Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča veiksmīgi sāk turnīru Itālijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkeviča veiksmīgi sāk turnīru Itālijā
Diāna Marcinkeviča

19 gadus vecā Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča Itālijas pilsētas Fodžijas ITF 25 000 sērijas sacensībās pārvarējusi pamatturnīra 1.kārtu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Trešdien Diānai nākamās divas spēles.

Diāna Marcinkeviča šonedēļ pirmo reizi karjerā iekļuvusi WTA vienspēļu ranga ceturtajā simtā (380.vieta), bet ar šo sasniegumu nedomā apstāties. Šonedēļ viņai jau nākamais turnīrs – ITF 25 000 sērijas sacensības Itālijas pilsētā Fodžijā. Vienspēlēs šis turnīrs bija jāsāk no kvalifikācijas, kurā gan jāuzvar tikai viens mačs. Tas arī izdevās – 6:0, 5:7, 6:1 pret mājinieci Benedetu Davato (WTA 514.). Šodien pamatturnīra 1.kārtā pretiniece jau bija spēcīgāka pēc ranga, turnīra 8.raketes godā esošā slovākiete Ļenka Vienerova (WTA 222.). Taču viņu Latvijas tenisiste apspēlēja vēl pārliecinošāk (6:3, 6:1). Par abām šīm uzvarām izdevies nopelnīt deviņus reitinga punktus, bet 2.kārtā jāspēlē pret itālieti Annu-Džuliju Remodinu (WTA 239.).

Pēc ilgāka pārtraukuma Diānai izdevies uzvarēt kādu dubultspēļu turnīra cīņu. Pirmdien duetā ar pieminēto slovākieti Vienerovu viņa ar 6:4, 6:4 apspēlēja itālieti Andželiku Moratelli un argentīnieti Katalinu Pellu. Ceturtdaļfinālā pretiniekos būs ar 3.numuru izliktais duets – Anna Klāra Duarte un Viviana Sagnini (abas Brazīlija). Dubultspēļu rangā Diāna nopelnījusi 14 reitinga punktus.

Kārtējo „Future” turnīru Francijā šonedēļ aizvada 17 gadus vecie brāļi Mārtiņš un Jānis Podžusi. Tāpat kā pirms nedēļas arī šīs nedēļas vienspēļu sacensībās abi brāļi spēlēja kvalifikācijā, kurā nedaudz labākas sekmes bija Jānim. Viņš pārvarēja divas no trijām kvalifikācijas kārtām, bet vēlāk pat tika uzspēlēt pamatturnīrā kā laimīgais zaudētājs. Diemžēl radušos situāciju neizdevās izmantot – šodien zaudējums mājiniekam Eli Rusē (ATP 575.) ar 4:6, 4:6. Tādējādi pirmais reitinga punkts jāmēģina izcīnīt citos turnīros. Jāņa brālis Mārtiņš kvalifikācijā uzvarēja vienu no diviem mačiem.

Abu brāļu duets pagaidām vēl turpina dubultspēļu sacensības. Turnīra 1.kārtā viņi ar 7:5, 7:5 apspēlēja mājinieku duetu Žonatanu Milštanu un Klemānu Reiksu. Lai tiktu pie reitinga punktiem, jāsasniedz pusfināls. To izdarīt gan nebūs viegli – ceturtdaļfinālā pretiniekos turnīra 1.duets itālietis Eriks Krepaldi un francūzis Nikolā Gramars.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page

  +1 [+] [-]

, 2011-09-21 10:09, pirms 13 gadiem
Malacis. Veiksmi arī turpmāk!!!