Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vegasa turpina uzvarēt, Tofoli hattrick zaudējumā

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Vegasa turpina uzvarēt, Tofoli hattrick zaudējumā
Tailers Tofoli svin vārtu guvumu. Foto: APF/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) notika piecas spēles. Bez zaudējumiem sezonu turpina Lasvegasas ''Golden Knights'', kas ar 5:2 pārspēja Arizonas ''Coyotes''. Monreālas uzbrucējs Tailers Tofoli izcēlās ar hattrick, bet tas nebija gana uzvarai, jo ''Canadiens'' pēcspēles metienos piekāpās Vankūveras ''Canucks'' ar 5:6.

Otro uzvaru sezonā šonakt izcīnīja Edmontonas ''Oilers'', kas ar 3:1 pārspēja Toronto ''Maple Leafs'' vienību. Spēles rezultātu 11 minūtē atklāja ''Oilers'' uzbrucējs Kails Jamamoto. Minimālais Edmontonas pārsvars noturējās līdz trešajai trešdaļai, kad 47.minūtē Ostons Metjūzs ar metienu no ļoti asa leņķa pārspēja Edmontonas vārtsargu Miko Koskinenu, panākot 1:1. Toronto prieki nebija ilgi, jo divas minūtes vēlāk Leons Draizaitls ar gūtiem vārtiem izmantoja skaitlisko vairākumu, panākot 2:1. Spēlei punktu pielika Džoša Arčibalda vārtu guvums tukšos Toronto vārtos - 3:1. Konors Makdeivids atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet Miko Koskinens Edmontonas vārtos atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem.

Šonakt atkārtoti tikās Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē ''Sharks'' pret Sentluisas ''Blues'', ja pirms divām dienām ''Blues'' noturēja 5:4 uzvaru pār ''Sharks'', tad šonakt lomas mainījās - Sanhosē uzvara pēcspēles metienos ar 2:1. Spēles rezultātu mača 25.minūtē atklāja Sentluisas uzbrucējs Breidens Šens, pārspējot Martinu Džounsu. ''Blues'' savu pārsvaru noturēja līdz otrās trešdaļas beigām, kad ''Sharks'' uzbrucējs Miko Sorensens atradās īstajā vietā, ieradot ripu vārtos - 1:1. Turpinājumā ne viena, ne otra komanda nespēja gūt vārtus no spēles. Spēle ievilkās līdz pēcspēles metieniem, kur veiksmīgāki bija Sanhosē hokejisti - Tomašs Hertls realizēja uzvaras bullīti, uzvarot arī visā mačā - 2:1. Martins Džouns ''Sharks'' vārtos atvairīja 33 no 34 izdarītajiem metienu, bet Sentluisas vārtu vīram Džordanam Biningtonam 23 no 24 atvairīti pretinieku metieni.

Trešo uzvaru sezonā izcīnīja Minesotas ''Wild'', kas ar 3:2 pārspēja Anaheimas ''Ducks''. Spēles rezultātu pirmā perioda vidū mazākumā atklāja Minesotas uzbrucējs Raiens Hartmans. Otrā perioda sestajā minūtē ''Wild'' dubultoja pārsvaru - Niks Bonino, spēlējot vairākumā, ar metienu no iemetiena apļa pārspēja Raienu Milleru. Anaheima nepadevās, jo septiņas minūtes vēlāk rezultāts uz tablo jau rādīja 2:2, pateicoties Nikolā Delorjē un Kema Faulera vārtu guvumiem. Spēles uzvaras vārtus ''Wild'' guva trešā perioda sākumā, kad Džoels Ēriksons ar plaukstas metienu no vārtu priekšas pārspēja Anaheimas vārtu vīru. Mača galvenais varonis bija jau pieminētais Džoels Ēriksons, kurš guva uzvaras vārtus un asistēja otro vārtu guvumā, bet zaudētāju rindās vārti un rezultatīva piespēle Nikolā Delorjē.

Otro uzvaru sezonā izcīnīja Vankūveras ''Canucks'', kas ar rezultātu 6:5 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Monreālas ''Canadiens''. Ja pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, tad pēc otrā perioda rezultāts uz tablo rādīja jau 3:3. Trešā perioda sākumā Bo Horvāts atjaunoja vienu vārtu pārsvaru ''Canucks'' vienībai, bet divi bezatbildes vārti no Monreālas puses - Jesperi Kotkaniemi un Tailera Tofoli trešie vārti spēlē ļāva ''Canadiens'' atkal izvirzīties vadībā ar 5:4. Prieki bija īsi, jo pusminūti vēlāk Vankūveras uzbrucējs Broks Bosers panāca izlīdzinājumu - 5:5. Pamatlaiks un papildlaiks tā arī noslēdzās. Pēcspēles metienos veiksmīgāki bija ''Canucks'' hokejisti - Bo Horvāts realizēja uzvaras bullīti, kā arī uzvaru visā mačā ar 6:5. Monreālas rindās Taileram Tofoli trīs gūti vārti, Jesperi Kotkaniemi pievienoja vārtus un rezultatīvu piespēli, bet uzvarētājiem pa trim punktiem nopelnīja Broks Bosers (2+1), Bo Horvāts (2+1) un Dž.T. Millers (0+3).

Bez zaudējumiem sezonu turpina Lasvegasas ''Golden Knights'', kas savā laukumā ar 5:2 pārspēja Arizonas ''Coyotes'' vienību. Uzvarētājiem vieni vārti un divas rezultatīvas piespēles Aleksam Takam, bet aizsargs Šejs Teodors pievienoja divus vārtu guvumus.

Rezultāti

SpēleRez
Maple Leafs -Oilers1:3
Blues - Sharks1:2 SO
Ducks - Wild2:3
Canucks - Canadiens6:5 SO
Golden Knights - Coyotes5:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...