitku". Tad nu šis laimīgais ir Ufas klubs. No regulārās sezonas pēdējiem 10 mačiem "Salavat Julajev" uzvarēja 7, un tiek minēts kā Austrumu slēptais favorīts.

Rietumu konferencē ceturtdaļfinālu sēriju otrie mači

Pēc favorītu trijām uzvarām vakardienas Rietumu spēlēs, šodien turpat notiek otrie mači, kuros iepriekšējie zaudētāji centīsies panākt izlīdzinājumu sērijā. Sanda Ozoliņa pārstāvētais "Atlant" cīnās Sanktpēterburgā, Mārtiņa Cipuļa un Aleksandra Ņiživija pārstāvētais "Lev" tiekas ar Jāņa Sprukta CSKA, bet Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais "Dynamo" vēlas vēlreiz pieveikt viesus no Bratislavas, savukārt Miķeļa Rēdliha pārstāvētais "Lokomotiv" grib revanšēties par vakardienas zaudējumu Čerepovecas vienībai.

Izmantotie resursi:
khl.ru


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.