Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis un Novikovs sāk Kolumbusas "Challenger" titula aizstāvēšanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis un Novikovs sāk Kolumbusas "Challenger" titula aizstāvēšanu
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Miķelis Lībietis kopā ar ASV tenisistu Denisu Novikovu pagājušā gada čempionu statusā otrdien pārvarēja Kolumbusas (Ohaio) "Challenger" dubultspēļu turnīra 1. kārtu, ar 7:6(10), 6:3 pieveicot Meksikas un Kanādas duetu Hanss Hačs Verdugo/Breidens Šnurs.

Miķelis Lībietis pagājušā gada septembrī kopā ar Novikovu Kolumbusā izcīnīja savu otro "Challenger" dubultspēļu titulu. Pirmais viņam bija 2014. gadā Noksvilā ar tā laika NCAA komandas biedru Hanteru Rīsi.

Kolumbusā notiek "hard" seguma turnīrs hallē ar 75 000 dolāru balvu fondu. Iekļūšana 2. kārtā jeb ceturtdaļfinālā ļāvusi aizstāvēt 15 no pērn iegūtajiem 80 punktiem.

Lībietis pagājušajā nedēļā ar Novikovu sasniedza Kerī "Challenger" finālu, kur izlaida uzvaru (Novikovs neizservēja maču). Ziemeļkarolīnā notikušajā turnīrā nopelnītie punkti Lībietim ļāva šonedēļ sasniegt jaunu rekordu dubultspēļu rangā, paceļoties uz 211. vietu.

Miķelis šosezon zaudēs 138 punktus (viņa kontā šobrīd ir 309 punkti), kas pagājušā gada rudenī nopelnīti ar vienu titulu un diviem pusfināliem. Kā jau minēts, Lībietis pērn ar Novikovu septembrī uzvarēja Kolumbusā, bet novembrī abi sasniedza pusfinālu Šarlotsvilā un Noksvilā.

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča, kura WTA rangā atrodas 298. vietā, šonedēļ spēlē ITF 60 000 turnīrā Senmalo uz māla seguma. Marcinkeviča kā pēdējā iekļuva pamatturnīrā, izvairoties no spēlēšanas kvalifikācijā. Tikmēr viņas pirmā pretiniece bija tieši no kvalifikācijas nākusī grieķiete Eleni Kordolaimi (WTA 461.). Diāna ceturto dienu pēc kārtas spēlējušo pretinieci uzveica ar rezultātu 6:1, 1:6, 6:4.

Marcinkeviča Francijā 1. kārtu pārvarēja arī dubultspēļu turnīrā, kur piedalās kopā ar Čīles tenisisti Danielu Seguelu. Ar trešo numuru izliktais duets pirmajā mačā ar 6:4, 6:1 pārspēja Deboras Kerfsas un Kjaras Šollas (Beļģija/ASV) komandu. Marcinkeviča šonedēļ vienspēlēs nopelnījusi deviņus punktus, bet dubultspēlēs divreiz vairāk. Diāna pērn Senmalo vienspēlēs zaudēja kvalifikācijas finālā, toreiz iegūstot trīs punktus.

16 gadus vecā Alise Čerņecka Madridē debitēja ITF pamatturnīros, "hard" seguma ITF 15 000 turnīra 1. kārtā ar 3:6, 4:6 zaudējot 12 gadus vecākajai Francijas tenisistei Amandīnei Kazo, kura šobrīd rangā ir 910. vietā, bet viņas rekords ir 541. vieta. Čerņecka pamatturnīrā iekļuva caur kvalifikāciju, kur trīs mačos pieveica 15-19 gadus vecas Spānijas tenisistes, visas apspēlējot ar 2-0. Čerņeckai ar sesto mēģinājumu izdevās iziet ITF kvalifikāciju. Alise 2015. gadā piecas reizes zaudēja pirmajā kvalifikācijas mačā ITF 10 000 turnīros, kas kopš šīs sezonas ir paaugstināti uz ITF 15 000 līmeni.