Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Tkačovam četri punkti, "Ak Bars" grauj "Traktor"

Andrejs Siliņš

Tkačovam četri punkti, "Ak Bars" grauj "Traktor"
Vladimirs Tkačovs
Foto: ak-bars.ru

Krievu uzbrucējs Vladimirs Tkačovs piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā izcēlās ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kas sekmēja viņa pārstāvētās Kazaņas "Ak Bars" vienības graujošu uzvaru savā laukumā ar 7:1 (6:0, 1:0, 0:1) pār Čeļabinskas "Traktor".

Kazaņas vienības hokejistiem padevās varens pirmais periods, kurā mājinieki guva sešus bezatbildes vārtus. Savukārt otrās trešdaļas sākumā Tkačovs panāca jau 7:0, bet goda vārtus traktor vienībai trešajā periodā iemeta Aleksejs Kručiņins.

24 gadus vecais Tkačovs tika atzīts par iepriekšējās nedēļas labāko KHL uzbrucēju. Šosezon viņš 21 mačā izcēlies jau ar 13 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citos piektdienas mačos pie uzvaras savā laukumā tika Ufas "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Jekaterinburgas "Avtomobilist". Uzvarētāju rindās divus vārtus iemeta Jonass Kempainens.
Savukārt vēl vienā cīņā pie panākuma tika arī Novosibirskas "Sibirj", kas savu skatītāju priekšā ar 3:2 (2:0, 0:2, 1:0) apspēlēja Habarovskas "Amur".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 65 punktiem 24 mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA, bet tai ar 49 punktiem 21 spēlē seko Maskavas CSKA, kura otrā ir kā savas divīzijas līdere, jo Helsinku "Jokerit", kas guvusi jau 15 uzvaras pēc kārtas, ir 50 punkti 19 spēlēs.

Tikmēr ceturto vietu ar 39 punktiem ieņem latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienība, kur par galveno treneri strādā Pēteris Skudra, kamēr cita uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 35 punktiem ir septītā, bet konferences un visas līgas pēdējā vietā ir Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie desmit punktiem 23 mačos.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 46 punktiem 22 spēlēs joprojām ir Kazaņas "Ak Bars" vienība, kam ar 41 punktu 23 mačos seko Omskas "Avangard".

Izmantotie resursi:
LETA