Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA spēlētājam 25 spēļu diskvalifikācija par dopinga lietošanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

NBA spēlētājam 25 spēļu diskvalifikācija par dopinga lietošanu
Didi Lusada 2021. gada 16. maijā atņem bumbu Lebronam Džeimsam. Foto: USA Today/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija piektdien, 19. novembrī, piesprieda 25 spēļu diskvalifikāciju Ņūorleānas "Pelicans" aizsargam Didi Lusadam par NBA/NBPA antidopinga programmas pārkāpumiem. Spēlētāja ķermenī tika konstatētas aizliegtas vielas – drostanolons un testosterons.

Divdesmit divus gadus vecais Lusada paziņojumā ESPN izteicās, ka uzņēmis aizliegtās vielas, pašam nezinot, starpsezonas ceļojuma laikā uz savām mājām Brazīlijā. Tas noticis pēc uztura speciālistes ieteikuma.

“Dietoloģe man ieteica lietot dažus vitamīnus un pārtikas piedevas,” teica Lusada. “Tā kā viņa jau iepriekš sadarbojās ar profesionāliem sportistiem, man neienāca prātā, ka kāda no šīm vielām varētu būt aizliegta vai sazāļota. Kad uzzināju par pozitīvo testu, pilnībā sadarbojos ar līgu un spēlētāju arodbiedrību, lai saprastu, kas tieši noticis.”

“Nekad apzināti neņemtu mutē neko, kas pārkāptu NBA noteikumus. Uzņemos atbildību par izdarīto. Ļoti nožēloju notikušo – atvainojos manai komandai, maniem komandas biedriem un “Pelicans” faniem par pieļauto kļūdu.”

“Pelicans” 2019. gada draftā izvēlējās Lusadu ar 35. numuru. Spēlētājs bija daļa no darījuma, kura ietvaros Ņūorleāna atdeva ceturto izvēli Atlantai, vienlaikus iegūstot Džeksonu Heizu un Nikailu Aleksanderu-Vokeru.

“Ņūorleānas “Pelicans” organizācija ir sarūgtināta, uzzinot, ka Didi Lusada pārkāpis antidopinga programmas noteikumus,” teica kluba viceprezidents Deivids Grifins. “Pēc sarunām ar Didi esam pārliecināti, ka viņš apzinās situācijas nopietnību un nožēlo pieņemtos lēmumus. Pilnībā atbalstām Didi laukumā un ārpus tā, kamēr viņš mācās no šīs pieredzes.”

Lusada divas sezonas nospēlēja Austrālijas NBL līgas komandā “Sydney Kings”. Ņūorleāna 2021. gada pavasarī parakstīja ar viņu līgumu, piesaistot uz sezonas pēdējām spēlēm, bet vasarā noslēdza daudzgadu vienošanos.

Aizsargs NBA karjerā aizvadījis piecas spēles un daļu no sezonas sākuma pavadīja “Pelicans” fārmkomandā Birmingemā, Alabamas pavalstī.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-11-20 23:17, pirms 2 gadiem
Baigais murmulis tas Lousada! Kā vienmēr - pieķertais ne pie kā nav vainīgs!

     [+] [-]

, 2021-11-21 04:50, pirms 2 gadiem
Noliedza vainu savu ,kāds pārsteigums,vai man dieniņ!