Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

OZO hallē sestdien Zemgales hokeja derbijs

Andrejs Siliņš

OZO hallē sestdien Zemgales hokeja derbijs
OZO ledus halle

Sestdien pulksten 16:00 OZO hallē Ozolniekos pirmo spēli Latvijas hokeja virslīgas čempionātā aizvadīs pēdējo divu gadu Latvijas atklātā čempionāta (LAČ) regulārā turnīra uzvarētāji – "Ozolnieki/Monarch" hokejisti. Viņu pretinieki būs "Zemgale/JLSS". Ieeja uz spēli – bez maksas, informē OZO halles saimnieks un "Ozolnieki/Monarch" atbalstītājs Dainis Liepiņš.

Šosezon Latvijas virslīgas hokeja čempionātā piedalās astoņas komandas. Čempionāts norisināsies četros riņķos, „Ozolnieki/ MONARCH” komanda tāpat kā pārējie sāncenši turnīra gaitā aizvadīs 28 regulārās sezonas spēles. Neilgi pēc OZO halles atklāšanas 2008.gadā dibinātais hokeja klubs “Ozolnieki/ MONARCH” uzreiz startēja Latvijas Hokeja federācijas organizētajā Latvijas Atklātā hokeja čempionāta virslīgas turnīrā, regulārajā sezonā izcīnot otro vietu.

Nākamajā, 2009./2010. gada sezonā komanda kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju, bet izslēgšanas jeb play-off spēlēs piekāpās tikai spēcīgajiem “Dinamo/Juniors” hokejistiem. Tāpat arī 2010./2011. un 2011./2012.gadu sezonās Ozolnieku spēlētāji pārliecinoši uzvarēja regulārajos turnīros, bet “lielajos” čempionātu finālos abas reizes piekāpās pieredzējušajam klubam “Liepājas metalurgs2”, kurš bija krietni pastiprinājis savu sastāvu ar kluba galvenajā komandā spēlējošajiem profesionāļiem, kuri regulāro sezonu aizvadīja spēlējot Baltkrievijas atklātajā čempionātā.

Salīdzinoši neilgajā kluba pastāvēšanas laikā tā sastāvā bijuši tādi Latvijas izlases pārstāvji kā Andrejs Maticins, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Kerčs, Oļegs Sorokins. Vēl 2010. gada novembrī komandā spēlēja arī Aleksejs Širokovs. Tāpat joprojām klubam uzticīgi ir tādi pieredzējuši meistari kā bijušie Latvijas izlases dalībnieki un citu valstu klubu pārstāvji Aigars Cipruss, Vadims Romanovskis, Aleksandrs Šiškovičs, Mihails Bogdanovs, Elviss Želubovskis, Sergejs Seņins un citi. “Ozolnieki/ MONARCH” sastāvā spēlējis arī viens no Latvijas U-20 izlases uzbrucēju līderiem –jelgavnieks Artjoms Ogorodņikovs, kurš sestdien izies HK „Zemgale/JLSS” sastāvā.

Pēdējās divās sezonās monarhiem palīdzēja vēl divas Latvijas hokeja ikonas - Artis Ābols un Viktors Ignatjevs - Rīgas kluba „Dinamo” treneri un bijušie valsts izlases pārstāvji.

Katru gadu monarhu sastāvā, kopā ar hokeja spēles vecmeistariem, sevi labi parāda arī jaunie talanti. Tā 2010./2011.gada sezonā par monarhu un visa LAČ līderi bija kļuvis 21 gadu vecais Jānis Ozoliņš, kurš pateicoties parādītajām prasmēm, noslēdza līgumu ar Lielbritānijas augstākās līgas klubu un spēlē tajā vēl šobrīd.

Pēdējās divās sezonās monarhiem piebiedrojās 21 gadu vecais Kristaps Kuplais un jaunatnes hokeja talanti - vārtsargs Kristaps Zelčs un U-20 Pasaules čempionātu dalībnieki - uzbrucēji Mārtiņš Gipters un Roberts Maziņš.

Komandas treneri visus pēdējos gadus nemainīgi ir Sergejs Povečerovskis (galvenais treneris) un Guntars Paste, kurš veic arī menedžera pienākumus.

Papildus informācija:
Ilva Erta,

  +4 [+] [-]

, 2012-09-20 14:34, pirms 12 gadiem
Formāli klubs tiešām ir dibināts 2008. gadā, bet īstā kluba vēsture sniedzas līdz 80./90.-to gadu mijai.

Spēle varētu būt laba, te noteikti nebūs 15:0 rezultāta

  +3 [+] [-]

, 2012-09-20 14:37, pirms 12 gadiem
...vienīgi jau varēja kaut ko pateikt arī par HK Zemgale sastāvu...

     [+] [-]

, 2012-09-20 14:41, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: ...vienīgi jau varēja kaut ko pateikt arī par HK Zemgale sastāvu...
Ozolnieku Jāgrs tak būs, ar to rī pietiek!!!

Visi uz Ozo halli! NHLā ir lokauts, KHLs vnk ir slikts, Par lielu Latvijas hokeju!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-20 14:47, pirms 12 gadiem
"Vilku" sastāvā ir dažas izmaiņas salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Pieteikumā atrodami tādi zināmi uzbrucēji kā Bļinovs, Lobačovs, Feoktistovs, kā arī jaunais aizsargs Pāvels Tribuncovs (1993.).

  +2 [+] [-]

, 2012-09-20 14:51, pirms 12 gadiem
Lobačovs? wtf??? Volx - komentāru studijā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-20 15:03, pirms 12 gadiem
Vai tad šogad OZO hallē būs ledus? Pagājušogadu liekas nebija.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-20 15:08, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Nop, pieteikumu neatradu LHF
Latvijas Hokeja federācija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-20 15:45, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Kāda veidā to dabūji gatavu?
Paprovēju vēlreiz - čempionāti - Latvijas čempionats - spēle Ozo - Jelgava un uzspiežot uz komandu parādas tikai kontaktinfo un foto!!!
Sied uz komandu turnīra tabulā. Tur visi sastāvi

     [+] [-]

, 2012-09-20 17:34, pirms 12 gadiem
Volx rakstīja: Kāda veidā to dabūji gatavu?
Paprovēju vēlreiz - čempionāti - Latvijas čempionats - spēle Ozo - Jelgava un uzspiežot uz komandu parādas tikai kontaktinfo un foto!!!
Normāla blice jums salasīta! Vot tas ir skautings nevis kā RD, kur centrus vāc no sērijas - "centrā vari spēlēt? Varu! Kaut arī centrs neesmu...."
Sen teicu, ka jūsu Guņu vajag par RD GMu!